Antalya'da 2 bin hemodiyaliz hastası var
Antalya'da 2 bin hemodiyaliz hastası var
Emekli subaylardan anneler gününde 'kadın' farkındalığı
Emekli subaylardan anneler gününde 'kadın' farkındalığı
Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
Yaş engeline takıldılar
Yaş engeline takıldılar
14 Ekim 2011 Cuma - 18:08

İlyas Salman: Ahmed Arif yaşıyor

ÜNLÜ sinema sanatçısı İlyas Salman, 2 Haziran 1991'de Ankara öldüğü bilinen şair Ahmed Arif'in ölmediğini ve Almanya'da yaşadığını öne sürdü.

İlyas Salman: Ahmed Arif yaşıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bu yıl 48'incisi düzenlenen Altın Portakal Film Festivali etkinlikleri kapsamında Türk sinemasının ünlü isimleri İlyas Salman, Eşref Kolçak, Meral Orhonsay, Engin Çağlar ve Levent Çakır, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık personeli ve hastaların yer aldığı söyleşiye katıldı. Festivalde kadın temasının işlenmesinden dolayı memnuniyetini ifade eden Meral Orhonsay, kadınlara yapılanların medyada boy boy gösterilmesini doğru bulmadığını ve sansür uygulanması gerektiğini söyledi. Orhonsay, artık ülkemizde kadın ölümleri, yaralanmaları ve şiddetini görmek istemediklerini de kaydetti.
DÜNYA AYIBIMIZ
Dünyanın hiçbir yerinde kadınların bizdeki kadar iki veya üçüncü sınıf olarak değerlendirilmediğini belirten Eşref Kolçak, "Bu bizim ayıbımız. Dinimizde de 'cennet anaların ayağı altındadır' der. 56 yıllık evlilik yaşadım ve ilk dileğim 'Allah'ım babamın anneme yaptığını yapacaksam bu kadını bana nasip etme' olmuştu. Bu bizim dünya ayıbımız" dedi. Bu yıl aldığı onur ödülü nedeniyle bu yılın kendisi için ölümsüz olduğunu belirten Engin Çağlar ise Antalya'nın da kendisi için çok önemli olduğunu söyledi.
'TÜRKİYE'DE EN ÇOK İŞKENCE GÖREN DEVRİMCİLER'
İlyas Salman ise "Önce insan, sonra sanatçı, sonra da devrimci olunur" diyerek, ilke edindiği üç şeyden bahsederek sözlerine başladı. Salman, şunları söyledi;
"Bir, insan olmayan bana selam vermesin. Çoğumuz insana benziyoruz ama sadece biyolojik anlamda. Hak yemeyeceksin, hakkını yedirmeyeceksin. Hak yiyen ne kadar onursuzsa, hakkını yediren de o kadar onursuzdur. İki, sinema hayatı anlatma sanatıdır. Eğer hayatı anlatamıyorsa şarlatanlıktır. Üç, fiyatı olan insan arttıkça özü sözü satılmayan insan sayısı azaldı. Biz satılmayan insanların olduğu bir ülkede yaşamak istiyoruz. Sistem cahilden beslendiği için bilgiye düşman bir toplum yetişiyor. 1960'dan sonra Türkiye'de en çok asılanlar, en çok işkence görenler, en çok hapishaneleri dolduranlar okumuş insanlar ve bunların yüzde 95'i de devrimciler."
'ÖPÜŞMEYE DEVAM EDECEĞİM'
Eşref Kolçak'ın sözüne de göndermede bulunan Salman, "Fakat bu alçak erkek milleti kadınları da cenneti de ayakları altına aldı" dedi. Salman yanında oturan Meral Orhonsay'ın el ve yanaklarından öptü. Kendisinin bu ülkede en çok öpüşen adam olduğunu belirten Salman, "Grip de olsa, kanser de olsa, yalama da olsa öpüşmeye devam edeceğim" dedi.
ALTIN PORTAKAL KIRGINLIĞI
41 yıllık sürede 10'a yakın Altın Portakal'a katıldığını ve hiç ödül almadığını söyleyen Salman, "Ve bir kez kırgın ayrıldım. Sarı Mercedes filmiyle Ankara'da en iyi erkek oyuncu ödülü aldım ve aynı yıl Altın Portakal'da aynı jüri, aynı filmler olmasına rağmen ödül almadan ayrıldım" dedi.
Bazı Arap ülkelerinde yaşam ortalamasının 40-50 yaşlarda, Türkiye'de ise 60'larda olduğunu anlatan İlyas Salman, İsviçre'de ise 85 yaş ortalaması olduğunu belirterek, "Tanrının İsviçre'de oturup oturmadığından şüphe duyuyorum" dedi. Türkiye'deki bebek ölümleri olaylarına da değinen Salman, paraya ne kadar yakınsa bir insan, doktora da Allah'a da o kadar yakın olduğunu söyledi.
AHMED ARİF ÖLMEDİ, ARAMIZDA
İlyas Salman, sair Ahmed Arif'in şiirini okuduktan sonra, "Hala aramızda Almanya'da yaşıyor. Sevgilerimi gönderiyorum" sözlerine açıklık getirdi. Salman, bu sözü manevi saygı nedeniyle söylediğini belirterek, "Doğanın kanunları gereği öleceğiz. Ben bu anlamda Ahmet Arif'in Türkiye halkına birşey bıraktığını kastetmek için söyledim. Bir yazdı pir yazdı, o bizimle beraber yaşıyor" dedi. Salman, Almanya'yı da sanatçının 12 Eylül'den sonra bu ülkeye gittiğini hatırlatmak için andığını vurguladı.
DHA-Antalya - Mehmet ÇINAR

 
Festival kortejine 'Kadın' damgası
 
Star TV, 300 milyon dolara Doğuş'a satıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Festival kortejine 'Kadın' damgası
ANTALYA'da bu yıl 48'incisi düzenlenen Uluslararası Altın Portakal Film ...
Süperman ama canını zor kurtardı
Antalya'da kreşten getirildiğinde, annesinin evde çıkan yangında dumandan ...
Hırsızlık operasyonunda 4 gözaltı
Antalya'da bir evden çalınan buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın ve televizyonun ...
 
Çarpıp kaçan sürücü iki hafta sonra yakalandı
Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde 27 Eylül akşamı motosikletiyle evine gitmek ...
'Nereye gidiyorsun?' sorusu canından etti
Antalya'nın Serik İlçesi'nde 42 yaşındaki Yaşar Karcı, arkasından "Nereye ...
Başkan kendi binasını yıktırdı
Antalya'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Tosmur Beldesi'nde, Belediye Başkan ...
 
Olimpos Rotary’nin Meslek Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu.
Antalya’da faaliyet gösteren, iş ve meslek insanlarının oluşturduğu 10 ...
Başkan'ı bu tüfekle vuracaktı
Antalya'nın Kemer İlçesi'nde, Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül'e silahlı ...
Prömiyerini Antalya'da yapan Nar'a övgü
Yönetmen Ümit Ünal'ın yeni filmi 'Nar'ın Türkiye prömiyeri, 48'inci Uluslararası ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva