Uluslararası Kemer Sualtı Günleri tamamlandı
Uluslararası Kemer Sualtı Günleri tamamlandı
Antalya'da sıcak havada deniz keyfi
Antalya'da sıcak havada deniz keyfi
Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ziyarete açıldı
Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ziyarete açıldı
Fransız turistler gemiyle Alanya'ya geldi
Fransız turistler gemiyle Alanya'ya geldi
30 Mart 2011 Çarşamba - 12:10

CHP'de mülakat olacak mı

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) alındığı bildirilen bir karar parti üst düzey yönetiminde tartışma yarattı. MYK’nın CHP aday adayları ile ilgili yapacağı bildirilen mülakat konusunda henüz karar netleşmedi.

CHP de mülakat olacak mı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP MYK, pazartesi günü 6 saati aşkın süren toplantısında aday adaylarını daha yakından tanımak amacıyla mülakat yapılmasını istemişti. MYK’dan kulislere bu yönde bilgi yansımıştı. Ancak, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve partinin ikinci güçlü ismi Gürsel Tekin, daha önce yaptığı bir açıklamada, bunun tam tersi görüş bildirmişti. Tekin, AKP’nin yaptığı mülakatın da doğru olmadığını savunmuştu.
 
Bu gelişmelerin ardından kulislere yansıyan bilgilere göre, aday adaylarıyla yapılacak mülakat konusunu askıya alındı. CHP üst yönetiminin buna gerekçe olarak, zamanın kısıtlı, mülakatı yapacak kişilerin bu konuda hazırlıksız olmasını ileri sürdüğü öğrenildi. Ancak, bazı illerdeki kısıtlı sayıda aday adaylarıyla ilgili mülakata başvurulabileceği de iddia ediliyor.
 
GÜRSEL TEKİN; 3 BİN ÖZGEÇMİŞ OKUDUM
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ‘Gerçek Gündem’den Barış Yarkadaş’a da aday adayları ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte o haber;
 
“12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan genel seçimler yaklaştıkça, milletvekili aday adaylarının heyecanı da artıyor. Tüm partilerin aday adayları, listelerde seçilebilecek bir yerde olabilmek için mücadele veriyor. Aday adayları, partilerinin yetkilileriyle görüşüp kendisini anlatmak, projelerini sunmak ve “iktidar koşusu’’na katılmak istiyor.

“İktidar Yarışı”nın göğüs göğüse mücadele şeklinde geçtiği partilerden biri de kuşkusuz ki CHP… Yapılan son araştırmalarda oyu yüzde 30 – 31 bandında görünen CHP, seçimlere bu yıl “biraz daha profesyonelce” hazırlanıyor. Salı günü görüştüğüm CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, seçime ilişkin çalışmalarını anlatırken, söze aday adaylarıyla başlıyor. Tekin, “Son iki ayda iki bine yakın aday adayıyla yüz yüze görüştüm. Yaklaşık üç bin özgeçmiş okudum” diyor. Aday adaylarının kendisine getirdiği özgeçmişlerin bilgisayar ortamına aktarıldığını söyleyen Tekin, söze şöyle devam ediyor:

“Partimize gelen tüm özgeçmiş ve broşürler internet ortamına aktarılıyor. Genel Başkan Yardımcılarımız belli bir sistematik içinde adaylarımızla görüşüyor. Ortaya çıkan izlenim sonrası belli bir değerlendirme yapılacak. İl ve ilçe başkanlarımızın görüşlerine mutlaka başvurulacak. Sonuçta; kenti en iyi orada yaşayanlar biliyor. Aday adaylarının avantaj ve dezavantajlarını kimse il ve ilçe başkanlarımızdan daha iyi bilemez.”

Gürsel Tekin, “yüz yüze görüşme”nin yanı sıra, Sakarya, Kars, Artvin, Gaziantep, Kahramanmaraş, İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında olduğu birçok ilde “anket” ve “kamuoyu yoklaması” yapılacağını da söylüyor. Birçok ilde “telefonla anket” çalışmasının tamamlandığını söyleyen Tekin, son MYK’da alınan kararın da aday adaylarını tanımaya yönelik olduğunu ifade ediyor. MYK üyelerinin aday adaylarıyla yapacağı görüşmenin “herkese kendisini anlatma fırsatı” sunacağını belirten Tekin, “Zorlu bir süreç olacak. Ama halkın önüne iddialı bir şekilde çıkmak için bunu yapmak zorundayız” diyor.

Bu yıl partilerine yapılan 4 bin başvurunun “iktidar iddiası”nın göstergelerinden biri olduğunu söyleyen CHP’li Tekin, “Partimize olan ilgi haziran seçimlerinin siyasi anlamda kıran kırana geçeceğini de gösteriyor” ifadesini kullanıyor. Aday adaylarının yaptığı ‘’tanıtım kampanyası’’nın CHP açısından “faydalı” olduğunu da dile getiren Tekin sözlerini şöyle sürdürüyor: “Her aday adayımız yarışta iddialı olduğunu göstermek için olanakları ölçüsünde kampanyalar yapıyor. Bu kampanyalar partimizin hayatın tüm alanlarına girmesini sağlıyor. Her aday adayı, eşine, dostuna, arkadaşına aday olduğunu duyuruyor. Kendisi için istediği destek, partimize olan ilgiyi de artırıyor.” Tekin, bu sırada aday adaylarına bir de çağrı yapıyor: “Listeye girenler ve ipi göğüsleyenlerin yanı sıra, liste dışı kalan ve listeye girse dahi seçilemeyecek olan arkadaşlarımız da olacak. Onlardan tek bir isteğimiz var, iktidar yarışından kopmasınlar. Kendileri adaymış ve meclise girecekmiş gibi çalışsınlar.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geride bıraktığımız günlerde Ankara’da yaptığı konuşmayı hatırlatan Tekin, “Sayın genel başkanımız orada da söyledi. Kırılma ve küsme hakkımız yok. Tek bir derdimiz var; o da CHP’nin iktidar olması” diyor.

Önümüzdeki günlerde hazırlanmaya başlanacak olan listelerde “CHP’deki değişimin izleri”nin görüleceğini de belirten Tekin, “Ben hergün parti tabanımız ve halkımızın değişik kesimleriyle birlikteyim” dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürüyor: “Herkes değişim istiyor. CHP tabanı da halkımız da… Sayın genel başkanımız halkın değişim talebini en iyi bilen isimdir. Listelerde bu talebe mutlaka yanıt verecektir. Halkın talebini karşılıksız bırakmayacaktır.”

CHP’de yaşanan değişimin artık “gözle görülür” bir hale geldiğini de belirten Tekin, “Ortaya koyduğumuz projelerle, AKP’nin elindeki tüm oyuncakları aldık. Yoksulluğu, dini inançları, demokrasiyi istismar edemeyecekler. Söylediğimiz hiçbir şeye cevap veremiyor, demagoji yapıyorlar” diyor. Aile Sigortası ile Askerlik Projesi’nin AKP’nin ezberini bozduğunu belirten Tekin, “Yoksulluğun ortadan kaldırılmasını istemedikleri görülüyor” sözünün altını çiziyor. Aday adaylarının bu projeleri halka anlatması gerektiğini vurgulayan Tekin, “Önümüzdeki günlerde başlayacak olan kampanya adaylarımı için güçlü argümanlar sağlayacak. 41 Vaat başlı başına bir manifesto zaten” ifadesini kullanıyor.

12 Haziran’da yapılacak olan seçimlere CHP’nin “tek başına iktidar olma” iddiasıyla hazırlandığını vurgulayan Tekin, “Tüm adaylarımız bakan olacakmış, başbakan yardımcısı olacakmış gibi düşünmeli ve öyle çalışmalı” vurgusunu da yapıyor.

Tekin’le yaptığımız sohbete ilişkin izlenimlerimizi önümüzdeki günlerde de aktarmaya devam edeceğiz. Bu arada, Gürsel Tekin’e ilişkin bir de haber verelim. Tekin’in Gerçek Gündem.com’da yer alan yazılarının yayımlandığı “Sevdamız İstanbul” adlı kitabın ikinci baskısı da okura sunuldu. Babil Yayınları’nın okura sunduğu kitabın tüm geliri Cumhuriyet Halk Evleri’ne bağışlanmıştı. Tekin, kitabın ikinci baskısının yapılmasıyla birlikte,”birkaç çocuğun daha hayatının değişeceği”ni belirtti. CHP’li Tekin, kitabın ikinci baskısının yayımlanması dolayısıyla, önümüzdeki günlerde bir ‘’imza günü’’ düzenleyeceklerini de söyledi.

Yoğun seçim çalışmaları arasında İstanbul’a özel önem verdiği görülen Tekin, önümüzdeki günlerde İzmir, Antalya ve İstanbul’da olacağını da sözlerine ekledi. Tekin, cumartesi günü Antalya’da turizmcilerle buluşacaklarını, pazar günü ise İstanbul – Ataşehir’deki Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) açılışına katılacağını da söyledi. Tekin, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun hizmete sokması beklenen SKM’nin açılışının ardından, gazeteci arkadaşı Gürkan Hacır’ın yeni ofisini ziyaret edecek. Hacır’ın CHP’ye ilişkin yapmayı tasarladığı iki belgeselle ilgili bilgi alacak. Tekin daha sonra CHP İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin’le buluşarak önümüzdeki günlerde Ceylan Otel’de yapılacak olan ‘’Aday Adayı Tanıtım Toplantısı’’nın hazırlıklarını kontrol edecek.”

 
'Başörtüsü Yahudi geleneğidir' demişti
 
Çocukların yarısı şans oyunu oynuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de 776 kadın aday
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP’ye milletvekili aday adaylığı ...
Büyükşehir yatırımlarını açacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Nisan Cumartesi günü Antalya Büyükşehir ...
Yıldız: 'Her projenin takipçisi olacağım'
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Üyesi ve Tarım Komisyonu ...
 
Duran Canatan CHP'den aday adayı
Prof. Dr. Duran Canatan CHP Antalya’dan aday adaylığını açıkladı. CHP’nin ...
Şahin'den 'idam' açıklaması
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Kayseri’de kaybolan çocukların ölü bulunmasının ...
Enhoş: 'Önce milletim'
Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Aday Adayı Raşit Doğan ...
 
İşte Alper Demirbaş'ın kararı
CHP’nin aday yapmak için teklifte bulunduğu Prof. Dr. Demirbaş, basın ...
Çiçek: 'Devlet bakanlıkları kalkıyor'
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Meclis’e sunulan ve ...
AKP'li vekil CHP'den aday adayı
Eski AK Parti Milletvekili İbrahim Özdoğan, CHP’den İstanbul aday adayı ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva