Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
28 Şubat davası sanıkları affedildi
28 Şubat davası sanıkları affedildi
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
29 Mart 2011 Salı - 09:08

CHP'den 'seçmenler buhar oldu' açıklaması

CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken, 12 Haziran Milletvekilliği Genel seçimlerinde oy kullanacak olan seçmen sayısının, geçtiğimiz yıl referandumda oy kullanan seçmen sayısından 39 bin 507 kişi daha az olduğunu belirtti.

CHP den  seçmenler buhar oldu  açıklaması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Özer Ülken ve Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan düzenlediği basın toplantısında seçmen sayılarıyla ilgili bazı açaklamalarda bulundu. CHP Antalya il örgütü olarak geçtiğimiz yıl Anayasa değişikliği referandumunda Antalya'da oy kullananlar ile 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimleri için askıya çıkarılan seçmen listelerini karşılaştırdıklarını belirten Özer Ülken şunları söyledi:

“2010 yılı Anayasa değişikliği referandumunda oy kullanmış, 39 bin 507 seçmen bir anlamda buharlaştırılmıştır. Antalya'nın Akseki İlçesi'nde 305, Aksu 763, Alanya 3446, Demre 205, Döşemealtı 459, Elmalı 476, Finike 725, Gazipaşa 527, Gündoğmuş 104, İbradı 69, Kaş 427, Kemer 563, Kepez 10639, Konyaaltı 3492, Korkuteli 521, Kumluca 1231, Manavgat 2554, Muratpaşa 11808 ve Serik İlçesi'nde de 1193 seçmenin bulunmadığını görülüyor. Anayasal hakları ellerinden alınmış olan 39 bin 507 seçmen hakkında ilgili ilçe seçim kurullarına itirazlar yapılacaktır. 31 Mart gününe kadar tüm seçmenlerin muhtarlıklarda asılı seçmen listelerine mutlaka bakmalarını önemle hatırlatırız. Bazı parti üyelerimiz de seçmen listelerinde silinmiş. Ya üyemizin adı silinmiş ya da oy kullanan aile bireylerinin isimleri silinmiş."

Referandumda da 9 bin 700 seçmenin listelerden silindiğini, o zaman İlçe Seçim Kurulu ve Nüfus Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Ülken “Yaptığımız tüm araştırmalara göre 39 bin 507 seçmen ortada yok. Haydi diyelim ki, 2-2 bin 500 kişi yaşamını yitirmiş, 3-4 bin kişi de yer değiştirmiş olsun. Diğer seçmenler nerede? '39 bin seçmen, 1 milletvekili' demek. Bize göre bunlar, bilerek yapılıyor. Bu suçtur, hukuki yollara başvuracağız” diye konuştu.

CHP KAYIP SEÇMENLERİN PEŞİNDE

Öte yandan kayıp seçmenlerin peşine düşen CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “NVİGM’e göre 2008 yılında Türkiye nüfusu 76 milyon 175 bin 83 iken, TÜİK 2009 verisine göre nüfusumuz 72 milyon 561 bin 312’dir. Bu çelişki nereden kaynaklanmaktadır” diye sordu.

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Türkiye’de ilk kez 22 Temmuz 2007 seçimlerinde kullanılan Bilgisayar Destekli Merkezi Seçmen Kütüğü Sistemi (SEÇSİS) ile ilgili olarak şaibe haberlerinin sayısında artış gözlendiğine işaret eden Ertemür, şöyle dedi:

“Ayrıca Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre 31 Aralık 2009 tarihi itibarıyla ülkemizin nüfusu 72 milyon 561 bin 312 kişidir. Fakat Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün (NVİGM) 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde bir vatandaşımızın 27 Mart 2010 tarihli başvurusuna verdiği yanıtta ülkemizin 2008 yılı toplam nüfusu 76 milyon 175 bin 83 kişi olarak gösterilmiştir.”

-SEÇİM GÜVENLİĞİNİ SORDU-

“SEÇSİS hakkında kamuoyunda yayılan şaibe konusunu dindirmek için uzman ve siyasilerden oluşmuş bir ekiple gerekli araştırma ne zaman yapılacaktır?” diye soran Ertemür, Başbakan’dan şu sorulara yanıt istedi:

“SEÇSİS programının dışarıdan etkiye açık olduğu, bu konunun uzmanlarınca ifade edilmektedir. Dünyada başka bu tür program kullanan devlet var mıdır?
‘SEÇSİS yazılım sistemi kesinlikle üçüncü bir güvenlik/kontrol yazılımıyla içsel olarak korunmamakta veya çalışmasının doğruluğu kontrol edilmemektedir’ denilmesine katılıyor musunuz?

SEÇSİS sistem veritabanı, işletim sistemi, yazılım ve güvenlik olarak tamamen ABD teknolojisinin elindedir ve zaten hem bu nedenle hem de bilgisayar teknolojisinin niteliği gereği sisteme her an dışarıdan müdahale edilebilmesi mümkündür’ cümlesi seçim sistemini zaafa uğratmış olmuyor mu? TÜİK ’in duyurduğu 31 Aralık 2009 sayım sonucu ile Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel müdürlüğü verileri farklıdır. NVİGM’e göre 2008 yılında Türkiye nüfusu 76 milyon 175 bin 83 iken, TÜİK 2009 verisine göre nüfusumuz 72 milyon 561 bin 312’dir. Bu çelişki nereden kaynaklanmaktadır?”

AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Mesut Topcu;
“Asparagas sevdalıları”
CHP İl Başkanı ve İlçe Başkanları’nın birlikte basın toplantısı düzenleyerek, “40 bin kişi buharlaştı” şeklindeki açıklamayı eleştiren AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Mesut Topcu, “Çamur at, izi kalsın’ politikasını sürdüren CHP zihniyeti bu kez asparagas bir haberle karşımıza yeniden çıktı” dedi.
Bilgiden yoksun CHP’li il ve ilçe başkanlarının açıklamaları karşısında şaşkınlığını gizleyemediğini belirten Topcu, “Bir vatandaş, nasıl seçmen olur, nasıl seçmenliği olmaz, önce onu öğrensinler. Bu palavraya kendileri inanıyor mu ki, vatandaşların inanmasını bekliyorlar. Şayet; gerçekten böyle olduğunu zannediyorlarsa daha vahim bir durum. Zira Genel Başkanları Kılıçdaroğlu da nasıl seçmen olunduğunu bilmediği için oy kullanamamıştı, il ve ilçe başkanlarının bilmemesi de normal” dedi.
“CHP’li seçmenleri siliyorlar” diyerek büyük bir gaf yapan CHP’li başkanlara seslenen Topcu, “Hiçbir kurum ve kuruluşun herhangi bir vatandaşı silme yetkisi yoktur. Adres değişikliği yapan vatandaşlarımız, yeni taşındığı adrese kayıt yaptırmaması ve bildirimde bulunmaması sebebiyle sistemde görünmemektedir. Genel başkan yardımcılarının hazırladığı intranet sisteminde üyelerinin seçmenliğini bulamayan CHP’liler, önce Kılıçdaroğlu’nun seçmenliğini yaptırsın sonra da seçmenliği olmayan partililerini bulsunlar. Kendilerinden başka parti üyeliğini hiçbir kurumun bilemeyeceğini çok iyi bildikleri halde “CHP üyelerini siliyorlar” diyerek, devletin kurumlarını ve iktidarı zan altında bırakacak iftiralarda bulunmasınlar” diye konuştu.
Topcu, “Şeytanın bile aklına gelmeyecek türden hilelerle eski genel başkanlarını koltuktan indirip, yerine başka birisini oturtan CHP’nin, ön seçim bile yapmadığı halde partimizin temayül yoklaması hakkında yorum yapmaya hakkı yoktur. Aynaya baksınlar; hileyi, yalan vaatleri, beceriksizliği kendilerinde görecekler. Muratpaşa Belediyesi’nin numarataj sisteminin çok kötü olduğunu, bazı vatandaşların numaratajlarda adreslerini bulamadıklarını biliyoruz. Kendilerinin belediyesinde yapılan yanlışları kurumlara atarak töhmet altında bırakan bu zihniyet 80 yıldır açık oy gizli tasnif işlerini çok iyi bilirler, geçmiş tarihe baktığımızda bunların karnelerinde bir sürü zayıf dolu olduğunu göreceksiniz. Muratpaşa İlçesi’nde oturan seçmenlerimizi bizde kontrol ediyoruz, onları sokak sokak gezerek kayıtlı hale gelmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Ama kimin Ak Parti’ye kimin CHP’ye üye olduğunu sormuyoruz. Kendi yaptıkları yanlışı başkalarına mal etmeye çalışmasınlar” dedi.

 
Java'da bir Antalyalı
 
Yaşam savaşı veriyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlara süper yetki
Hükümet, bakanlar kuruluna; kamu hizmetlerinin düzenli, etkin ve verimli ...
CHP'de aday adayları için sürpriz gelişme
CHP MYK'nın toplantısı sona erdi. Saat 11.00'de başlayan ve 16.30'da sona ...
Antalya AKP'de temayül skandalı
AKP’nin Antalya’da yaptığı temayül sıralamasında oyların yanlış sayıldığı ...
 
'Milli ittifak' çağrısı
Sağda ittifak ‘çatı’da kilitlenince, DP yüzünü MHP’ye döndü. DP’li parti ...
HEPAR adaylarından birlik yemeği
Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Antalya Milletvekili adayları Rukiye Çamlıyer, ...
'Su akar Türk yapar'
Sabancı Verbund ortaklığındaki Enerjisa, toplam 142 megawatt(MW) kurulu ...
 
'Ayaklanma' dedi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ...
Kılıçdaroğlu aday adaylarına hitap etti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi’nde ...
Bakandan sabah sporunda maaş hesabı
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim bölgesi Gaziantep'te sabah sporunda ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva