'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
9 Aralık 2015 Çarşamba - 16:12

EXPO Antalya 2016'da sitem, tartışma...

EXPO 2016 Antalya Konseyi 13'üncü olağan toplantısı, fuarın yapılacağı Aksu'daki alanda yapıldı. Toplantıya, katılan konsey üyelerinin şaşkınlığı, Vali Türker'in sitemi ve logo tartışması damga vurdu.

EXPO Antalya 2016 da sitem, tartışma...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA Valisi Muammer Türker, EXPO 2016'nın yetişip yetişmeyeceğine yönelik eleştirilere, endişe edilecek bir durum olmadığını belirterek karşılık verdi.

Vali Muammer Türker başkanlığında Genel Sekreter Haşmet Suiçmez ve konsey üyelerinin katıldığı toplantıda genel değerlendirmelerde bulunuldu.

YETİŞECEK Mİ TARTIŞMALARI ÜZÜYOR

Yapıların büyük kısmının tamamlandığını, çok önemli olmayan ufak tefek sarkmalar dışında kule harici tüm yapıların bu ay sonu bitirileceğini belirten Vali Türker, kulede de bir tereddüt olmadığını aktardı, yağmur çamur demeden çalışan tüm işçilere teşekkür etti. Zaman zaman bugünlerde bile hala 'Expo yetişecek mi, yetişmeyecek mi' yönünde tartışmalar yapıldığını belirten Vali Türker, “Bu bizi üzüyor gerçekten. Antalya ve Expo projesine zarar veriyor bu tür tartışmalar. Bizim artık yapılardan daha çok, buradaki faaliyetlere odaklanmamız lazım. Oldukça güzel faaliyetler görünüyor. Expo sonrası dönemde de aktif olarak bu alandan istifade ediyor olmamız lazım. Özellikle turistik anlamda bu yapıların Antalya'nın ihtiyaçlarını gideriyor olması gerek ve o dönemi şimdiden planlamaya başlamalı" dedi.

RAYLI SİSTEM DE YETİŞECEK

Raylı sistemin yetişmeyeceğine dair endişeler olduğunu da belirten Vali Türker, Ulaştırma Bakanlığı'nda ilgili genel müdürle görüştüğünü ve aldığı teyidin, olağanüstü bir durum olmadığı sürece altyapısının yetişeceği yönünde olduğunu açıkladı. Araçları da belediyenin alacağını söyleyen Vali Türker, “Expo sürecinde tüm güzergahlardaki vatandaşlara hizmet verilecek bir raylı sisteme de kavuşulmuş olacak" dedi.

42 ÜLKE KATILIMI

Ülke katılımlarının endişe edilen başka bir konu olduğuna dikkat çeken Vali Türker, sözleşme imzalarının sürdüğünü ve 42 ülkeden olumlu görüş alındığını dile getirdi. Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri'nin geçen haftaki ziyaretinde katılım sayısını 'Bu tür Expo'lardaki rekor katılım' olarak değerlendirdiğini anlatan Türker, “En fala 35 olmuş. Bundan sonra gelecek olanlar da var. G-20'de sayın cumhurbaşkanımız ikili görüşmelerde bulunduğu tüm liderleri de Expo'ya davet etti" dedi.

Bir eleştirinin de küçük, fakir ülkelerin katılımı yönünde olduğunu kaydeden Türker, “Dünya üzerinde herhangi bir ülkenin Expo alanında bayrağının dalgalanması bizim için önemli gurur kaynağıdır. Katılacak ülkeler arasında Hollanda, İtalya, Macaristan gibi Avrupa ülkeleri, Hindistan, Endonezya, Güney Kore, Çin gibi dünyanın en güçlü ülkeleri de bulunuyor. Sadece fakir ve bize daha çok muhtaç gibi görünen ülkelerin dışında önemli ülkelerin de katılacağını bilmek Expo'nun başarısı açısından önemli" dedi.

LOGO ELEŞTİRİSİ

Toplantıda konsey üyelerinden Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Nizamettin Şen, yönetimi kendi içine kapanmakla suçladı. Şen, konseyin tanıtım grubunda olduğunu ama bugüne kadarki ısrarına rağmen tanıtım şirketiyle biraraya gelinemediğinden şikayet etti. Nizamettin Şen, EXPO'nun logosunun değiştiğini, yeni logodaki Expo yazısının Milano Expo'sundan kopyalandığını öne sürdü.

Logonun değişmediği konusunda ısrarcı olduklarını açıklayan Genel Sekreter Haşmet Suiçmez ise “Ancak tipografimizin Milano Expo'suna benzediği konusunda haksız sayılmaz. Yanlışlık varsa da bundan geri adım atmak bizim için onurdur" dedi. Toplantının ardından konsey üyeleri, 1121 dekarlık alandaki çalışmaları yerinde tanıma fırsatı buldu.



 

 
Altınova ve Aksu’da su kesintisi
 
Belek Polis Merkezi açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınova ve Aksu’da su kesintisi
Büyükşehir Belediyesi’nin Altınova’da devam eden yol çalışmaları kapsamında ...
"Anketle kavşak yapılmaz"
ANTALYA Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu sözcüsü avukat Abit Küçükarslan, ...
Opramoas Anıtı'nda restorasyon sürüyor
KUMLUCA'daki Rhodiapolis Antik Kenti'nde bulunan ve dünyanın en hayırsever ...
 
1900 lira asgari ücret için imza kampanyası
DEVRİMCİ İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) temsilcisi Cemal Aybar, ...
Jandarmanın durdurduğu araçtan kaçak sigara çıktı
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde jandarmanın şüphe üzerine durdurduğu araçta ...
Vatandaş anlatıyor, Başkan Uysal dinliyor
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışı ...
 
ABT Almanya yolcusu
ANTALYA Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), yurt dışı turnelerini sürdürüyor. ...
Mehmet Rıfat Aras'ın ardından...
Geçtiğimiz cumartesi günü hayatını kaybeden Mehmet Rıfat Aras, yapılan ...
Organize suç örgütü operasyonu: 19 gözaltı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva