'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
22 Kasım 2014 Cumartesi - 11:57

Demre meslek yüksekokulu'nun temeli atıldı

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde 'Demre Hizmet ve Eğitim Vakfı' tarafından yaptırılacak olan Akdeniz Üniversitesi'ne bağlı Demre Meslek Yüksekokulu'nun temeli törenle atıldı.

Demre meslek yüksekokulu nun temeli atıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Demre merkezi Karabucak Mahallesi'nde gerçekleştirilen temel atma törenine Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Demre Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Erdoğan, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Finike Belediye Başkanı Osman Kaan Sarıoğlu, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Demre Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kutsal Kaya, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileriyle öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
'UYGARLIĞA KATKI YAPMALIYIZ'
 
Törende konuşan Vali Yardımcısı Turan Eren, gelişim, kalkınma, üretim, ihracat ve insanca yaşamak için eğitimin şart olduğuna işaret etti. Cumhuriyet tarihinde en büyük yatırımların eğitim için yapıldığını aktaran Vali Yardımcısı Eren, "Eğitim yatırımlarının bir bölümü hayırsever, duyarlı insanlar tarafından, bir bölümü de devletimiz tarafından yapılıyor. Son yıllarda Antalya'da yapılan eğitim yatırımlarının yüzde 40'ı duyarlı hayırseverler tarafından, yüzde 60'ı da devletimiz tarafından yapılmaktadır. Eğitimin ve aydınlanmanın taşraya yayılması bu okullarla olacaktır. Eğitim ve öğretimle daha çok üreten, çağdaş uygarlığa daha çok katkı yapan bir ülke olmalıyız" dedi.
 
'EĞİTİM İÇİN DÜKKAN SİZİN'
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Demre Meslek Yüksekokulu hizmete girdiği zaman, 600 gencin eğitim öğretim göreceğini kaydetti. Demre'nin turizm alanındaki eleman açığının bu okulda yetişen gençlerle kapanacağını vurgulayan Başkan Türel, "2023 yılında Avrupa'nın 3'üncü büyük ekonomisi olma yolunda ilerleyen Türkiye'nin, bu hedefe ulaşması ancak eğitimle olacaktır. Bu temel atıldıktan sonra biliyorum, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kapsından gitmeyecektir. Başkan, 'Eğitim için dükkan sizin'. Bu okulun en kısa sürede tamamlanması için her türlü katkıyı yapacağız" diye konuştu.
 
AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe de dünya tarihinde bilime ve eğitime önem veren ulusların geldiği noktanın önemine işaret ederken, eğitilmiş toplum olarak bilim hazinesine sahip Türkiye'nin dünya liderliğine oynayan bir ülke olduğunu belirtti. Eğitimin ülkenin geleceği ve yarını olduğunu söyleyen Rektör Kurtcephe, Demre Meslek Yüksekokulu'ndan ülkesine ve ulusuna hizmet edecek insanlar yetişeceğini ifade etti.
 
Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, ilçenin hızla kabuk değiştirdiğini anlatırken, Belediye Başkanı Süleyman Topçu ise Demre'nin hayalini gerçekleştirmenin ilk adımını attıklarını aktardı.
 
Konuşmaların ardından okulun yapımına 50'şer bin lira bağışta bulunan Demreli işadamı ve eski Antalya Milletvekili Dr. Hasan Önal ile Mehmet Topaloğlu, Bayar Taşkın ve Ali Topçu'ya plaket verildi. Sonrasında protokol üyeleri birlikte butona basarak Demre Meslek Yüksekokulu'nun temelini attı.
 
Demre Meslek Yüksekokulu, 57 bin metrekarelik alanda inşa edilecek. Toplam 7 bin metrekare kullanım alanına sahip okulda, 11 derslik, laboratuarlar, 200 kişilik toplantı salonu, 300 kişilik konferans salonu, 200 kişilik yemekhane, idari bölümler, öğretim üyesi odaları gibi bölümler yer alacak.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - 
ANTALYA'NIN DEMRE ILCESI'NDE 'DEMRE HIZMET VE EGITIM VAKFI' TARAFINDAN YAPTIRILACAK OLAN  AKDENIZ UNIVERSITESI'NE BAGLI DEMRE MESLEK YUKSEKOKULU'NUN TEMELI TORENLE ATILDI. (FOTO:DEMRE-DHA)

 
Rengarenk bikiniler görücüye çıktı
 
Antalya'daki ölüm odasından fotoğraflar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rengarenk bikiniler görücüye çıktı
MERKEZİ İstanbul'da bulunan Argento Mayo Antalya Distribütörü, 2015 koleksiyonunu görücüye çıkardı.
Geleceğini bekleyen fabrika; dokuma
ANTALYA'da, 1950'li yıllarda artan pamuk üretimini sanayi üretimiyle birleştirmek ...
Kaşlı öğrencilere tarihi gezi
ANTALYA Kaş Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, öğrencilere daha ...
 
Antalya'da kar manzarası
TÜRKİYE'nin büyük bölümü soğuk ve yağışlı havanın etkisine girerken, Antalya ...
Yollar tuzak dolu
ANTALYA'da 19 yaşındaki Murat Can Ş., bir apartmanın caddeye bitişik olan ...
İntihar etmek isteyen kocaya rest
ANTALYA’da 30 yaşındaki M.K. alt geçidin korkuluklarına çıkıp intihar ...
 
Antalya'da facia; 5 ölü
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde 5 Suriyeli kardeş, odanın içerisine koydukları ...
Adalya Vakfı’ndan Ermenekli madenci çocuklarına eğitim yardımı
Karaman’ın Ermenek ilçesinde 28 Ekim tarihinde yaşanan maden faciasında ...
Antalya'da fırtına alarmı
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Antalya Körfezi, Bodrum-Kaş arası ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva