Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
19 Eylül 2015 Cumartesi - 19:06

Fikret Otyam'ın adı parka verildi

GAZETECİ, yazar, ressam Fikret Otyam'ın adı, ölümünün 40'ıncı gününde eşi Filiz Otyam'la birlikte kış aylarında Antalya Konyaaltı Caddesi'nde kaldıkları evin de bulunduğu sokaktaki parka verildi. Otyam için ayrıca Cemevi'nde yemek verildi, tören yapıldı.

Fikret Otyam ın adı parka verildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 9 Ağustos'ta 89 yaşında yaşama veda eden gazeteci, yazar, ressam ve fotoğraf sanatçısı Fikret Otyam'ın adı, Antalya'da yaşadığı sokaktaki parka verildi. Muratpaşa Belediyesi'nce, Otyam çiftinin kış aylarını geçirdikleri Konyaaltı Caddesi'ndeki evlerinin de bulunduğu sokakta bulunan park, Otyam anısına yeniden düzenlendi.

Fikret Otyam adını taşıyan ve Antalya Sanatçılar Derneği'nin de içinde yer alacağı 1250 metrekare büyüklüğündeki parkın açılışına, Otyam'ın eşi Filiz Otyam, Fikret Otyam'ın kızları İrep, Döne ve Elvan'la birlikte Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal, CHP İl Başkanı Semih Esen, Otyam ailesinin yakınları ve Antalya'daki sanatseverler katıldı.

Başkan Uysal, Otyam'ın dünyanın en büyük sanatçıları arasında yer aldığını belirterek, "Fikret Otyam bu zor coğrafyada, kültürlerin buluştuğu ve çok farklı kültürlerin kesişim noktası Anadolu'da, Balkanlar'dan Mezopotamya'ya ve Arap dünyasına uzanan o kültürel farklılıkların bütün yansımalarını sanat eserlerinde gözler önüne sermiştir" diye konuştu. Otyam'ın eserlerinde bu kültürel farklılıkların birer zenginliğe dönüştüğünü belirten Uysal, şunları söyledi:

"Farklılarımızın ne kadar büyük zenginlik olduğunu Fikret Otyam'ın yazdıklarında, resmettiklerinde görebilirsiniz. Doğu'yu, Batı'yı, Ege'yi, Akdeniz'i, Güneydoğu'yu, Mezopotamya'yı, Orta Anadolu'yu görebilirsiniz. 'İnsanlar kardeştir' derler ya, işte Fikret Otyam'ın sanat eserlerinde etnik kökeni, kültürü farklıları neler olursa olsun insanların kardeş olduğunu görebilirsiniz."

'HÜZNÜ CANLI TUTMAK İÇİN DEĞİL'

Kentin en işlek caddelerinden birinde açılışı yapılan parkı, Fikret Otyam için sürekli bir hüznü canlı tutacak yer olarak kurgulamadıklarını belirten Uysal, "Tabii ki içimizde bir hüzün var. Ancak bu kişisel bir şey. Bu park bunun için değil. Onu tanıma şansı, eserleriyle karşılaşma şansı bulamayanlar için, genç kuşak için 'Kim bu adam, ne yapmış?' diye merak etmeleri ve yeni kuşakların onun dünyaya bıraktığı mesajla ilgilenme şansı yaratırsa gerçekten amacına ulaşmış olur" dedi.

Otyam'ın eşi Filiz Otyam, eşinin vefatının üzerinden geçen 40 gün içinde yaşadıklarını "Keşke Fikret burada olsaydı da görseydi" şeklinde anlattı ve "Bu güzel dostluklara, sevgilere, vefaya çok çok teşekkür ediyorum onun adına. Onun güzel bir lafı vardır. 'Vefa ne yazık ki artık kalmadı bir tek İstanbul'daki bozacının adı' derdi. Öyle olmadığını güzel insanlar olarak hepiniz gösteriyorsunuz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Uysal, Filiz Otyam'a bir örneği de parkın girişine yerleştirilen Fikret Otyam'ın gravür maskını hediye etti ve parkın açılış kurdelesini birlikte kesti.

CEMEVİ'NDE TÖREN

Bu törenin ardından Konuksever Mahallesi'ndeki Cemevi'ne geçildi. Burada Otyam için yemek verildi ve Cem töreni yapıldı, dualar edildi.

GAZETECI, YAZAR, RESSAM FIKRET OTYAM'IN ADI, OLUMUNUN 40'INCI GUNUNDE ESI FILIZ OTYAM'LA BIRLIKTE KIS AYLARINDA ANTALYA KONYAALTI CADDESI'NDE KALDIKLARI EVIN DE BULUNDUGU SOKAKTAKI PARKA VERILDI. MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL, FILIZ OTYAM'A BIR ORNEGI DE PARKIN GIRISINE YERLESTIRILEN FIKRET OTYAM'IN GRAVUR MASKINI HEDIYE ETTI.(FOTO:EMRE BAYLAN/ANTALYA-DHA)

 

 
Saadet Partisi Antalya milletvekili adayları
 
‘Yaktın bizi tipsiz Polis’
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Finike'de Gaziler Günü kutlandı
ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gaziler ...
Kemer'de Gaziler Günü kutlandı
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde Gaziler Günü dolayısıyla çelenk töreni yapıldı, ...
Denizde kalp krizi geçiren turist öldü
ANTALYA'da tatil yapan Rus turist 62 yaşındaki Yuri Kondraşın, yüzerken ...
 
TURMEPA gönüllüleri sahili temizledi
DENİZ Temiz Derneği/TURMEPA Antalya Şubesi, gönüllülerin yardımıyla Uluslararası ...
Antalya'da Gazilar Günü kutlandı
GAZİLER Günü, Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.
Organ nakli merkezinde bayramlaşma
AKDENİZ Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde düzenlenen bayram kutlamasına ...
 
MURGEM'in seviye belirleme sınavı yarın
MURATPAŞA Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi'ne (MURGEM) başvurular sürüyor. ...
Usta motorcuyu beynine giden pıhtı öldürdü
ANTALYA'da hafif ticari aracın çarpması sonucu kolunda ve ayağında kırıklar ...
Gaziler Günü'nde sıcak bunalttı
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen törende ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva