Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
28 Şubat davası sanıkları affedildi
28 Şubat davası sanıkları affedildi
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
27 Mart 2012 Salı - 08:44

Kolejler devletten 'Süt' istiyor

Türkiye’de anasınıfı ve ilköğretim 1-4. sınıflardaki 7 milyon öğrenciye ücretsiz süt dağıtılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girerken Türkiye Özel Okullar Birliği (TÖOB) Derneği Sınav Yerleştirme Kurulu Başkanı Nurullah Dal’dan “ayrımcılık” uyarısı geldi.

Kolejler devletten  Süt  istiyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

1603 özel okulda okuyan 465 bin öğrencinin, tablet ve kitaptan sonra sütte de kapsamdışı kaldığını belirten Dal, “Bu çocuklar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil mi? Özel okullarda okuyan çocuklar devletin üvey evlatları mı? Azınlık okullarına kitap veriliyor, tablet dağıtılıyor. Onlar da özel okul statüsünde” dedi. Velileri adına tüm öğrencilere MEB’in eşit davranmasını istediklerini belirten Dal, “Bakanlığımız maalesef ki ücretsiz ders kitabı, tablet bilgisayar ve son olarak da ücretsiz süt dağıtımı konusunda okullarımızda okuyan çoğu burslu ve alt gelir gurubundan çocuklarımızı görmezden gelmeyi seçmiştir” şeklinde konuştu.

‘SANILDIĞI KADAR ZENGİN DEĞİL’
Habertürk gazetesinin haberine göre, “Süt dağıtımının yapılacağı devlet okullarında zengin-yoksul ayrımı yapılmaması talimatı veren bakanlık, dağıtım bile başlamadan okulları zengin-yoksul diye sınıflandırıyor” diyen Dal, “Velilerimiz sanıldığı kadar zengin değil” tepkisini gösterdi. Dal, özel okul velilerinin profilini ise şöyle aktardı: “Yaptığımız araştırmalara göre öğrencilerimizin yüzde 50’si anne-babası çalışan orta gelir, yüzde 15’i üst gelir, yüzde 25’i ise alt gelir grubuna mensup. Yüzde 10’u ise çok yoksul ama başarılı ya da şehit ve gazi çocukları. 465 bin çocuktan 46 bin 500’ü ücretsiz eğitim alıyor. Geriye kalan yüzde 25’lik kesimise çocuklarının iyi eğitim alması için parçalı burs, indirim ve okulların takviyesiyle çocuklarını okutabilen memur çocukları.” Dal bu uygulamalar nedeniyle ögrencilerinin açıkça ötekileştirildiğini ve küçük yaşta ayrımcılığı hissettiklerini iddia etti.

UZMANLAR NASIL DEĞERLENDİRDİ?
OKUL Sütü programına ilişkin uygulama detayları netleşti: Anasınıfından beşinci sınıfa kadar ilköğretim öğrencilerine, günlük 200 mililitre uzun ömürlü sade kutu süt dağıtılacak. Program, özel okullar dışında Milli Eğitim Bakanlığı’nca belirlenen okullarda uygulanacak. FATİH projesi dahilinde tablet ve akıllı tahta dağıtılacak okullar kapsamında da dışarıda tutulan özel okullara üvey çocuk muamelesi mi yapılıyor? Devlet okullarının önceliği var diyen de var, “Özel okuldaki çocuklar ötekileştiriliyor” diyen de. İşte farklı görüşler...

ONLAR DÜŞMAN ÇOCUKLARI MI?
Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı CEM GÜLAN
BEN tek bir şey soruyorum: Özel okula giderek devletin sırtından yük alan öğrenci acaba devletin kötülüğünü düşünen düşman çocukları mı? Özel okullarda burslu okuyanlar var, şehit çocukları var... Diğer çocuklara süt dağıtılacaksa biz de öğrencilerimize veririz ama bu çocuklar düşman çocuğu mu? Akıllı tahtalarla ilgili de aynı durum var. Biz akıllı tahta, internet bağlantısı, program, hiçbirini istemiyoruz. Ticari kuruluşlar olduğumuza göre bunları yapmak görevimiz ama T.C. vatandaşı çocuklara iPad dağıtılıyorsa, özel okula giden çocuklara da dağıtılması gerekir. Kitap veriyorsanız, bu çocuklara da vereceksiniz. Süt veriyorsanız bu çocuklara da vereceksiniz. Bu çocuk özel okula gidiyor, ailesinin durumu daha iyi diye ayıramazsınız. Ayırırsanız o çocuk kendisini ötekileştirilmiş hisseder.
DEVLET KENDİ OKULUNDAKİ ÇOCUKLARA BİLE YETİŞEMİYOR
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İSMAİL KONCUK
ÖZEL okulların kendi imkânlarıyla süt vermeleri mümkün ama devlet okullarında kahvaltı yapamadan okula giden çocukları biliyoruz. Özel okullarda pasta, börek dağıtılan beslenme saatleri de oluyor. Ama devlet okullarında böyle imkânlar yok. Emin olun öğle yemeği yiyemeyen çocuklarımız var oralarda. Özellikle tam gün eğitim veren okullarda bu son derece önemli. Öğrenciler perişan oluyor, hele bir de anne baba çalışıyorsa... Akıllı tablet uygulamasının devlete külfetten başka bir şey getirmeyeceğine inanıyorum. Ayrıca özel okullara neden devlet tablet dağıtsın? Devlet, imkânlarını kendi okulları için bile kullanamıyor. Camlar kırık, ısınma, barınma sorunu olan, tahtasız okullar var. Devlet bunlara yetişemiyor bir de özel okullara yardım yapması doğru olmaz. Öncelik devlet okullarında olmalı.

 
Karınızı dövebilir, kulağını çekebilirsiniz
 
Kıvanç Tatlıtuğ'nın fotoğrafı yüzünden bir baba kızını kesti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünyayı fethetti RTÜK'te takıldı
RTÜK Alexander filmini inceledi. İskender'in eşi Roksana'ya şiddet uygulayıp ...
Muş'ta 5.0 şiddetinde deprem
Muş'ta bugün Richter ölçeğine göre 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
"ÖSS randevuyla olacak"
Eğitimdeki yeni düzenlemelerle lise ve üniversitelerin kalitede eşitleneceği, ...
 
Eşine fuhuş yaptıran babasını ihbar etti
Aralarında Rus gelininin de bulunduğu yabancı uyruklu kadınlara fuhuş ...
Ev sahipleri dikkat
Kira geliri elde edenlerin beyanname verme süresi Perşembe günü akşamı ...
Çorum'da yangın:4 ölü
Çorum'un İskilip İlçesi'nde bir evde çıkan yangında 20 günlük bebeğin ...
 
Yaz saati uygulaması başladı
Cumartesi gününü Pazar gününe bağlayan gece 03.00'de saatler bir saat ileri alındı.
Sabıka kaydı arşivi siliniyor
Adli Sicil kanununda 22 gün içinde değişiklik yapılmazsa devletin sabıka ...
Nabza göre şerbet
Tıp profesörü İlker Durak, “bilimsel çalışmaları doğrultusunda hazırlandığını” ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva