RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
23 Nisan 2024 Salı - 23:25

Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam

CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, anayasa değişikliği tartışmalarına ilişkin, “Ben Sayın Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam. Kırmızı çizgiden ziyade bir başlangıç hattının olması lazım” dedi.

Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Lideri Özel, TBMM’nin açılışının 104’üncü yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşmeye ilişkin, “Partimizin önceki genel başkanlarıyla ziyaret öncesi kısa görüşmelerim olacak. Devamında da randevuyu talep edeceğiz. Daha önce de söyledim bu nezaket ziyareti değil. O görüşmeyi bayram da telefonda yaptık. Bu her iki tarafın da önem atfettiği çalışma ziyareti diyebiliriz. Her ikimizin de gündemleri var, o gündemleri takip edeceğiz görüşmede. Randevuyu talep ettikten sonra netleşirse, içeriği ile ilgili olarak da devlet geleneklerine uygun, siyasi kültürümüze uygun bir şekilde belki kısa bir ön müzakere yapar arkadaşlar ardından görüşmeyi gerçekleştiririz” ifadelerini kullandı.

‘SEÇMEN BİZE BİRBİRİMİZLE KAVGA ETME GÖREVİ VERMEDİ’

Özel, yerel seçimlerin ardından CHP’nin yönettiği belediyelerin Türkiye genelinde ödenen vergi oranının yüzde 87’ye ulaştığını kaydederek şunları söyledi:

“Bu şartlar altında seçmen bize birbiriyle konuşmayan, birbiriyle kavga ve polemik yapan iki siyasi lider olma görevi vermedi. Birbirimizi dinleyeceğiz, anlayacağız ve buna uygun olarak seçmenin bize verdiği görevi yapacağız. Bizim mecliste ana muhalefet görevimiz var. İlk genel seçimlere kadar bu görevimiz sürüyor. Ama yerel yönetimlerde çok güçlü bir iktidar görevimiz var. Sayın Erdoğan’ın da yürütmenin bütün yetkilerini elinde bulundurduğu gerçeğini biliyoruz. Bugün de konuşmamda söyledim; biz yerel seçim sonuçlarına saygılı bir dil bekleriz. O saygılı dili gördükçe genel seçim sonuçlarının Sayın Erdoğan’a verdiği yetkiyi görüyoruz. Bunun üzerinden dengeli ve doğru bir iletişim olursa millet kazanır. Gerginliğe dönersek, tartışırsak millet kaybeder. Ama daha sonra millet kendine kaybettirene de kaybettirir.”

‘ERDOĞAN’I DİNLEMEDEN MÜZAKERELERE KAPIYI KAPATMAM’

Özel, anayasa değişikliği tartışmalarına ilişkin, "Ben Sayın Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam. Kırmızı çizgiden ziyade bir başlangıç hattının olması lazım. Şimdi siz anayasaya değiştirecekseniz, uymayacağınız bir anayasayı değiştirecek misiniz? Yani anayasalar uyulmamak için değil uyulmak için yapılır" dedi.

Aliekber METE- Canberk ÖZTÜRK/ ANKARA, (DHA)-

 
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
 
3 kişiyi tekme- tokat döven 6 şüpheli serbest
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
demir 24 Nisan 2024 Çarşamba 06:42

Bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bize uymadı ve o günden beri sistem yüzünden ekonomik olarak tabiri caizse çöktük.Toplumun büyük çoğunluğu ekonomik şartlar yüzünden sefalet hayat yaşamaya başladı. Muhalefette Cumhurbaşkanlığını kazanamadığına göre, parlamenter sisteme geçmek şu an itibariyle mümkün olmadığından,oturup bu sistemi ya BAŞKANLIK sistemine yada YARI BAŞKANLIK sistemine çevirmek gerekir.Amerikayı yeniden keşif yapmaya gerek yok. Dünyada BAŞKANLIK SİSTEMİNİ uygulayan en iyi ülke AMERİKA,YARI BAŞKANLIK SİSTEMİNİ ise yine örnek şekilde uygulayan FRANSA var.Bunlarda incelenerek,bir ANAYASA değişikliğinde anlaşıp en kısa zamanda 400 ün üzerinde bir oyla kabul edilerek,halk oylamasına gidilmeden yürürlüğe geçilmelidir. Vatandaşın ve ülkenin dayanacak gücü kalmadı.Bir an önce siyasi çekişmeleri bir tarafa bırakarak,Meclisin iki büyük partisi olan AKP ve CHP anlaşarak,diğer partilerden destek olanlarıda katıp bu sistem işini çözmek lazım. Zaten baştan şimdiki sistemin iyi yürütülmesi için gerekli olan yasalar değişmeden, acele geçildi ve geldiğimiz noktada görüldü ki faydadan çok zararı ver. Bizim milletimizde maalesef sırf siyasi inat uğruna o zaman ki değişikliğe evet dedi.Ancak gelinen noktada açlığa mahkum olunca kafasını taşlara vurmaya başladı.Bunu da son yerel seçimlerde sandıkta gösterdi ama iş işten geçti.Hani derler ya GEÇRİ BOR'un PAZARI SÜR EŞEĞİNİ NİĞDE'ye. Hiç değilse Mecliste bu fırsatı kaçırmayalım ve bu değişikliği milletin faydası adına yapalım.Yoksa ekonomik olarak iflasa gidiyoruz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgür Özel: Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmeyi planlıyoruz
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Sayın Cumhurbaşkanı ile önümüzdeki hafta ...
TBMM'de 23 Nisan özel oturumu
TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan özel gündemiyle Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ...
Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyareti dolayısıyla Cumhurbaşkanlığına, ...
 
YSK, CHP'nin 3 ilçe için yaptığı başvuruları reddetti
YÜKSEK Seçim Kurulu, CHP’nin Konya’nın Hadim, Adana’nın Pozantı, Ardahan’ın ...
Saray yavrusu gibi
Dursun Gündoğdu yazdı
YSK, 6 il ve 10 ilçe için itirazları reddetti
YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK), 6 il ve 10 ilçe için partilerin gerçekleştirdiği ...
 
İYİ Partili Ümit Özlale, partisinden istifa etti
İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, istifasını sunma kararı aldığını duyurdu.
İYİ Parti'de Koray Aydın da genel başkanlığa aday
İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, 27 Nisan'da ...
Akşener: Kurultayda aday olmayacağım
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 27 Nisan'da yapılacak seçimli olağanüstü ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva