Kumluca'da 2 yayla evi yandı
Kumluca'da 2 yayla evi yandı
Başkan Kotan: Cumhuriyetin bekçisiyiz Atam
Başkan Kotan: Cumhuriyetin bekçisiyiz Atam
Başkan Uysal, gençlerle buluştu
Başkan Uysal, gençlerle buluştu
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
22 Kasım 2022 Salı - 10:52

İplik Kaldırma

İnsanın yüzünde belli bir yaşa gelince bazı sarkmalar yaşanmaktadır. Bu sarkmalar bazı kötü görüntülerin ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir.

İplik Kaldırma
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bu sebeple ameliyatsız bir işlem olan ipli kaldırma yöntemleri ile sarkan yüz yukarı doğru toparlanmaktadır. Bu işlem yüz bölgesinde çene kısmındaki, boyundaki ve kaşlarda oluşan sarkmalarda etkili olmaktadır. İpli kaldırma son yıllarda en çok kullanılan estetik ve dermokozmetik yöntemler arasında yer almaktadır.

Güzel olmak, genç görünmek herkesin arzusudur. Bu arzu, estetik uygulamalara olan talebi artırmaktadır. Günümüzde estetik uygulamalarda önemli gelişmeler görülmektedir. Çok kısa sürede risksiz bir şekilde estetik uygulamalar yapılabilmektedir. Kısa sürede yapılmasına rağmen pek çok uygulamanın etkisi oldukça uzundur. Güvenilir teknikler, modern cihazlar ve kaliteli malzemeler kullanılarak yapıldığında etkisi çok daha uzun süreli olmaktadır. Hatta bu estetik işlemlerinin yan etkilerinin yok denecek kadar az olması uygulamaların cazibesini artırıyor.

İplik Kaldırma Nedir?

İnsanın yaşlanması ile birlikte ciltte bazı gevşemeler olmaktadır. Bu gevşemeler yer çekiminin de etkisi ile aşağıya doğru inmektedir. Bu görüntüden rahatsız olanlar cildi eski görünümüne kavuşturmak için ipli kaldırma işlemi yaptırabilirler. İplik kaldırma, bir çeşit gençleşme operasyonudur. Cildi germek için altına ipler geçirilir. Geçirilen ipler kaldırılarak yüzün çok daha genç ve güzel görünmesi sağlanır. Cildin altına yerleştirilen ipliklerin konileri ya da dikenleri vardır. Bu koniler ipliklerin cildi kavramasına yardımcı olurlar. İplik kaldırmada kullanılan iplerin kalitesi değişkenlik gösterir. İplik kalitesine göre işlemin etki süresi değişir. İpli kaldırma işlemi vücutta şu bölgelere yapılmaktadır:

  • Alın çizgilerinde
  • Kaşları kaldırılmasında
  • Boyun bölgesinde
  • Yanak kısımlarının kaldırılmasında
  • Çene hattında
  • Elmacık kemiklerinde
  • Yüz ovali hattında
  • Kollar
  • Göğüsler
  • Bacaklar
  • Kalça
  • Karın blgesinde

Bu işlemler iplikler cildin altında uygun şekilde konumlandırılmalıdır. Konumlandırmanın doğru yapılması işlemin başarısını etkiler. Uygun şekilde konumlandırılan ipler gıdıyı, yüzün alt kısmını daha gergin gösterir. Cilt altındaki iplikler ilk 6 ayda emilir. Böylece cildin kolajen üretiminde doğal bir artış gözlenir. 1 yıl kadar doğal kolajen artışının etkisi gözle görülür.

 İplik Kaldırma Nasıl Yapılır?

İplik kaldırma işlemi acısız ve ağrısızdır. Genellikle işlem sırasında ve işlemden sonra sorun yaşanmaz. İşlemin uygulama süresi ortalama 1 saat kadardır. Bazı durumlarda bu süre çok daha kısa olabilir. Uzman cerrah işlem öncesinde iplikleri nereye yerleştireceğini belirlemektedir. Belirlenen yerler işaretlenir. Cerrahın işaretlediği ve ipliklerin dikileceği yerlere lokal anestezi uygulanır. Uyuşma gerçekleştikten sonra iplik kaldırma operasyonuna başlanır. Uzun bir iğne veya kanül yardımıyla iplik derinin altına geçirilir. Geçirilen iplikler dokuyu kaldırmak amacıyla gerdirilir. İşlem sırasında ortalama 20 iplik dikilir. Lokal anetezi alındığından işlem sırasında hasta hiçbir acı veya ağrı hissetmez.

 İplik Kaldırma Yöntemleri Nelerdir?

İplik kaldırma, çeşitli yöntemlerle birlikte uygulanabilir. Hastanın ihtiyacına göre birlikte uygulanması gereken yöntemler işlem öncesinde belirlenir. İplik kaldırma ile birlikte en fazla yağ eritme, dolgu, lazer, botoks uygulanır. İşlemlerin birlikte yapılması hastaya büyük avantaj sağlamaktadır. Sarkan dokuların kaldırılması ve geçici hacim kazandırma için iplik kaldırmayla birlikte sıvı yüz germe yapılır. Kaşları kaldırmak, kırışıklıkları gidermek için botoksla birlikte uygulanır.

Yüzün alt kısmında sarkıklık olanlar yüzlerine yağ transfer ettirebilir. Kişinin kendi bedeninden liposuctionla alınan yağ şakaklara, yanaklara eklenir. Böylece sarkan kısımlar kaldırılarak yüz gençleştirilir. İplik kaldırılmayla birlikte uygulanabilen bu işlemin etkisi bir yıl kadar sürmektedir.

Cildin genç ve güzel görünmesini sağlayan en önemi unsur kolajendir. Kolajeni artırmanın çeşitli yöntemleri bulunmaktadır. Isı kullanılarak kolajen artırılabilir. Ultrasonik tedaviler, radyofrekans dalgaları, Ulltherapy gibi teknikler kullanılarak iplik kaldırmayla birlikte uygulanarak 2 yıllık sıkılaşma etkisi elde edilebilir.

İplik kaldırma işleminin etkisi hemen görülür. Ancak ilk zamanlar yüzde geçici bir şişlik olacağından tam etkisi anlaşılamayabilir. Şişlik geçince gerçek sonuçları ilk bir ay içinde görülür. İşlemin etkisi 3 ay içince en yüksek seviyeye çıkacaktır.

İplik kaldırma operasyonunu bir yıl kadar etkilidir. İplikler 6 ay içinde kendiliğinden eriyerek yok olur. Erimesine rağmen ipliklerin kolajen artırıcı etkisi 6 ay daha devam eder. Cildin altına yerleştirilen ipliklerin belli bir kaldırma gücü vardır. Bu gücün 6 ayla sınırlı olması son derece mantıklı ve makuldür.

 İplik Kaldırma Öncesinde Neler Yapılmalıdır?

İplik kaldırma operasyonu uzman hekim tarafından yapılmalıdır. Operasyonu yaptırmaya karar vermeden önce hekim tercihi dikkatli yapılmalıdır. Uzman hekim tarafından yapıldığında iplik kaldırma oldukça güvenlidir. Komplikasyon oluşmasını engellemek ve sonucun başarılı olması için işlem öncesinde hekim tarafında verilen talimatlara uyulmalıdır.

 İplik Kaldırma Sonrasında Dikkat Edilecekler Nelerdir?

İplik kaldırma işlemi sonrasında hasta hemen günlük hayatına dönebilir. Ancak dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz;

  • Hedeflenen etkinin elde edilebilmesi için yüz bir gün sonra yıkanmalıdır.
  • Ağız çok geniş açılmamalıdır. Diş tedavisi varsa 10 gün kadar ertelenmelidir.
  • Sert yiyecekler yenmemeli, abartı mimiklerden kaçınılmalıdır.
  • İşlemden sonraki 5 gün ağır egzersizler yapılmamalıdır.
  • Sıcak suyla banyo, spa, hamam, sauna gibi ani sıcaklık artışlarından uzak durulmalıdır.
  • Kozmetik ürün kullanımına 12 saat ara verilmelidir.
  • 2 hafta boyunca güneşe maruz kalınmamalı, solaryuma girilmemelidir.
  • 3 haftalık süre içince lazer epilasyon, masaj ve peeling gibi yüzün ovuşturulması gereken işlemler yapılmamalı.
  • Yüze fazla baskı yapmamak için yüz üstü yatılmamalıdır.
  • Yüzde doğal olarak morluklar, şişlik ve kızarıklık olacaktır. Bu tür rahatsızlıkları azaltmak için buz uygulanabilir.
  • Cilt altında hafif bir kaşıntı, batma, yanma hissi olabilir.
  • Ağrı hissedilmesi durumunda doktorun tavsiye ettiği ağrı kesiciden alınabilir.
  • Ödemi ve oluşacak şişliği azaltmak için ilk günlerde birkaç yastık desteğiyle uyunmalıdır. Başın yüksekte tutulması şişliği azaltacaktır.
  • Enfeksiyon oluşmasını engellemek için ilk hafta antibiyotik tedavisi uygulanır. Cilde sürülen ve ağızdan alınan antibiyotikler ihmal edilmemelidir.

 İplik Kaldırmayı Kimler Yaptırabilir?

Cildinde sarkma olanlar için iplik kaldırma doğru bir seçenektir. Yaşlanma belirtisi görünen sağlıklı bireylere iplik kaldırma uygulanabilir. İşlemin uygulanabilirliğine uzman doktor karar vermelidir. Kararda fiziki muayene ve yapılan tetkiklerin sonuçları etkilidir.

 İplik Kaldırma Yaptırılırken Dikkat Edilecekler

İplik kaldırma günümüzde en çok tercih edilen estetik uygulamalardan biridir. İşlem sonrası hemen iş ve sosyal hayata dönme avantajı tercih edilmesini sağlamaktadır. Ayrıca diğer yüz germe ameliyatlarına göre fiyatı çok daha uygundur. Maliyetinin düşük, riskinin az olması iplik kaldırma yaptıranların sayısını artırmaktadır. Talebin fazla olması nedeniyle uygun olmayan koşullarda iplik kaldırma yapan mekanlar olduğunu bilmek gerekir.

Komplikasyon gelişmemesi, enfeksiyon oluşmaması için iplik kaldırmanın steril bir ortamda yapılması şarttır. Uygun şartları taşımayan mekanlarda iplik kaldırma yaptırmak sağlığı tehlikeye atmaktır. İşlemin başarılı neticelenmesi için yüz anatomisini çok iyi bilen uzman hekim araştırılmalıdır. İşlemi yaptırmadan önce detaylı bir araştırma yapılmalıdır. Doğru hekim ve hastane seçimiyle netice garanti altına alınmalıdır. Bu da nitelikli bir işlemin yapılmasını mümkün kılacaktır. 20 yılı aşkın tecrübesi ile Hospitalturk iplik kaldırma konusunda tercih edilebilir.

İplik Kaldırma İşleminin Avantajları Nelerdir?

İnsan yaş alan ve yaşlanan bir varlıktır. Vücut yaş aldıkça deriyle kaslar arasındaki dokuda azalmalar oluşur. Kemikler aşınır. Yer çekiminin olumsuz etkisiyle ciltte sarkmalar meydana gelir. Kaşlar düşer, çenenin hatları silinir, çene altında ikinci bir buldog çenesi oluşur. Yanakların dolgunluğu azaldığından hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkar.  Bu durumda bazı estetik uygulamaların yapılması ile bu hoş olmayan görüntü ortadan kalkar ve daha genç bir görünüme sahip olunabilir. İpli kaldırma işleminin diğer estetik ameliyatlardan ve uygulamalardan daha fazla tercih edilmesinde avantajlarının bulunması etkili olmaktadır. Bu avantajlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Bu işlem bir cerrahi yöntem değildir. Medikal bir işlem olduğu için ameliyattan çekinenler tercih etmektedir.
  • Bu işlem sonunda daha genç ve sağlıklı bir görünüm ortaya çıkmaktadır.
  • Tek seansta tamamlanmaktadır ve 5 ile 7 yıl kadar etkili bir yöntemdir.
  • İşlem sırasında herhangi bir acı, ağrı hissedilmemektedir.
  • İpli kaldırma işleminin ardından günlük yaşama devam edilebilmektedir.
  • İnsan yüzündeki ifadeleri ve mimikleri etkilemeyen bir işlemdir.
  • İpli kaldırma işleminin uygulandığı yaş aralığı oldukça geniştir. İhtiyaç halinde her yaştan kişiye uygulanabilir.
  • İşlem sonrasında herhangi bir iz kalmamaktadır.
  • İpli kaldırma işlemi ile birlikte ciltte gerilme oluşmasının yanında kolajen aktivasyonu da tetiklenmektedir.

Bütün bu avantajları ipli kaldırma işleminin çok yoğun olarak talep edilmesini sağlamaktadır. Bu işlemi yaptırdıktan sonra uzman kişinin tavsiyelerine uymanız bu işlemin sorunsuz şekilde tamamlanması sağlayacaktır.

Daha fazla detay ve hizmetler hakkında bilgi almak için lütfen Hospitalturk sitesini ziyaret ediniz.

 
Jandarmadan çobanlara reflektif yelek
 
Solomon Adaları’nda 7 büyüklüğünde deprem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En Şirin Erkek ve Kız Bebek Resimleri Resimnet'te
Canlılar dünyasında en masumlarımız elbette ki bebeklerdir. Tatlı gülüşleriyle ...
Cep telefonu kullanıcılarının %69'u sürekli çevrimiçi
İsviçre, Büyük Britanya ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki farklı demografik ...
Avrasya Reklam En Uygun Broşür Baskı Fiyatları ile Kampanya Başlattı
Broşür baskı fiyatları, broşürün tasarımı başta olmak üzere birçok hususa ...
 
Antalya Çevresinde Günübirlik Gezilecek Görülecek Yerler
Antalya gezilecek yerler, Antalya’nın hem doğal hem de tarihi yerlerini ...
Görkem Uludüz: Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılına Yakışır Projeler Hazırlıyoruz
ATATÜRK'ün kişiliğini, aşklarını ve sanata verdiği önemi konu alan 'Payidar: ...
Kalite, Zarafet ve Şıklık Bir Arada: Zühre Kaban Koleksiyonu
Kabanlar, kadınların gardıroplarının en vazgeçilmez parçalarıdır.
 
Posterior Üretral Valv Nedir?
Posterior Üretral Valv (PUV), büyük oranda erkek çocuklarda gözlemlenen ...
En ucuz uygun mobilya nereden alınır?
Mobilya hayatımızın en önemli alanlarından biridir. Evde, ofiste, bahçede, ...
Metaverse Coinleri Nasıl Çıktı, Kriptoda Metaverse Kim Tarafından Yaratıldı?
Öte evren ya da evren ötesi gibi anlamlarda kullanılan metaverse son aylarda ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva