Antalya'da sıcak havada deniz keyfi
Antalya'da sıcak havada deniz keyfi
Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ziyarete açıldı
Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ziyarete açıldı
Fransız turistler gemiyle Alanya'ya geldi
Fransız turistler gemiyle Alanya'ya geldi
Eşi boşanma davası açtı
Eşi boşanma davası açtı
9 Ekim 2014 Perşembe - 14:58

Delege ağası mısın be birader?

Öncelikle merhaba… Gün Haber’de ara sıra birlikte olacağız. Siyaset ağırlıklı yazılarımı zevkle okuyacağınızı umuyorum.

Delege ağası mısın be birader?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Cevat MERT yazdı

Bu yazının başlığını önce, ‘Pişmiş aşa su katmak, işte budur’ diye verecektim.  Sonra, ‘Delege ağası mısın, be birader?’ diye değiştirdim.

Aslında, yapılan işin özü, bu iki başlıkta toplanmış vaziyette…

Peki yapılan ne?..

Onca işin, yani IŞİD’in, Hizbullah’ın, PKK’nın,  Kobani’nin tartışıldığı şu sıcak gündemde, bir de CHP Antalya İl Kongresi gerçeği var. Şunun şurasında da kongreye az bir zaman kaldı. 12 Ekim Pazar günü kimin il başkanı olacağı netleşecek.

Zaman daraldıkça adaylar en sıkıntılı sürece girdi. Çünkü,  listeler şekilleniyor. Yönetime kimlerin gireceği pazarlık konusu yapılıyor.

İşte burada, delege ağaları peydah oluyor. Teker teker ortaya çıkıp, ‘Benim 60-70 delegem var’ diyor. Doğu da, Güneydoğu’da ağalar,  ’60-70 köyüm var’ derler ya, aynı o misal…

CHP’de kendisini delege ağası zannedenler il başkan adaylarını arıyor, yönetim pazarlığı yapıyor.

CHP delegelerinin sanki aklı fikri yok, bunlar onlar adına konuşuyor.

Hayali delegeler üretiyorlar. Bir delegeyi on gösterip, 30 yönetim kurulu üyeliğinden büyük payı kapmak istiyorlar.  Amaçları, 2015’deki milletvekilliği seçimlerinde bunun diyetini onlardan almak.

Antalya’da bir dönem önce il başkanlığı yapan Özer Ülken’in, Deniz Baykal’dan il başkanlığı vizesi alamadığı daha önce yazılıp çizilmişti.

Yenilmiş pehlivan güreşe doymaz ya… Özer Ülken’in ki de o hesap…

Bir dönem il başkanlığı yaptın.

Hadi bir daha dedin, olmadı.

Otur oturduğun yerde, başkalarına da fırsat ver. Tecrübeni onlarla paylaş…

İşte, o Ülken’in aday olamayınca, bu kez delege ağalığına soyunduğunu öğrendim.

Gerçekten üzüldüm.

Cavit Arı ismi açıklandığında, kendi çapında ortalığı velveleye veren Özer Ülken’in pişmiş aşa su katma girişimi sonuçsuz kalınca, delegeler üzerinden yönetimde söz sahibi olmak için kolları sıvaması da hoş değil.

Gerçi Cavit Arı, bu olaya, bu baskılara prim vermiyor ve boyun eğmiyor ama diğer adayların da dikkatli olması gerekiyor.

‘Durumdan vazife çıkarmak’ diye bir söz vardır. Demek ki, Özer Ülken, Cavit Arı konusunda etrafındaki arkadaşlarına bakıp durumdan vazife de çıkarmamış.  Veya, bu sözü hiç duymamış.

Özer Ülken’in ve onun gibi delege ağalığına soyunanlara bir çift sözüm olacak.

CHP’nin hiçbir delegesi, ağalığa, beyliğe prim vermez.

Delegelerin her biri, adayları ölçüp, biçip tartacak kadar bilgi birikimine ve kararlılığa sahiptir.

Kimsenin yönlendirmesine ihtiyaçları yoktur.

Hele hele, yönetim pazarlıkları içinde olan biriyle hiç işleri olmaz.

CHP’nin züğürt ağalarına duyurulur.
 
 
 
 

 
Minibüs uçuruma yuvarlandı: 7 yaralı
 
Dağda gazozuna kapışma
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet mert 16 Ekim 2014 Perşembe 00:12

allah bu özer karşıtlarını ıslah etsin. Hatta allah bunları ışıt eliye ıslah ederse daha ibreti alemlik olur.

Yorumu oyla      3      4  
cok dogru yazi 12 Ekim 2014 Pazar 20:04

Ozer ulken omer melli nin hasetligi yuzunden kaybetmesi yuzunden olusan boslukta hasbel kader il baskani olmus ve zaten basarisiz olmusturki suan en fazla bacisinin duzenledigi pilav gununde gorunmekte ve /veya sn.baykal a yakin markaj fotolara girmeye,komsuda piser bize de duser yapmaya calisiyor gibi bence . Chp liyse siyasetciyse veya antalyaliysa vs.yani insanlik icin ,antalya icin bi duygusu varsa ciksin savunsun pankart acsin dozerlerin onune yatsin zeytinkoy e girip uyusturucuyu bitirsin e eski ogretmenmis ders versin oralara. Yani kendi fotografini yaratsin .yoksa guzel manzarali insanlardan sebeplenmeye calismak 50 yasini asmis erkeklere ve kadinlara yakismiyor. Inandirici olmadigi gibi igreti de...

Yorumu oyla      4      4  
özer sen aksekiye cık 11 Ekim 2014 Cumartesi 14:04

telefon actıgın hocaya oy vermeyin baykala saygısızlık yaptı dediğin arkdaşlarınla gezmelere çık.

Yorumu oyla      5      3  
yağmur. 10 Ekim 2014 Cuma 11:27

Özer ülgen iyi bir avcıdır.ama delege değil GEYİK avcısı.Kendine güvenen il başkan adayları neden ÇARŞAF listeden korkuyolar.Hani hepsi demokrasi getirecekti antalya chp ye.

Yorumu oyla      7      5  
CHP Lİ 10 Ekim 2014 Cuma 08:46

özer, daha önceki il yönetimlerinde de mikser gibi karıştırarak herkesin huzurunu bozan demokrat olduğunu söyleyen ama asla demokrat olmayan acilen tedavi olması gereken bir kişidir.

Yorumu oyla      8      5  
Taban 10 Ekim 2014 Cuma 03:04

Özer Ülken in savunulacak yeri yok bırakın bu işleri sayın il delegeleri kimin ne olduğunu bilir ve gerekeni yapacaktır zaten ...

Yorumu oyla      8      5  
chp 10 Ekim 2014 Cuma 03:03

ya bu Özer Ülken i Çemişgezek e sürmezler mi? bari rahat eder Antalya ......

Yorumu oyla      8      5  
taban 9 Ekim 2014 Perşembe 22:56

Özer ülkenin siyaseti bırakıp konyaaltında "sıhhi tesisatçılığa"başladığı doğru mu?

Yorumu oyla      9      6  
camveceviz 9 Ekim 2014 Perşembe 21:27

DEĞERLİ YOLDAŞLAR; Gün haber gazetesi ANTALYA'da yerelde güvenle okuduğumuz, izlemeye, çalıştığımız üç gazeteden ilk olma özeliğini her koşulda korumuş; gazetenin tecrübeli ellerde oluşu da ayrıca yorumu, haber akışkanlığı biz okurlara ayrı bir "bilgi lezzeti" sunmakta. Bu gün GÜN HABER'de bir haber dikkatimi çekti .Bir önceki il başkanı Özer ÜLKEN alehine atılan başlık biz okurlarda eleştiri dozunun son derece ağır tek taraflı olduğu kanısı uyandırdı. CHP'nin bir önceki dönem il başkanı Özer ÜLKEN; il başkanlığında parti içi demokrasi kültürüne inanışı, hayatının her alanında yaşamının felsefesi olarak gördüğüne inandığımız Siyasete bakışının, bireyselikten uzak, toplumsallık adına yapılması gerektiğine inandığını çevresine kanıtlamış ,Sosyal demokrat kimliğini yaşamının her alanında TÜRKİYE'yi SAVUNMANIN CHP'yi SAVUNMAKTAN... geçtiğini topluma aşılanması gerektiğini her vesilede kanıtlamış düzgün,dürüst CHP'yi her plartformda nefer gibi tek yürek koruyabileceği inancını ve yüreğini ortaya koymuş ender partili abilerden birisidir. Empati kültürüne inanmış Bireysel başarılardan haz almayan, Biz paradikmasına inanmış doğru ve güvenilir bilgi ile toplumun her alanının bilgilendirerek haraketlenmesine inananlara bu başlık çok ağır olduğu kanısındayız. GÜNHABER; sorgulamanızı tek taraflı değil ,eleştireceğiniz kanallada istişare ederek yapacağınıza okurunuz olarak güvenimiz tamdır...

Yorumu oyla      9      11  
mehmet altındağ 9 Ekim 2014 Perşembe 20:28

aslında siyasette algı yaratmak diye bir terim vardır.cevat mert algı operasyonu yapıyor. köşe yazısı yazan bir yazar algı operasyonu yapmasını yerel medyada farklı mecralardan gelen talimat olarak algılanır.farklı mecralardan gelen bu yazıda aslında amaç özer ülken değil tamamen Cavit arı üzerinde algı yaratmak adına yapılmış bir operasyon olarak algılamamız lazım. neden ? il başkanlığı için güçlü iki aday var birisi Cavit arı diğeri ise manyaslıoğlu Cavit arının çok güçlü bir şekilde il başkanlığına geleceğini görenler krşı hamle yaparak özer ülken üzerinden prim yapmaya çalışıyorlar. var sayalım ki öyle özer ülken 3 yıla yakın il başkanlığı yapmış il başkanlığı döneminde. ne kendisi nede de yönetimindeki arkadaşları hiç bir şaibeli işlere bulaşmamış alınların akıyla yönetimlerini bir sonraki il başkanına devretmişlerdir. delege ağalığı meselesi ise asıl ağaların aranması gereken yer belediye binalarında oturan o başkanlardır. cevat mert şöyle bir yazı yazsaydı eyy belediye başkanları işinize bakın halka hizmet edin bırakın bu delege ağalığını desydi aferim derdim.fakat özer ülken üzerinden siyaset yapmak için önce özer ülkenin yaptığı il başkanlığı dönemini iyi bilmektir. kısacası cevat mert sana özer ülken kapısından ekmek çıkmaz. sen bence köşe yazısı yazma git emekli kahvesinde dedikodu yap emekliliğinin tadını çıkar. bu işler sana bir kaç gömlek büyük gelir.ayrıca yazımı yayınlayıp yayınlamamak moderatör,ün elinde eğer adil olup yayınlarsa sevinirim yoksa ben zaten kendi sayfamda yazarım. ayrıca yazacağım yazı sizin kullandığınız uslüptan biraz daha sert olur. siz beni tanımazsanız ali s. tanır beni saygılarımla

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ak parti'de kongre süreci başladı
AK Parti Antalya Teşkilatı, 15 ve 16 Ekim tarihlerinde tüm mahallelerde ...
'CHP'de 21 il görevden alınacak'
Yurt Gazetesi Yazarı İdris Akyüz, CHP Genel Merkezi'nin hazırlık yaptığını öne sürdü.
Kılıçdaroğlu; Hükümet hala IŞİD'e yardımcı oluyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Radikal gazetesi yazarı Murat Yetkin'e ...
 
IŞİD için Esad şartı
CNN'in ünlü programcısı Christiane Amanpour'a konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ...
Bahçeli; CHP milliyetçi değil ulusalcı
MHP Lideri Devlet Bahçeli Mecliste geçmesi için olumlu oy kullandıkları ...
AK Partili vekile saldırı
AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk Van'ın Çaldıran ilçesinde saldırıya uğradı.
 
Üç dönemliklere 'Üç' teklif
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Köşk’e çıkmasının ardından üç dönem ...
Vekilin önünde AKP'liye tokat
AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, kahvede vatandaşların bayramını kutlarken, ...
MHP'de bayramlaşma
KURBAN Bayramı dolayısıyla MHP Serik İlçe Teşkilatı'nda bayramlaşma töreni düzenlendi.
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva