AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
17 Ekim 2012 Çarşamba - 12:24

Büyükşehir Yasası Antalya'yı nasıl etkiliyor?

Meclis görüşmeleri devam eden tasarıya göre Antalya'da 74 belde belediyesi kapatılacak. Bunların 31'inde AK Parti, 20'inde CHP, 16'sında MHP, 5'inde Demokrat Partili, 2'sinde ise Bağımsız belediye başkanları görev yapıyor. Antalya'nın en fazla belde belediyesine sahip ilçeleri sıralamasında, 16 belde belediyesiyle Alanya birinci sırada yer alıyor.

Büyükşehir Yasası Antalya yı nasıl etkiliyor?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AK Partili Hasan Siphaioğlu'nun belediye başkanı olduğu Alanya'nın beldelerinde MHP'nin 7, Ak Parti'nin 4, Demokrat Parti'nin 3 ve CHP'nin 2 belediye başkanlığı bulunuyor. AK Partili Nail Dülgeroğlu'nun belediye başkanı olduğu Finike'de ise 2 beldede AK Parti, 1'er beldede de CHP ve Demokrat Partili belediye başkanları yer alıyor.

CHP MANAVGAT'IN BELDELERİNDE SIKINTILI

CHP'li Şükrü Sözen'in belediye başkanı olduğu Manavgat'ın beldelerinde AK Parti açık ara üstünlüğünü koruyor. AK Parti, tasarı yasalaşırsa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy kullanacak Manavgat'ta 7, CHP ise 2 belde belediye başkanlığına sahip. İlçe belediyesi CHP'de olan Akseki'nin 3 beldesinde AK Parti, 2'sinde MHP, 1'inde CHP'li belediye bulunuyor.

ELMALI VE KORKUTELİ'DE MHP SIKINTIDA

MHP'li Mehmet Habalı'nın belediye başkanlığındaki Serik'te ise 4 MHP'li, 3 AK Partili ve 2 CHP'li belde belediyesi bulunuyor. MHP'li Elmalı Belediyesi'nde ise 2 belde belediyesi Akçay ve Yuva'da CHP'li belediye başkanları görev yapıyor. Yine MHP'li Korkuteli Belediyesi'nin 4 beldesinde CHP, 1'er beldesinde ise AK Partili ve MHP'li belediye başkanları yer alıyor. MHP'li Mustafa Gül'ün belediye başkanı olduğu Kemer'in 3 belde belediyesinde MHP'nin adı yok. Çamyuva ve Göynük'te CHP, Tekirova'da ise AK Partili belediye başkanları görev yapıyor.

MUSTAFA KÖSE: SİYASİ DEĞİL İDARİ

AK Parti Antalya İl Başkanı İl Başkanı Mustafa Köse, TBMM İçişleri Komisyonu'nda görüşmeleri devam eden 'Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun siyasi mülahazalarla gündeme gelmediğini söyledi. Tasarının siyasi olduğuna yönelik eleştirileri reddeden İl Başkanı Köse, "Türkiye'nin idari yapısını çağın gereklerine uygun bir şekilde düzenleyen, tamamen idari bir tasarruftur" dedi. Köse, "Seçimlerde daha fazla oy alalım ya da oy kaybederiz diye düşünmüş, geri durmuş değiliz. Tasarı aynen yasalaşırsa kapatılacak beldelerdeki halkımız bu kararın kendilerinin menfaatine olduğunu görecek. Bize düşen de yeni yasanın milletin menfaatine, faydasına olduğunu anlatmaktır. Bunu anlatacağımızı ve aleyhte bir durum olmadığına ikna edeceğimizi de inanıyorum" diye konuştu.

DEVRİM KÖK: CHP 20 BELDEDE SANDIK KURACAK

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, 20- 21 Ekim tarihlerinde CHP'li belde belediyelerinde referandum sandığı kuracaklarını söyledi. İl Başkanı Kök, "Belde halkına soracağız. 'Belediyesi kapatılsın mı kapatılmasın mı?' Sandıktan ne sonuç çıkarsa, milletvekillerimiz aracılığıyla TBMM'de takipçisi olacağız" diye konuştu. CHP, Döşemealtı'na bağlı Dağbeli ve Bademağacı, Akseki'nin Gülçüköy, Alanya'nın Demirtaş ve Mahmutlar, Elmalı'nın Akçay ve Yuva, Finike'nin Sahilkent, Gündoğmuş'un Köprülü, Kaş'ın Kalkan, Kemer'in Göynük ve Çamyuva, Korkuteli'nin Yelten, Büyükköy, Çomaklı ve Bozova, Manavgat'ın Kızılot ve Oymapınar, Serik'in Abdurrahmanlar ve Karadayı belde belediyelerinde referandum sandığı kuracak.

OSMAN ÇETİN: KARŞIYIZ AMA BİZE YARAR

MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin, yeni Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun öngördüğü düzenlemelere karşı olduklarını söyledi, "Ak Parti'nin hesabını MHP bozacaktır" dedi. Son yerel seçimde, Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde seçmenin AK Parti ve CHP ikilemi içinde bırakıldığını belirten İl Başkanı Çetin, "Bu seçim böyle olmayacaktır. MHP il genelindeki oylarıyla Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin alınması için en iddialı partidir" dedi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

 

 
Tatar güzele kraliçe tacı
 
Çukurca’da 3 asker şehit
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tatar güzele kraliçe tacı
Türkiye'de uzun yıllardan beri güzellik yarışmaları organize eden Süha ...
Okul bahçesine dev satranç
Demre'deki Özel Anka İlköğretim Okulu bahçesine dev bir satranç köşesi ...
MYO'da akademik yıl başladı
Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Mühendislik Fakültesi ve ...
 
Yılmaz Sevgül'den fotoğraf sergisi
Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Akdeniz Birim Sorumlusu, aynı zamanda Akdeniz ...
Eski meslekleri incelediler
Konyaaltı Koleji Özel Müzeyyen Çelebioğlu Ortaokulu 7-A sınıfı öğrencileri, ...
AVM'ye değil çarşıya gidin
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah ...
 
Toptancı halde kara tablo
Toptancı Hal Şube Müdürü Rıza Uysal, Türkiye'nin en büyük üretim bölgesi ...
Siyasi değil idari tasarruf
AK Parti İl Başkanı Köse, 'Büyükşehir Yasası'nın siyasi değil, idari bir ...
‘Türkiye güvenli liman’
Türkiye'nin tatil için Rusların ilk tercihi olduğunu belirten Rusya Federasyonu ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva