Diyetisyen Esra Kula, pazar tezgahlarında sık görülen çoğu kişinin adını bile bilmediği Trabzon Hurması'nın lifli bir yapıya sahip olduğunu, kabızlığa iyi geldiğini söyledi. Kula, büyük bir Trabzon hurmasının yarısı tükettildiği zaman aşırı bir kalori alınmadığını, kabızlık ve bağırsak sisteminde rahatsızlıkla karşılaşma olasılığının düştüğünü anlattı.
Görüntüsü ile domatesi andıran ve pazar tezgahlarında sık görülen Trabzon Hurması'nın tam bir vitamin deposu olduğunu belirten Diyetisyen Esra Kula, şöyle dedi:
"Bu meyvenin anavatanı Uzakdoğu. Türkiye'de 'Trabzon Hurması' olarak biliniyor. Halk arasında bilinen ismi ise; 'Cennet Meyvesi.' Trabzon Hurması en önemli antioksidanlardan. Bağışıklık sistemini korumda kalkan görevi yapıyor. Bu nedenle kanserin bir numaralı düşmanı. Trabzon Hurması bağırsakları düzenliyor kabızlığı önlüyor."
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
||||||||||||
Koç 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||