Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
31 Ekim 2014 Cuma - 09:49

Çandır: expo'da ülkelere davette sınıfta kalmışız

EXPO Konseyi'nin toplantısında Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, davet edilen 58 ülkeden sadece 14'ünün katılacağını bildirdi.

Çandır: expo da ülkelere davette sınıfta kalmışız
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

EXPO Konseyi'nin toplantısında Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, davet edilen 58 ülkeden sadece 14'ünün katılacağını bildirmesi, bu katılımcıların gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkeler kategorisinde olmayışından dolayı dehşete kapıldığını belirterek, "Bu konuda sınıfta kalmışız" dedi. Vali Muammer Türker ise "Bizim de endişe duyduğumuz bir konu" dedi.
 
Türkiye'nin ilk kez düzenleyeceği dünyanın en büyük organizasyonları arasında gösterilen Expo 2016 Antalya'nın, çok sayıda kamu kurumu ve sivil toplum örgütü temsilcisinden oluşan Expo Konseyi, The Marmara Hotel'de toplandı. Toplantıya Expo 2016 Antalya yönetim kurulu başkan yardımcısı da olan Antalya Valisi Muammer Türker başkanlık etti. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay ve ekibi tarafından çalışmalara ilişkin konsey üyeleri bilgilendirildi ve konsey üyelerinin önerileri alındı. 
 
VALİDEN BAŞARISIZLIK UYARISI
  
Expo'nun sadece kendi yürüteceğimiz bağlamda değil, diğer tüm kurumların da desteğinin olacağı bir proje olarak ele alınması gerektiğini belirten Vali Türker, "Meselenin altyapı, diğer kamu hizmetleri ve ötesinde bölgedeki sivil toplum ve meslek teşekkülleri boyutu da var. Biz 'Buraya para, ödenek koydum gerisine karışmıyorum' dersek işin yürümeyeceği ortada. Karayolları yol, belediye imar, DSİ derelerin ıslahını yapmazsa proje akamete uğrar ve hepimizi ciddi bir başarısızlık bekler. Herkesin kendisine düşen konularda özel ilgi göstermesini bekliyoruz. Kurumların kendi önceliği vardır ama Expo Türkiye'nin önceliğidir. Herkesin bu meseleyi milli hassasiyetle ele alması ve yaklaşmasını bekliyoruz. Çok da fazla zamanımız kalmadı ve en güzel şekilde sonuçlandırarak memleketimize güzel bir hizmet verilmesini istiyoruz" diye konuştu.
 
58 ÜLKEDEN 14'Ü 'KATILACAĞIZ' DEDİ
 
Yaklaşık 1 yıl önce davet gönderilen 188 ülkeden gelen yanıtlara ilişkin Expo yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ise bugüne kadar 58 ülkeden yanıt geldiği, 14'ünün resmi olarak katılacağını bildirdiği, 10'unun katılacağını bildirdiği ama katılım formunu doldurmadığı, 26 ülkenin de çeşitli sorular yönelttiği belirtildi. 8 ülke ise katılmayacağını bildirdi. Türkiye'nin davetine katılımı resmileşen ülkeler arasında Afganistan, Bulgaristan, Kamerun, Nijer, Nepal, Moritanya, Pakistan, Seyşeller, Sudan gibi ülkeler bulunuyor.
 
DEHŞET VERİCİ NİTELEME
 
Bu durumu eleştiren Konsey üyelerinden ATB Başkanı Ali Çandır, "Katılacak ülkeler listesini görünce dehşete kapılmadığımı söylememem yalan olur. Çünkü hiçbir gelişmiş veya gelişmekte olan ülke yok. Bu konuda sınıfta kalmışız. Bence zaman darlığını da gözeterek bir seferberlik ilan edilmelidir. Dışişleri Bakanımız Antalyalı, birçok uluslararası alanda çalışma yürüten kurumlar var ve bir anlamda bunlar harekete geçirilmelidir" dedi.
 
VALİ: BİZİM DE ENDİŞE DUYDUĞUMUZ KONU
 
 Son yönetim kurulu toplantısında bu konunun dikkate geldiğini belirten Vali Türker ise "Bizim de endişe duyduğumuz bir konu ama ülkeler son dakika cevap veriyor. Bugüne kadarki en fazla katılım olan Expo'daki ülke sayısı 44. Yönetim kurulunda, Dışişleri ve diğer bakanlık temsilcilerine görev olarak verildi. Dışişleri bakanımızın Antalyalı olmasının avantajını kullanmalıyız. Kasım ayı sonunda tüm büyükelçiler Antalya'da toplanacak ve Expo sunumu olacak. Bu toplantıda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de olacak. Expo'yu ciddi bir gündem maddesi olarak o toplantıda konuşacağız. Ayrıca farklı mekanizmalar, yurtdışındaki Türklerden, Türk teşkilatlarına hepsini devreye sokacağız. Paniğe kapılmaya gerek yok. Katılımcı profiline bakınca haklısınız. Bu işler biraz böyle oluyor galiba ve inşallah yoluna girer" dedi.
 
 ÇOCUK FACEBOOK'U OLUŞTURULACAK
 
 Expo'da temalardan biri olan 'çocuk' konusunun pek ön planda olmadığı ve daha etkin kullanılması gerektiği yönünde de eleştiri ve çeşitli önerilerin sunulduğu toplantıda Selami Gülay, düzenlenecek alanda 20 metrekarelik Çocuk Adası oluşturulacağını söyledi. Gülay, tüm dünya çocuklarını biraraya toplayacakları Facebook tarzı bir çalışmaları olduğunu da kaydetti.
  
DHA'YA ÖDÜL
 
 Toplantının sonunda, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin her yıl düzenlenen yılın haber ve fotoğraf ödülleri yarışması kapsamında düzenlenen 'Expo Yolunda Antalya' konulu fotoğraf yarışmasında birinci seçilen Doğan Haber Ajansı Antalya muhabiri İbrahim Laleli'ye de ödül verildi. Laleli'nin ödülünü, Vali Muammer Türker takdim etti.
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - 
TURKIYE'NIN ILK KEZ DUZENLEYECEGI DUNYANIN EN BUYUK ORGANIZASYONLARI ARASINDA GOSTERILEN EXPO 2016 ANTALYA'NIN, COK SAYIDA KAMU KURUMU VE SIVIL TOPLUM ORGUTU TEMSILCISINDEN OLUSAN EXPO KONSEYI, THE MARMARA HOTEL'DE TOPLANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

TOPLANTININ SONUNDA, ANTALYA GAZETECILER CEMIYETI'NIN HER YIL DUZENLENEN YILIN HABER VE FOTOGRAF ODULLERI YARISMASI KAPSAMINDA DUZENLENEN 'EXPO YOLUNDA ANTALYA' KONULU FOTOGRAF YARISMASINDA BIRINCI SECILEN DOGAN HABER AJANSI ANTALYA MUHABIRI IBRAHIM LALELI'YE DE ODUL VERILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
 

 
Ertuğrul Günay yolunu çizdi
 
Kız kardeşini açık artırmaya çıkardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ömür boyu hapsi duyunca 'paralelci mahkeme' dedi
ANTALYA'da otel odasında öldürüp parçaladığı sevgilisi 37 yaşındaki Esma ...
Somalı madencilerin aileleri manavgat'ta ağırlandı
MANİSA'nın Soma İlçesi'nde geçen Mayıs ayında meydana gelen faciada yaşamlarını ...
Ormancılar Antalya'da eğitiliyor
ANTALYA'nın Nebiler bölgesindeki 500 dönümlük arazide kurulan Uluslararası ...
 
Baro'dan saldırıya kınama
MANAVGAT'ta avukat Gökhan Rıza Yılmaz'ın ofisine yapılan silahlı saldırı ...
Kepez'e su temalı eserler geliyor
KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ilçeye su temalı birçok proje kazandıracaklarını söyledi.
Aşçı milli takımları ilk kez Türkiye'de
ANTALYA'da önümüzdeki yıl düzenlenecek 22'nci ANFAŞ Food Product Uluslararası ...
 
Cirit sporunun kalbi antalya'da atacak
ANTALYA, 8- 9 Kasım tarihlerinde Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası'na ev ...
BBP'den vali türker'e ziyaret
BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) il yönetimi Antalya Valisi Muammer Türker'i ziyaret etti.
Ak parti'li başkanın acı günü
AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Bahattin Akşit'in kardeşi 46 yaşındaki ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva