Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
16 Aralık 2014 Salı - 15:25

Gezi olaylarında orantısız güçle yargılanan polis: ben bile kendime şaşırdım

ANTALYA'da Gezi Parkı protestolarına destek eylemlerinde 25 yaşındaki Erdem Kara'ya orantısız güç uyguladıkları iddiasıyla yargılanan 6 polisten B.A., "Görüntüleri izleyince ben bile kendi halime şaşırdım.

Gezi olaylarında orantısız güçle yargılanan polis: ben bile kendime şaşırdım
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olayın psikolojisi ile günlerce istirahat etmeden, bu kadar saat nasıl sağlıklı görev yapılır?" diye konuştu.
 
Antalya'da Taksim Gezi Parkı protestolarına destek eylemlerinde Erdem Kara'ya orantısız güç uyguladıkları iddiasıyla 6 polisin yargılanmasına başlandı. Polisler hakkında 4.5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada Erdem Kara'yı Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş ve ÇHD Antalya Şube Başkanı Nusret Gürgöz savundu.
 
Antalya 28'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 6 polis katıldı. Polisler savunmalarında kanunda kendilerine tanınan 'zor kullanma' yetkisini kullandıklarını belirterek suçlamaları reddetti.
 
Sanık polis memuru B.A. ise Antalya'da başlayan Gezi Parkı olayları ve devam eden günlerde 8-10 gün istirahat etmeden, yemek yemeden, eve bile gitmeden, uyumadan görev yaptıklarını belirterek, olaylar sırasında refüjlerdeki çimlerde uyuyarak dinlendiklerini anlattı. Antalya'daki olaylarda Cumhuriyet Meydanı'nda binlerce kişi demokratik şekilde protestolarını yaparken, Gazi Bulvarı'nda Ak Parti il binasına yakın noktada toplanan grubun ortalığı yakıp yıktığını anlatan sanık polis memuru, "Görüntüleri izleyince ben bile kendi halime şaşırdım. Olayın psikolojisi ile günlerce istirahat etmeden olayları kontrol etmek için çalıştık. O psikoloji ile bu kadar saat nasıl sağlıklı görev yapılır, bunu da mahkemenin takdirine bırakıyorum" diye konuştu.
 
SUÇ İŞKENCE SUÇUDUR
 
Gezi Parkı olayları sırasında polis şiddetiyle karşılaşan Erdem Kara ise sanık polislerin olayı masumlaştırmak istediğini savundu. Şikayetçi olduğunu tekrarlayan Kara, "Sanıkların diğer göstericilerin hıncını benden almaları masumane bir hareket değildir" dedi. Kara'nın avukatı Gürgöz, dava dosyası bir bütün olarak incelendiğinde polislerin eylemlerinin 'işkence' ve 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savunarak mahkemenin görevsizlik kararı vermesini istedi. Gürgöz, davanın Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesi gerektiğini savundu.
 
Mahkeme heyeti polislerin fiillerinin işkence kapsamına girecek nitelikte ve yoğunlukta olmadığına karar vererek görevsizlik istemini reddetti. Avukat Münip Ermiş, mahkemenin bu kararına itiraz ederek, yoğunluk ve niteliğin işkencenin belirlenmesi konusunda kriter olamayacağını savunarak, "Bir hareketle de işkence oluşabilir. Önemli olan sanığın kastıdır. Sanık yakalama kastıyla değil yaralama, cezalandırma kastıyla hareket ediyorsa suç oluşmuştur" dedi. Ermiş, Ali İsmail Korkmaz davasını örnek göstererek, "Bizim olayımız da benzer bir olaydır" dedi.
 
BİR YILDIR TAKİPTE
 
Sanık polislerin avukatı Pınar Hakimoğlu ise polis şiddetine maruz kalan Kara'nın ifadelerinde samimi olmadığını belirterek, Antalya'daki Gezi protestoları sırasında çekilmiş fotoğraflarıyla birlikte Aralık ayının başında Antalya Sanatçılar Derneği'nin (ANSAN) boşaltılması sırasında çıkan olaylarda çekildiği iddia edilen fotoğrafları mahkemeye delil olarak sundu. Avukat Ermiş, ANSAN fotoğraflarına itiraz ederek, "Bunlar herhangi bir dava açılmamış bir olaya ilişkin fotoğraflardır. Bu fotoğrafların çekilmesine ilişkin bir mahkeme kararı yok ise bu suçtur" dedi, Ermiş, fotoğraflarla ilgili avukatlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Avukat Gürgöz ise mahkemede 12 Eylül mantığıyla savunma yapıldığını belirterek mahkemeye sunulan delillerden Erdem Kara'nın olaylar öncesi ve sonrasında ve hatta bu yılın Aralık ayına kadar uzanan bir süreçte takip edildiğinin anlaşıldığını söyledi.
 
Konuşmaların ardından mahkeme, Kara'nın avukatlarının görevsizlik kararının reddine itiraz edeceklerini belirttiği gerekçesiyle itiraz sonucu gelene kadar beklenmesine karar vererek davayı 7 Nisan 2015 tarihine erteledi.
 
DAVA ÇIKIŞI GERGİNLİK
 
Dava çıkışında Erdem Kara'nın yakınları ve polis memurları arasında gerginlik yaşandı. Duruşmayı izleyen Erdem Kara'nın annesi polislere tepki gösterince adliye koridorları bir anda gerildi. Polis memurları ve Kara'nın yakınları arasında yaşanan sözlü tartışma avukatların araya girmesiyle yatıştırılırken taraflar adliyenin farklı kapılarından dışarıya çıkarıldı.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) - 

 
Öğrencilerden soruşturma eylemi
 
Yağmur geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrencilerden soruşturma eylemi
ANTALYA'da çeşitli eylemlere katıldıkları gerekçesiyle Akdeniz Üniversitesi ...
Antalya'da '14 aralık' protestosu
ANTALYA'da '14 Aralık Operasyonu'nu protesto etmek için Antalya Adliyesi ...
Dezavantajlı çocuklara yönelik müzik atölyesi
ANTALYA'da dezavantajlı çocuklara yönelik hayata geçirilen 'Müzik Atölyesi' ...
 
Meslek odalarından torba yasa tepkisi
ANTALYA İnşaat Mühendisleri Odası'ndaki toplantıya katılan meslek odaları ...
Tanju çolak kaş'ta futbol akademisi açacak
ESKİ futbolcu Tanju Çolak, Antalya'nın Kaş İlçesi'nde Futbol Akademisi ...
İntihar eden polisin cenazesi adana'ya gönderiliyor
ANTALYA'da evinde beylik tabancasıyla intihar ederek yaşamına son veren ...
 
Türkü üçgeni'nde muhteşem performans
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi'nin 'Yöremizin Halk Sanatçıları- ...
Akut, olympos'ta kampa girdi
AKUT Antalya Birimi'nin ev sahipliğinde Olympos'taki Kadir'in Ağaç Evleri'nde ...
Muratpaşa'da 10 mahalleye daha muhtarevi
MURATPAŞA Belediyesi, Yüksekalan, Etiler, Doğuyaka, Bayındır, Kızılarık, ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva