Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyaspor-Adana Demirspor: 2-1
Antalyaspor-Adana Demirspor: 2-1
12 Nisan 2011 Salı - 12:00

Kılıçdaroğlu: 'Devrim gerçekleştirdik'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekili aday listesine yönelik eleştirileri değerlendirerek, “Listelerimizde bir devrim gerçekleştirdiğimizi söyleyebilirim. Gençlik ve kadın listelerimizde ağırlığı oluşturuyor, bundan ötürü son derece mutluyuz” dedi.

Kılıçdaroğlu:  Devrim gerçekleştirdik
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yaptı. Yüksek Seçim Kurulu’na dün teslim edilen milletvekili aday listelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Listelerimizde bir devrim gerçekleştirdiğimizi söyleyebilirim. Gençlik ve kadın listelerimizde ağırlığı oluşturuyor, bundan ötürü son derece mutluyuz. Gelen tepkilerden de memnunuz, örgütlerimiz olumlu bakıyor. Yaptığımız değişim Türkiye’nin ve CHP’nin geleceği açısından çok önemlidir” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in CHP’den milletvekili adayı gösterilmemesini “Parti Meclisimizin takdiri” olarak değerlendirirken, “Sayın Cihaner MYK listesinde vardı da PM’de mi düştü” şeklindeki bir soruya ise “Hayır, hayır Sayın Cihaner yoktu” yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özellikle sağ kesimden gösterilen isimlerle CHP’nin çizgisinin kaydığı yönündeki eleştirileri değerlendirirken “Bizim seçim sloganlarımızdan birisi ‘Herkes için CHP’ Eğer CHP herkesi kucaklayacaksa, toplumu kucaklayacaksa, ‘Herkes için CHP’ diyebiliyorsak, o zaman toplumun her kesiminden kişileri CHP çatısı altında görmek bizi mutlu edecektir” dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yaptı. Buraya gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Ankara’da seçim startını verdiklerini, Ankara İl Başkanlığı’nda seçim sürecine ilişkin brifing alacaklarını belirterek, “Dün listelerimizi hazırladık, YSK’ya teslim ettik. Listelerimizde bir devrim gerçekleştirdiğimizi söyleyebilirim. Gençlik ve kadın listelerimizde ağırlığı oluşturuyor, bundan ötürü son derece mutluyuz. Gelen tepkilerden de memnunuz, yurttaşlarımız, örgütlerimiz olumlu bakıyor. Yaptığımız değişim Türkiye’nin ve CHP’nin geleceği açısından çok önemlidir” diye konuştu.

Değişim sürecini kurultayda başlattıklarını, “daha çok kadın ve genç” söyleminin arkasında durduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Geçmişte partimize uzun yıllar hizmet veren, partimizin büyümesi, gelişmesi için çalışan, çaba harcayan, düşünsel katkı yapan ama milletvekili listesinde yer almayan arkadaşlara buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Onlar partimizin büyükleridir. Onlarla beraber çalışacağız. Yine onların katkılarını her fırsatta almaya çalışacağız” dedi.

-“HERKES İÇİN CHP”-

Kılıçdaroğlu, “Getirilen listenin tasfiye planı olduğu, CHP’nin çizgisinin kaydığı” yönündeki eleştirilere ilişkin de “Bizim seçim sloganlarımızdan birisi ‘Herkes için CHP.’ Eğer CHP herkesi kucaklayacaksa, toplumu kucaklayacaksa, ‘Herkes için CHP’ diyebiliyorsak, o zaman toplumun her kesiminden kişileri CHP çatısı altında görmek bizi mutlu edecektir” dedi. Daha önce seçim meydanlarında “Herkesi CHP çatısı altına bekliyorum” dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, “O arkadaşlar geldiler. Onların bazıları bizim listelerimizde yer aldı, bazıları yer almadı. Ama yer almayan arkadaşlara da buradan çağrı yapacağım, onlar da tıpkı listelerde yer almış gibi bizimle beraber çaba harcasınlar” diye konuştu.
4 bin 200’e yakın aday adayı listesinden 550’sini seçmenin zor bir seçim olduğunu, bunun bir bölümünün zaten 29 ilde yapılan önseçimle belirlendiğini, 12 ilde eğilim yoklaması, kalan birçok ilde de kamuoyu yoklaması yaptıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Sağlıklı, tutarlı bir liste çıkarmaya özen gösterdik” dedi.

-“CİHANER MYK LİSTESİNDE YOKTU”-

Kılıçdaroğlu, eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in CHP’den milletvekili adayı gösterilmemesini “Parti Meclisimizin takdiri” olarak değerlendirirken, “Sayın Cihaner MYK listesinde vardı da PM’de mi düştü” şeklindeki bir soruya ise “Hayır, hayır Sayın Cihaner yoktu” yanıtını verdi.

-“DEĞİŞİM SÖYLEMİMİZİN ARKASINDA DURDUK”-

Kılıçdaroğlu, aday listesinin açıklanmasının ardından bazı örgütlerde yaşanan istifaları “Olabilir, bunlar özellikle milletvekili listelerinin açıklandığı süreçte zaman zaman ufak tefek aksaklıklar olur ama bunlar sanıyorum bir-iki hafta içinde geçer” sözleriyle değerlendirirken “Listelerin oluşturulmasının ardından Deniz Baykal ve Önder Sav ile görüştünüz mü?” sorusu üzerine ise şöyle konuştu:

“Hayır görüşmedim ama daha önce de söyledim. Ben kurultay sürecinden itibaren CHP’de değişim ve dönüşümü sağlayacağımızı, partiyi gençleştireceğimizi, daha fazla genç ve daha fazla kadının milletvekili listelerinde yer alması gerektiğini ısrarla söylemiştim. Hem bunu söyleyeceksiniz, hem eski yapıyı koruyacaksınız, bu doğru değildi. Biz, değişim söylemimizi dile getirdik ve bu söylemimizin arkasında durduk. Ama şunun da altını özenle çizeyim. Sayın Önder Sav da Sayın Deniz Baykal da, parti listelerine giremeyen, partimize emek vermiş bütün arkadaşların geçmişteki hizmetlerini minnetle, şükranla anıyoruz. Onlar bizim partimizin üyeleridir. Onlar her koşulda bizim yanımızdadırlar. Beraber çalışacağız.”
CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş’in milletvekili listelerine ilişkin yaptığı “Kaset komplosunun bir devamı” açıklamasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Seçim sürecindeki duygusal bir konuşma” dedi.

-“TUTUKLU OLDUKLARI İÇİN DEĞİL, KİŞİSEL ÖZELLİKLERİ NEDENİYLE ADAY OLDULAR”-

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Mehmet Haberal’ın CHP’den aday yapılmasına ilişkin eleştirileri de değerlendiren Kılıçdaroğlu, Haberal’ın Zonguldaklı olduğunu, ailesinin eski CHP’li olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Bunu bilmeyen arkadaşlar zaman zaman bu yorumları yapıyorlar. Sayın Haberal o bölgede çok sevilir, sayılır, saygı duyulur, önemli bir bilim insanıdır. Kendisinin çalışmaları vardır. Bunlar, tutuklu oldukları için değil, bunların kişisel özellikleri nedeniyle CHP milletvekili listelerinde yer aldıklarını herkesin bilmesini isterim. Dolayısıyla biz eğer Ergenekon sanıkları listeye alındı diye bir eleştiri geliyorsa bu eleştirinin doğru olmadığını buradan ifade etmek isterim. Çünkü orada tutuklu olup haksız yere tutuklu kaldığını söyleyen pek çok kişi var. Bunlardan bize başvuranlar da oldu, başvurmayanlar da oldu. Hepsine saygımız var. Bu kişiler cumhuriyet savcılığına başvurmuşlardır. Milletvekili adayı olmaları önünde hiçbir engel yoktur. Bunlar hayali ihracatçı değil, bunlar ihaleye fesat karıştıran değil, bunlar şu veya bu kişinin yandaşı olanlar değil, bunlar düşünceleriyle, kalemleriyle çaba harcayan, ülkeye katkı veren insanlardır. Bunları CHP listelerinde görmek de bizi son derece memnun etmiştir.”
Kılıçdaroğlu, “Bu isimlerin aday yapılması konusunda PM içinde görüş ayrılıkları var mıydı?” sorusu üzerine ise “PM içinde 80 kişiyiz. CHP demokrasiyi sindirmiş bir partidir. Elbette ki arkadaşların görüşleri, önerileri oldu, sonuçta kararı PM verdi” dedi

 
Mengü: 'Baykal ve Sav tasfiye edildi'
 
'Hiçbir yer kimsenin kalesi değil'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mengü: 'Baykal ve Sav tasfiye edildi'
CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, milletvekili aday listesini, “Tasfiyedir. ...
İstifasını geri aldı
Parti genel merkezinin milletvekili aday listesini belirlerken teşkilatın ...
Partilerin turizmci adayları ve sıraları
Siyasi partiler milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim ...
 
Pusulada sıralar değişti
6 siyasi partinin 12 Haziran seçimlerinden çekildiğini açıklaması oy pusulasındaki ...
MHP’de 22 vekil liste dışı
AKP ve CHP’nin aday listelerinde yaşanan büyük deprem MHP’de yerini sallantıya ...
Türbanlı aday, başı açık fotoğraf vermiş
AK Parti'nin tek türbanlı kadın milletvekili adayı Gülderen Gültekin, ...
 
Temayülden 1'nci çıktı listede yok
AKP, temayül yoklamasından birinci çıkan İbrahim Aydın'ı listeye koymadı, ...
MHP Antalya adayları
MHP Antalya adayları şu şekilde oluştu:
CHP Antalya adayları
CHP Antalya adayları ve tüm liste
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva