Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
10 Mayıs 2023 Çarşamba - 08:05

Filistin’de ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

ANADOLU Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesi üyeleri, İsrail’in düzenlediği saldırılar sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için Fatih Camii’nde gıyabi cenaze namazı kıldı.

Filistin’de ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AGD İstanbul Şubesi üyeleri, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Fatih Camii’nde, yatsı namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası AGD İstanbul Şubesi Başkanı Mehmet Yaroğlu basın açıklaması yaptı. Yaroğlu, “İçerisinde yaşadığımız son bir asra baktığımızda görmekteyiz ki İslam aleminin asli tarihi aynı zamanda bir mukavemet tarihidir de. Haritaya göz gezdirdiğimiz vakit, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, Asya'dan Amerika'ya, Avrupa'dan Afrika'ya, her bir bölgede Müslümanlar varoluş mücadelesi vermektedirler. Askeri, siyasi, fikri, dini, sosyal, kültürel ve ahlaki birçok yönden işgal altında olan bu küresel varoluş savaşında İslam alemi, büyük yaralar alsa da hala İslami bir bağımsızlık arzusuyla mukavemete devam ediyor. Yaşanılan kayıplar, alınan darbeler, can yakıcı süreçler, yolda yitirilenler, ağır gelse de Pasifikten Atlas Okyanusu’na, Güney Afrika'dan Doğu Türkistan'a kadar aynı direniş ruhu ile bağımsızlık mücadeleleri tüm cephelerde ilk günkü heyecan ile halen sürdürülüyor" dedi. 

Filistin'de de bağımsızlık mücadelesinin sürdüğüne dikkat çeken Yaroğlu, "Kutsal Filistin toprakları nasıl tarihin ve coğrafyanın tam odağında ise aynı şekilde bu küresel mukavemetin de en önemli merkezidir. İslam'ın ilk kıblesini, yeryüzünün inşa edilmiş ikinci mescidi ve etrafı mübarek kılınmış olan, Müslümanların haremini bünyesinde barındıran Kudüs cephesi sadece üzerinde yaşayan müminler için, tüm dünya Müslümanları için, küresel bir izzet mücadelesidir. Yaklaşık 100 yıldır, Müslümanların mübarek beldesi Yahudi işgalciler tarafından çiğnenerek, taciz edilerek yok edilmeye çalışılmakta ve Müslümanların izzeti ayaklar altına alınmaktadır. Bu nedenle Filistin davası, yalnız kendileri için değil, İslam'ın ve Müslümanların izzetini, özgürlüğünü, şerefini, haysiyetini korumak için savaşan, mücadele eden ve bu uğurda gerektiğinde gözünü kırpmadan canını feda eden, özgürlüğüne düşkün, şerefli direnişçilerin davasıdır. Dünya devletlerinin ve bölgesindeki kardeş ülkelerinin kendisine sırtını dönüp, Siyonist İsrail'den yana tercihte bulunmalarına rağmen Filistin halkı onurlu ve izzetli direnişine devam etmektedir. Korkak ve alçak Siyonist İsrail, Filistinli mücahitlerin onurlu duruşu karşısında daima kaybetmek zorunda kalacağını geçtiğimiz senelerde gerçekleşen ‘Kudüs'ün Kılıcı’ operasyonunda gayet iyi anlamıştır. Ancak, bütün bunlara rağmen uslanmak bilmeyen İsrail, dün bir gece bir hava saldırısı düzenleyerek 13 Filistinli Müslüman kardeşimizi şehit etmiştir. Birçok da yaralımız bulunmaktadır. Şehitlerimizin arasında kadınlar ve çocukların yanı sıra İslami cihat hareketinin üst düzey yöneticilerinden ve komutanlarından Jihat Gannam,, Tarık İzzeddin, Halil El Bahtini de bulunmaktadır. Hain saldırıda şehadet mertebesine yükselen kardeşlerimize Cenabı Hak'tan rahmet diliyoruz. Buradan açıkça duyuruyor ve haykırıyoruz. Terörist İsrail'in bu zalim katliamları karşısında, İslami Cihad’ın, Hamas’ın ve tüm direniş cephesinin bütün gücümüzle yanındayız. Filistin direnişinin tüm mücadelesinin Müslümanların onur ve izzetlerini korumak için olduğunu biliyoruz. Ve dualarımızın ve yardımlarımızın daima onlardan yana olacağını buradan ilan ediyoruz" şeklinde konuştu. Açıklamanın ardından ölenler için dualar okundu.

ANADOLU GENCLIK DERNEGI ISTANBUL SUBESI UYELERI ISRAIL'IN GAZZE'DE GERCEKLESTIRTIGI HAVA SALDIRISINDA OLEN FILISTINLILER ICIN FATIH CAMII'NDE GIYABI CENAZE NAMAZI KILDI. SUBE BASKANI MEHMET YAROGLU ACIKLAMA YAPTI (FOTO:MURAT DELIKLITAS/ISTANBUL-DHA)

ANADOLU GENCLIK DERNEGI ISTANBUL SUBESI UYELERI ISRAIL'IN GAZZE'DE GERCEKLESTIRTIGI HAVA SALDIRISINDA OLEN FILISTINLILER ICIN FATIH CAMII'NDE GIYABI CENAZE NAMAZI KILDI. (FOTO:MURAT DELIKLITAS/ISTANBUL-DHA)

ANADOLU GENCLIK DERNEGI ISTANBUL SUBESI UYELERI ISRAIL'IN GAZZE'DE GERCEKLESTIRTIGI HAVA SALDIRISINDA OLEN FILISTINLILER ICIN FATIH CAMII'NDE GIYABI CENAZE NAMAZI KILDI. (FOTO:MURAT DELIKLITAS/ISTANBUL-DHA)

Murat DELİKLİTAŞ-Mustafa Mert KARACA/İSTANBUL, (DHA)

 
Konya'da 4.2 büyüklüğünde deprem
 
'9 Mayıs Avrupa Günü' resepsiyonu düzenlendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konya'da 4.2 büyüklüğünde deprem
KONYA'nın Kulu ilçesinde AFAD verilerine göre 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Evine girdiler, "okuyacağız" diyerek altınlarını çaldılar
ARNAVUTKÖY'de, evine girdikleri 63 yaşındaki Ayşe Tanışman'ın ziynet eşyalarına ...
Haluk Levent'ten burs açıklaması
AHBAP Derneği'nin kurucusu ve sanatçı Haluk Levent, Bremen'deki Constructor ...
 
Çekiçle sağlık ekiplerine saldırıp, ambulansın camını kırdı
TOKAT’ın Erbaa ilçesinde alkollü olduğu ileri sürülen D.B.(24) isimli ...
Nefise Karatay'a hapis şoku
Nefise Karatay, masaj salonunda iş insanı Tolga Balta'ya hakaret ettiği ...
Cam silerken 5'inci kattan düşüp yaşamını yitirdi
EDİRNE'de 5'inci kattaki evininin pencere camını silerken dengesini kaybedip, ...
 
'Kökünü Kurutma' operasyonuna 79 tutuklama
AFYONKARAHİSAR'da, uyuşturucu satıcılarına yönelik 'Kökünü Kurutma' operasyonunda ...
10 ülkenin eğitimli 'narkotik' köpekleri yarışıyor
TİCARET Bakanlığı'nca Ankara'da 10 ülkenin katılımıyla düzenlenen 'Uluslararası ...
WhatsApp’a 'mesaj düzenleme' özelliği geliyor
Popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, geliştirdiği yeni bir özellikle, ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva