Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
15 Şubat 2024 Perşembe - 11:32

Havaalanında Zaman Geçirmenin En İyi Yolları

Bazı dönemlerde havaalanlarında uzun aktarmalar yaşanabiliyor ve kalkışı beklemek uzun zaman alarak can sıkıcı olabiliyor.

Havaalanında Zaman Geçirmenin En İyi Yolları
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bu gibi istenmeyen durumlarda havaalanında geçireceğiniz zamanı en iyi ve verimli şekilde değerlendirmeniz için yapabileceğiniz en güzel seçenekleri sizler için sıraladık.

Eğlence Alternatifleri

Havaalanları sıkça bekleme gerektiren yerler olduğundan yolcuların sıkılmaması için birçok olanakla donatılmış durumda. Restoran ve kafelerden mağazalara kadar farklı işletmelerin hizmet verdiği havaalanlarında beklemeniz gerektiğinde o anki isteğinize göre yapabileceğiniz pek çok alternatif var.

Kitaplar

Havaalanında beklerken zamanınızı iyi değerlendirebileceğiniz en popüler seçeneklerden biri kitap okumak. Yolculuğunuz sırasında yanınızda sevdiğiniz bir kitabı bulundurarak beklemeniz gereken durumlarla karşılaştığınızda kitabınızı okuyarak havaalanında güzel zaman geçirebilirsiniz. E-kitap okuma cihazları da yüzlerce kitabı içinde taşıyabildiği ve hafif olduğu için yolculuklar için harika bir seçenek. Ayrıca günümüzde hızla yaygınlaşan sesli kitap uygulamalarını kullanarak da cep telefonunuzdan istediğiniz kitabı dinleyerek zamanınızı değerlendirebilirsiniz. 

Özellikle aktarmalı uçuşlarda uzun bekleme sürelerinde oldukça kaliletli vakit geçirmenize olanak sağlar. Sözgelimi aktarmalı bir Gaziantep İstanbul Uçak Bileti aldıysanız bekleme süreleri dahil uçuşunuz 7 saat civar sürecek. Dolayısıyla bir kitabı yarılama hatta bitirme fırsatı bulabilirsiniz.

İnternet ve sosyal medya

Günümüzde cep telefonu ve tabletlerden film veya dizi izlemek, müzik dinlemek ve oyun oynamak için pek çok farklı uygulama seçeneği bulunuyor. İlginizi çeken bir uygulamayı kullanarak bütün bu eğlence olanaklarından faydalanabilir, havaalanında beklediğiniz zamanı sıkılmadan geçirebilirsiniz. Birçok havalimanında yolculara ücretsiz olarak Wi-Fi hizmeti sunuluyor. İnternete cep telefonu, tablet veya dizüstü bilgisayarınızdan girerek sosyal medyada gezebilir, film izleyebilir, e-postalarınızı kontrol edebilir veya bitirmeniz gereken bazı işleri havaalanında beklerken kolayca tamamlayabilirsiniz. 

Alışveriş

Havaalanlarında farklı kategorilerde birçok mağaza hizmet veriyor. Giyim ile kozmetikten kitapçılar ve hediyelik eşyalara kadar seçenekler bulabileceğiniz mağazaları gezerek hem yeni çıkan ürünleri inceleyebilir hem de keyifli bir alışveriş yapabilirsiniz.

Uyumak

Havaalanında uçağınızı beklerken uyumak da güzel bir fikir olabilir. Kalabalık ve gürültülü olabilen havaalanlarında rahat bir şekilde uyumak için yolculuktan önce yanınıza ışıktan koruyan göz maskesi ve kulak tıkacı gibi ihtiyacınız olabilecek şeyleri almayı unutmayın. Ayrıca uçak bileti üzerinde yer alan sefer sayınızın anonsunu kaçırmamaya özen gösterin.

Meditasyon ve masaj

Uçuş korkunuz varsa veya beklemek sizi gergin hissettiriyorsa meditasyon yaparak da stresinizi azaltarak rahatlayabilirsiniz. Nefes egzersizlerinden çeşitli meditasyon türlerine kadar bilgileri internet üzerinden kolayca öğrenerek uygulayabilirsiniz. Rahatlamak için başka bir sevilen seçenek de pek çok havaalanında bulunan masaj hizmetlerinden faydalanmak. Profesyonel masöz ve masörlerin yaptığı masajlar ile uçağınızı beklerken bütün yorgunluğunuzu ve stresinizi atmanız mümkün. 

Restoranlar ve kafeler

Havaalanlarında her zevke uygun yiyecek ve içecek seçenekleri sunan birçok farklı restoran bulmak mümkün. Hafif atıştırmalıklardan dünya mutfaklarından yemeklere kadar damak zevkinize uygun alternatifler bulabileceğiniz restoranlarda uçağınızın kalkış saatini beklerken güzel zaman geçirebilirsiniz. Kafelerde ise çeşit çeşit kahve, çay ve içecek arasından istediğinizi seçerek hareketli atmosferin tadını çıkararak uçağınızı bekleyebilirsiniz. 

Ek Bilgiler

Havaalanında cep telefonu ve tabletiniz için ücretsiz şarj istasyonları, döviz büroları ve turistik danışma merkezleri gibi olanaklar bulabilirsiniz. Ayrıca birçok havaalanında mescit, çocuk oyun alanları ve bebek bakım odaları gibi imkanlar da yolculara sunuluyor. 

 
Kira Artışı Nasıl Yapılır, Nelere Dikkat Edilmelidir?
 
Süper Lig'de 26. haftanın hakemleri belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mevlana Petrol turizm yatırımlarına devam ediyor
Geçtiğimiz günlerde yönetim danışmanlığı konusunda deneyimli turizmci ...
Turizmin annesi Nesrin Barut toprağa verildi
Türkiye’nin ve Antalya’nın ilk kadın turizmcilerinden biri olan, çocuklarını ...
Turizm uydu hesabı istatistikleri açıklandı
TÜRKİYE'de turizm amaçlı toplam tüketim değeri, 2022'de 1 trilyon 311 ...
 
Antalyalı turizmci öğrencilerin yolunu gözlüyor
SÖMESTİR tatilinin başlaması ile Türkiye genelindeki birçok özel okul, ...
Erken rezervasyonda Türkiye ilk sırada
Seyahat pazarında veri derleyen Travel Data + Analytics (TDA) araştırmasında ...
Antalya'da sezon uzadı, rafting yapan turist sayısı 1 milyonu geçti
TURİZM sezonunun uzamasıyla birlikte Antalya'nın Manavgat ilçesi Köprüçay ...
 
Antalya'da Avrupalı ve Rus turist yoğunluğu
BU yıl hafta sonuna denk gelen ve 3 günlük tatil fırsatı sunan yılbaşında ...
Turizmci bu adama can emanet etmiş?
KONYA'da, kendisini aldattığını öne sürdüğü eşi Ebru Gürpe'yi (33) öldüren ...
KETAV'da Volkan Yorulmaz güven tazeledi
ANTALYA Kemer ilçesinin tanıtım çalışmaları için turizmciler tarafından ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva