Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
21 Şubat 2023 Salı - 16:49

‘İlla Ankara’ demezsek bu iş olur

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, depreme dayanıklı kentler için “İlla Ankara'ya dayansın” demeyecek bir kentsel dönüşüm yasasına ihtiyaç olduğunu belirterek, “Yeter ki bize başladığımız işi bitirecek kadar bir yetki versinler" dedi.

‘İlla Ankara’ demezsek bu iş olur
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye’yi sarsan ikiz deprem felaketinin ardından Antalya’da 520 bini aşkın nüfusla kentin merkezi olan Muratpaşa’da Belediye Başkanı Uysal, ilçenin 2 yıl içinde yapı stokunu iyileştirecek bin model sundu. ‘İlla Ankara’ demeyecek yine bir kentsel dönüşüm yasasına ihtiyaç olduğunu dile getiren Başkan Uysal, kurumların, idari yapının değiştirilerek acil adımların atılması gerektiğini belirtti. 

Başkan Uysal, “Bir taraftan yasımızı tutacağız ama bir taraftan da tedbir alacağız. Hem afete uğramış bölgeler hem geleceğimiz için kentleri nasıl yaparsak bu acıları yaşamayız, bunları konuşup sahaya uygulamamız lazım” diye konuştu. Bunun için yetki dağılımı gerektiğini belirten Uysal, şöyle konuştu:

“Bir tek şey lazım sadece. ‘İlla Ankara'ya dayansın’ dememiz lazım. Hepsi bu. Riskli bölge ilanı, kentsel dönüşüm için bir metot. Ama Cumhurbaşkanlığınca karar veriliyor. İnşaat ruhsatını, iskan ruhsatını ilçe belediyeleri veriyor. O işi de yapsın. Direkt başlasın ve bitirsin. Sorumluluğunu alsın. Yetkisi de olsun. Şimdi ne yetkisi var ne sorumluluğu. Manevi sorumluluğu var halkın gözünde. Ama yasalara baktığında ne etkisi var ne sorumluluğu var.”

‘AŞAĞIDA YETKİ YOK’

Kentsel dönüşümde diğer yöntemlerin kat maliklerinin anlaşması ve TOKİ olduğuna dikkat çeken Başkan Uysal, “Yine aşağıda hiçbir yetki yok ama TOKİ her türlü yetkiye sahip. İmar planı da yapıyor, kamulaştırma da yapıyor” dedi. Depreme dayanıklı kentlerin yürürlükteki kanunlarla kurulamayacağını belirten Başkan Uysal, “Bu kanunla asla olmaz. Her şeyi Ankara belirlesin. Bütün sektörü Ankara organize etsin. Bütün kentsel dönüşümü, olmaz. Büyük bir ülke Türkiye” diye konuştu. 

2017’de dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de Sign of the City Awards töreninde benzer açıklamaları yaptığını aktaran Başkan Uysal konuşmasına şöyle devam etti:

‘ANKARA BİZİ BİR BIRAKSIN’

“Kent bir zincir, bir birlikte yaşam ortamı. Kent sadece dört duvar değil. Dört duvarı yapmak da bir zaman işi. Kentlerin yeniden o habitatın oluşması büyük yılları alacak şeyler. Acilen Ankara bıraksın, ilçeler Türkiye'nin dört bir tarafında kentsel dönüşüm yapsın. Bir bıraksın bizi Ankara, Allah aşkına. Biz başımızın çaresine bakalım. Büyükşehir denetimi, bakanlık denetimi. Türkiye genelinde ada bazında kentsel dönüşüm yapılacak bir sistem kuralım ve buna ilçe belediyelerini de yetkili kılalım. Hızla bu işler yürüsün. Hiç olmazsa kendi yatırımını üretebilecek, belli bir arz değeri olan, gayrimenkul değer olan yerler kendi göbeğini kessin.”

‘YENİ BİR BAKIŞ AÇISI’

Mevcut yasanın Türkiye’ye uygun olmadığını ve özellikle siyasi iklimini uygulamayı iyiden iyiye zorlaştırdığını belirten Başkan Uysal, “O yüzden bir yeni bir bakış açısı lazım. Bir Ankara'ya endeksli, illa ben kontrol edeyim bütün inşaatları yaklaşımını bir bırakalım” diyerek çağrıda bulundu. Bunun yerine kuralları belirlenmiş, denetim mekanizması oluşturulmuş bir sisteme ihtiyaç olduğunu dile getiren Başkan Uysal, şöyle konuştu:

“Çok hızla kentlerimizi yıkıp, en sağlıklı şekilde yeniden yapmamız lazım. Rezerv alanlarıyla ilgili kararları hızla almamız lazım. Muratpaşa'da, 2 sene içinde çok büyük oranda yol alabiliriz diye düşünüyorum. Yeter ki bize başladığımız işi bitirecek kadar bir yetki versinler. Kentimizin bütün bina stokunu değiştiririz, yapabiliriz. Bunu bu gücümüz var kentimizin ekonomik gücü de buna uygun.”

 
Taner Savut’un cenazesi, İzmir'de toprağa verilecek
 
Orhan Tatar: 3 depremin toplam artçı sayısı 7 bin 242
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ESKI LARA CADDESI BUTIK OTELLER 22 Şubat 2023 Çarşamba 09:59

YALIM PARKIN SONUNDA YEN YAPILAN LUCKY HOTEL! KIMN KIMLERE AIT! KARSISINDAKI DEVLET HAZINE ARAZISI NASIL OLURDA BU KISILER TARAFINDAN ISLETILIYOR.! DENIZ TARAFINI DA KIRALAMISLAR KIMSE IHALEYE GIRMEDEN! NEDEN DENETLENMEDI CUNKU SAHIPLERI KIM!

Yorumu oyla      0      0  
KOLON KESEN AVM LER 22 Şubat 2023 Çarşamba 09:57

SAYIN BELEDIYE BASKANI, ONCELIKLI OLARAK TAHTAKALE MARKETLERINI INCELEYIN! ICINDE KOLON YOK KOLONLAR KESILMIS! BODRUM KATTTAKI SIGINAK BODRUM GIBI YERLER YINE BU FIRMALARA KIRALANMIS DURUMDA! KIZILTOPRAK MAHALLESI KAPALI PAZAR ÇAPRAZINDA BU KESIN VARDIR. KALDIRIMLARA KADAR UZATTILAR! KIMSE DE SES YOK DENETIM YOK ZABITALAR ISE GELIP SADECE IMZA ATIP GIDIYOR SIKAYET OLUNCA GERISI YOK! DENETIM YOK!

Yorumu oyla      0      0  
altay 22 Şubat 2023 Çarşamba 09:53

Neler yaptığınız ortada, meclis uyeslerinizinde neler yaptığı ortada, boyle acıklamar lutfen siz yapmayın.gerçekçi değilsiniz. ımar mudurlugunu değiştiridim diye buişin içinden çıkamassınız.parayla iskan aldım ben sizin belediyenizden, o zman aklınız nerdeydi

Yorumu oyla      0      0  
akdeniz 22 Şubat 2023 Çarşamba 07:56

Gelin Falezin üstüne koskoca bina kurun,hala yetkimiz yok deyin ve Ankara devreden çıksın deyin.En büyük yağmalamanın ülke genelinde Belediyelerde olduğunu herkes biliyor.Yerel yönetimler rant kapısı olmuşlar,tarım alanları bırakılmamış her taraf imara açılmış,şu depremde en çok zarar gören illerin yıkıldığı alanlara bakın, hep düz ovada olanlarda daha fazla yıkım var.Peki bunların baş sorumluları Belediyeler değil mi,bütün bu kaçak binalar yapılırken ortalarda görünmüyorlar,sonra gelsin imar afları,peki bunları neden yapıyorlar,oy ve rant uğruna.O nedenle işini iyi yapan Belediyeleri bir tarafa bırakın,nerede ise çoğunluğu aynı durumda,hele birde sahil kesimde ise yazılanları çizilenleri okuyunca insan bu kadar da olmaz diyor.İmar konusunda ve yapılaşmada aslında Belediyeler daha kontrol altına alınmalı ve sıkı denetimler getirilmelidir.Başkan herhalde bunu iyi niyetle söylüyor olabilir ama saha gerçeği öylemi,her ilçede bir sürü sorunlu binalar var.

Yorumu oyla      0      0  
taş 21 Şubat 2023 Salı 22:38

Bu ülkede en büyük rantlar Belediyelerde dönüyor.İmar afları çıkınca imar affından yararlanmak için müracaat sayısına baksanız,her şeyi anlarsınız.Kısacası Belediyeler kontrol altına alınmalıdır.

Yorumu oyla      0      0  
TEHLİKE KAPIMIZA GELDİ ... 21 Şubat 2023 Salı 21:35

Gençlik Mah , Tevfik Işık Caddesi Meltem Sitesi 5 Blok birden 1984 yılı yapımı . Hepsi ömrünü doldurdu. Asansörler için zemin kırıldı. Balkonlar taşımıyor. Altlarına tutturulan demir borularla duruyor. Balkonlar çatladı. GÜNAHI BOYNUNUZA LAF DEĞİL İŞ

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
1902 aile ücretsiz yararlandı
Konyaaltı Belediyesi’nin Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi içerisinde ...
Hemşeri dernekleri depremzedeler için toplandı
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Anadolu Hemşeri Dernekleri ...
Antalya'ya 150 bin depremzede geldi
VALİ Ersin Yazıcı, Antalya'da otel, kamu misafirhanesi, KYGM yurtları ...
 
Bakanlığa ait otel, 'işgal' nedeniyle polis eşliğinde boşaltıldı
ANTALYA'nın tarihi semti Kaleiçi'nde mülkiyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ...
Depremden kaçıp geldiği Antalya'da ikinci bebeğini dünyaya getirdi
KAHRAMANMARAŞ'ın Elbistan ilçesinde depremlere yakalanıp, Antalya'ya getirilen ...
Tarımsal maliyetlerde artış hız kesti
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Tarım Konseyi (ATAK) Başkanı ...
 
Çamyuva Turizm Bulvarı yenileniyor
KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Turizm Bulvarı'ndaki çalışmaları ...
Antalya'da kaza: 4 yaralı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde otomobille kamyonetin çarpışması sonucu ...
Kaymakam Şahin, depremzede öğrencileri ziyaret etti
SERİK Kaymakamı Cemal Şahin depremzede öğrencileri ziyaret etti.
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva