Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller yaşamını yitirdi
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller yaşamını yitirdi
Antalya'da çalıştay eserleri sergilendi
Antalya'da çalıştay eserleri sergilendi
Bürokraside görevden almalar ve atamalar
Bürokraside görevden almalar ve atamalar
Antalyalı esnaftan öğrenciye bedava döner
Antalyalı esnaftan öğrenciye bedava döner
26 Mart 2011 Cumartesi - 18:03

“Hadi oradan, hadi, hadi”

Alanya Saadet Partisi Basın Müşaviri Lekalem Düzgün, yaptığı açıklamada hükümetin dış politikasını eleştirdi, Erbakan7ın bir sözünü hatırlatarak, “Hadi oradan, hadi, hadi” dedi. Düzgün’ün açıklaması şöyle;

“Hadi oradan, hadi, hadi”
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

“Tunus, Mısır,Yemen, derken Libya! Peki Türkiye’nin bu konudaki dış siyaseti nedir? Bunu öğrenmek için Başbakan Erdoğan’ı dinlemek gerekir.
Dinlemesine dinliyoruz da, dinledikçe ve gelişmelere baktıkça kafamız karışıyor. Şu Libya’daki olaylar başlayalı beri, Başbakan’ın açıklamaları kafaları iyice karıştırdı. Kulaklarımızda çınlayan azarlama modundaki sözleri neydi hatırlayalım: “Bu ne saçmalık, NATO’nun Libya’da ne işi var? Böyle bir saçmalık olur mu yahu? NATO’nun Libya ile bir alakası olabilir mi?”

LİBYA’DA KATLİAMA BAŞLADILAR
Sözleri ağır, keskin ve netti Libya’ya NATO müdahalesi hakkında.
Sonra da Başbakanın ağzından, “Türkiye’nin bu konudaki görüşü açık ve nettir…” açıklaması geldi. Aradan birkaç gün geçti, ekabirler Libya’da katliama başladılar. Hem de “Haçlı zihniyetiyle” yaptıklarını saklamadılar. Fransız bakan açıkça söyledi ki, bu bir haçlı saldırısıdır. Başbakan hemen yeni açıklamasını yaptı, Türkiye’nin bu konudaki siyaseti hakkında:
“Türkiye’nin dış siyaseti gayet açık ve nettir…” “Petrol kuyularına ilişmemek, Libya halkına zarar vermemek kaydıyla bu müdahaleyi destekliyoruz” şeklinde. Sonradan anlıyoruz ki haçlılar bu kararı alırken Türkiye’ye haber  ya da bilgi verme konusunda hiçbir işlem yapmamışlar. Arkasından ekabirler bu müdahaleyi NATO’ya devredeceklerini açıkladılar.
Hayret. NATO ve Libya kelimelerini ağzına alanı adeta haşlayan Başbakan, o anda ağız değiştirdi: “NATO’nun müdahalesi konusunda şartlarımız var şurtlarımız var…”  mealinde açıklamalarda bulunmaya başladı… Ardından da gene aynı açıklama: “Türkiye’nin bu konudaki tutumu açık ve nettir…”
BAŞBAKAN DOĞRU MU SÖYLÜYOR?
Sayın Başbakan! Sahi doğru mu söylüyorsunuz? Türkiye’nin görüşü açık ve net mi? Açık ve net ise, üç günde üç kere nasıl değişti? Bunu siz yeni de yapmıyorsunuz. Kıbrıs konusunda çelişkiler. Ege ve Yunanistan konusunda çelişkiler. NATO genel sekreteri seçimindeki çelişkiler, NATO ve Afganistan hakkında çelişkiler…NATO ve füze kalkanı konusunda üç günde değişik ve çelişkili açıklamalar…
Sahi Türkiye’nin bu konudaki görüşleri açık ve net mi? Yoksa net olan sizin çelişkileriniz mi? Şimdi okuyucunun; “Peki size göre çözüm nedir?” diye sorduğunu duyar gibiyim. Çözüm İslam Birleşmiş Milletleri, İslam Savunma Paktı, İslam Ortak Pazarı değil midir? Açık ve net olarak bu anlaşılmıyor mu?  Sayın Başbakan, “değişip gelişmemiş” olsaydı, Erbakan Hocamın başlattığı D 8 projesini hayata geçirip güçlendirseydi, Libya’da ya da başka bir ülkede bu olaylar başlangıcında tatlıya bağlanır, ne haçlı saldırılarına, ne de NATO saldırılarına kapı aralanmazdı. Filistin’de, Irak’ta Afganistan’da milyonlarca Müslüman hunharca katledilmezdi. Türkiye katillerin safında koalisyon ortağı olmayacağından bu katliamların kara lekesini taşıyor olmazdı.
TERS KÖŞEYE YATIRILMAYA MAHKUMUZ
Başbakan ve ilgililer o projeleri uygulasalardı, ya da uygulayacak olanların ayağına çelme takmasalardı, akan bu kanlardan amel defterlerini korurlar, öbür tarafa tertemiz defterlerle giderlerdi. Bunlar yapılmamış olduğundan Başbakan ve Türkiye her olayda ters köşeye yatırılmaya, çelişki üzerine çelişki yaşamaya mahkum olmaktadır. Eminim kendisi de böyle olmasını istememektedir ama, eli mahkumdur, olayların arkasından gitmek zorunda kaldığı için her gün çelişkili sözler söylemekte, adımlar atmaktadır.
O, her defasında “Türkiye’nin bu konudaki siyaseti açık ve nettir” dedikçe Erbakan Hocamın sesi kulaklarımda yankılanmaktadır:
“Hadi oradan, hadi, hadi
             

 
Koyun köpek doğurdu
 
Üras Padol Belediyesi'nde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekirova'da ağaç dikme kampanyası
Tekirova Belediyesi tarafından Orman haftası nedeni ile “ Ağaçlar bizim ...
Alanya'da engelli standardı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'ndeki restoranlara bedensel engelli tuvaleti ...
Sivil itaatsizlik eylemi
BDP'nin başlattığı 'sivil itaatsizlik' eylemleri kapsamında Antalya İl ...
 
SAPIĞI İŞ ARKADAŞI ÇIKMIŞ
Özel bir şirkette asistan olan bayanın, telefon sapığının iş arkadaşı ...
'Ahmet'i bu kitap tutuklattı'
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilen ...
Önlüğü giydi börek açtı
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim çalışmalarına devam ettiği ...
 
Sara Hastası kadın gölette boğuldu
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 2.5 metre derinliğindeki gölette boğulan ...
Futsalda finalistler belli oldu
Genç Erkekler Futsal Grup Birinciliği'nde, gruplarında birinci olan Bolu ...
Neden Niyazi Nefi Kara ?
Uzun yıllar Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı olarak Türkiye’nin farklı yerlerinde ...
 
Dursun Gündoğdu
Erdoğan gitti vantilatör geldi
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
ÖNLEMEK TEDAVİ ETMEKTEN KOLAY
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Eğitim şart 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Nereye kadar?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva