Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Antalya'da ekolojik yaşama can suyu
Antalya'da ekolojik yaşama can suyu
31 Temmuz 2015 Cuma - 11:18

Bu kitapta yazan her şey gerçek oluyor

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın seçim kampanyasını yürüten Gönen Orhan'ın 'Sevgili Başkanım Dinle ve Dokun' isimli kitabında yerel yönetimler için önerdiği projeler, Muratpaşa'da tek tek hayata geçiyor.

Bu kitapta yazan her şey gerçek oluyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Belediyenin Turunç Masa projesinin de mimarı olan Orhan'nın halk çamaşırhaneleri, mahalle toplantıları, yaşlılar ve engelliler için acil yardım butonu gibi fikirleri Muratpaşa'da kısa sürede uygulama alanı buldu. Sırada Göçmen Danışma Ofisi, hobi bahçeleri, kent bostanı, tohum dostu kent ve LGBTİ hakları üzerine çalışmalar var.

Gönen Orhan'ın 'Sevgili Başkanım Dinle ve Dokun' isimli kitabı ilk baskısını 2014 yılında yaptı. 20 Ocak 2015'te ikinci baskısı yapılan kitabın ön sözüne Muratpaşa Belediyesi'nde Gönen Orhan tarafından gerçekleştirilen 'Turunç Masa' projesi girdi. Kitapta Turunç Masa'nın kendi projesi olduğunu belirten Gönen Orhan, "Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın projenin gerçekleşmesindeki iradesi, projenin yaklaşık 500 bin nüfuslu Muratpaşa'daki inanılmaz sonuçları bir kez daha kent yönetimine katılımın nasıl olacağını somut biçimde gösterdi" ifadesine yer verildi.

'Yerel Yönetim Nedir?' sorusunun cevabıyla başlayan 156 sayfalık 'Dinle' başlıklı 3'üncü bölümünde kent yönetiminde iyi bir yönetişim ve etkili halkla ilişkiler için ilk temel adım dinlemek olarak tanımlarken dinleme yöntemleri arasında bugün Muratpaşa Belediyesi'nin hayata geçirdiği projeler birer birer sıralandı.

KİTABIN LABORATUVARI MURATPAŞA

Kitapta iyi bir dinleme için mahalle gezileri, mahalleliyle yüz yüze ve göz göze gelme, bazen habersiz bazen haberli toplantılar önerildi. Bu yöntemlerin mahallelinin sesini doğrudan duymak açısından son derece önemli olduğu belirtilirken bu öneriler Muratapaşa'da her hafta farklı mahallede düzenlenen 'Biz size geliyoruz' adıyla hayata geçirildi. Bununla birlikte Uysal, çarşamba günlerini belediye hizmet binası fuayesinde vatandaşlarla bire bir görüşmelere ayırdı. Başkan Uysal, sadece 22 Temmuz Çarşamba günü 50 kişiyle görüştü.

TURUNÇ MASA

Kitapta, etkili bir dinleme için belediye bünyesinde 7 gün 24 saat çalışacak arama ve başvuru çağrı merkezi, gezici ekipler önerilirken, Muratpaşa tüm bu önerileri 'Turunç Masa' projesi adı altında birleştirdi. Kitabın 4'üncü bölümünün başlığını da oluşturan 'Dokun', baştan sona belediyenin 'Turunç Masa' uygulamasını anlatıyor. Kitapta 'açık kapı uygulaması' olarak adlandırılan proje Başkan Uysal'ın çok sık vurgu yaptığı eşit hizmet ve hizmetlerde bir standardın oluşturması ilkelerine dayanıyor.

UYSAL 'MIŞ GİBİ' SÖZÜNÜ SEVDİ

Orhan, böylesi bir projeyi hayata geçirmek için yerel yönetimlere ilişkin, "Kentin bütün mahallerinde halkın varlığını bilmek, bütün sosyal sınıf ve grupların hak ve çıkarlarını dikkate almak, din, dil, etnisite (etniklik), cins ayrımı gözetmeksin ötekileştirme ve partizanlaşma yapmaksızın eşit hizmette bulunmak kent yönetimi anlayışı olmalıdır. 'Mış' gibi yapmadan bu gerçekliği kabullenmek ve uygulamak kent yönetimliyle kentlinin tokalaşma ve kucaklaşmasıdır" şeklinde anlattığı bakı açasının paylaşılması gerektiğini anlattı. Söz konusu bakış açısını paylaştığını Başkan Uysal, şubat ayında 92 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdunun tanıtım toplantısında, "Belediyecilikte önemli olan 'mış' gibi yapmak değil, hayatı değiştirmek. Vatandaşın günlük hayatına ne dokunuyorsa onu yapmak" sözleriyle aktardı.

GEZİLERİN İZİ BU KİTAPTA

Kitabın ilerleyen bölümlerinde yerel yönetimler için daha somut projeler önerilirken Belediye şirketi Falez AŞ tarafından düzenlenen turistik turların izini de kitapta bulmak mümkün. Kitabın, 'Kültür turizmi mümkün mü?' bölümünde tatilcilerin sayılarının her geçen gün arttığı belirtilerek 'en uygun tatil paketi bedelinin' sunulmasının tatilcilerin tercihinde belirleyici olduğu belirtildi.

NE ÖNERDİ NELER YAPILDI

'Cami ve cemevi dikkatinizde mi? Varsa kilise, sinagog, havra için ne yapıyoruz?' başlığında yerel yönetimlerini tüm inanç gruplarına aynı mesafede olması önerilirken Muratpaşa Belediyesi, sınırları içinde 120 cami, 20 mescit, 3 kilise ve 1 cemevinin temizlik, bakım ve onarımını periyodik olarak yapmaya başladı. Uyuşturucu ve madde bağımlığı son yıllar Türkiye'nin es geçilmeyecek gerçeği olduğu belirtilen kitapta, kent yönetiminin sivil toplum örgütleriyle bu sorunu ele alması ve projeler geliştirmesi gerektiğini aktarıldı. Bu kapsamda, Muratpaşa Belediye Meclisi'nde 'uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele' ihtisas komisyonu kuruldu. Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın ihtiyaç durumuna göre sayılarını arttıracaklarını açıkladığı çamaşırhaneler, 2'ncisi hizmete açılan yaşlılar evi, evde bakım hizmeti, yaşlılar ve engelliler için acil destek butonu uygulaması, Muratpaşa Belediyesi Kariyer Merkezi, sokak hayvanları festivali, Kaleiçi'nde devam eden çalışmalar Gönen Orhan'ın kitabında yerel yönetimler tarafından hayata geçirilmesi gerekli projeler olarak yer aldı.

SIRADAKİ PROJELER

Kitapta yazan ancak henüz Muratpaşa Belediyesi'nin hayata geçirmediği projeler arasında ise kentin belirli merkez noktalarına kuracak dijital info ve ücretsiz internet erişim noktaları yer alıyor. Orhan, bu çalışmayla kent sakinlerinin yönetime ve kent hizmetine ulaşımlarının sağlanacağı belirtirken Muratpaşa Belediyesi bu projenin ilk örneğini Kaleiçi'nde hayata geçirmeye çalışıyor. Kitapta, belediye meclis toplantılarının ve ihalelerin internet üzerinden online yayınlanması da önerildi. Belediye, bununla ilgili altyapı çalışmalarına başladı. Ayrıca Gönen Orhan, direk isim vererek Muratpaşa Belediyesi'nin 'Göçmen Danışma Ofisi' kurması gerektiğini ifade ederken, hobi bahçeleri, kent bostanı, ekolojik yaşam, tohum dostu kent gibi projelere de kitapta yer verdi. Gönen Orhan kitabında, Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönetimli Çalışmaları Derneği'nin, Türkiye Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transgender ve İnterseks Birliği (LGBTİ) haklarının hayata geçirilmesinde yerel yönetimlerin sorumluluklarının hatırlatılması amacıyla hazırladığı metni imzalamasını önerdi. Ancak bu başlık Muratpaşa Belediyesi'nin henüz adım atmadığı alanlar arasında yer aldı.

GÖNEN ORHAN KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu 57 yaşındaki Gönen Orhan, 25 yıldır iletişim, yerel yönetim ve kentleşme konularında çalışıyor. 1999 yılında CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bekir Kumbul'un seçim kampanyasını yürüttü. 2004 yılında bir yıl süreyle Büyükşehir Belediye Başkanı Kumbul'un iletişim danışmanlığını yaptı. 2009 yılı yerel seçimlerinde CHP'nin, İstanbul Silivri ve Antalya Kepez Belediye Başkan adaylarının seçim kampanyalarını yürüttü. 30 Mart yerel seçimlerinde ise Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın seçim kampanyasını üstlendi.

MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL'IN SECIM KAMPANYASINI YURUTEN GONEN ORHAN'IN 'SEVGILI BASKANIM DINLE VE DOKUN' ISIMLI KITABINDA YEREL YONETIMLER ICIN ONERDIGI PROJELER, MURATPASA'DA TEK TEK HAYATA GECIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -
 

 
CHP'de 'peşrev' zamanı
 
Boğaçay'ın ilk etap çalışması sona erdi
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sabahattin ali'ye 4 Ağustos 2015 Salı 12:44

Bu site madem baykal'a yakın bir süre önce aynı site üstelik köşe yazısında uysal'a methiyeler düzüyordu... Bunu nasıl açıklayacaksınız? Bence yanlış yerden bakıyorsunuz.. Övgüye pozitif bakan yergiye de tahammül edebilmeli..haksızlık etmeyin. Üstelik bu, bir başkasının yapmış olduğu" haberdir." Övgü ile bahsedildiği yazı ise köşe yazısıdır. Yani eğer bu site taraf ise ümit uysal'a taraftır.zırvalamayınız...titreyiniz..

Yorumu oyla      7      3  
Reşit Muratpaşalı 3 Ağustos 2015 Pazartesi 23:18

Arkadaşlar güneş balçıkla sıvanmaz.. 1-Muratpaşa belediyesinin araçlarına haciz geldimi?.. Gelmedimi?.. 2-Muratpaşa belediyesi önceki dönem CHP'li başkandan belediyeyi devralırken Belediye bütçesi 4 milyon tl fazla değilmiydi?.. 3-Fazla bütçeyle devranılan belediye iyi yönetiliyorsa,50 milyon tl'ye yakın kredi hangi yatırımlar için bankalardan çekildi?.. 4-Muratpaşa ilçesinde sayın başkan hangi projesiyle farkındalık yaratabildi?..50 Milyon tl kredi nereye harcandı?.. 5-Muratpaşa ilçesinde,vatandaşında hissedar olduğu bazı belediye arsalarında,vatandaşın olurunu almadan tasarrufata bulundumu?.. Bulundu ise,bunun hukuksal bedelini belediye, emsal teşkil edenlerde düşünülürse altından ekonomik olarak kalkabilecekmidir. 6- Belediye kötü yönetilirken,başarısızlığın alkışlanması CHP'ye ne kazandırabilir?.. 7-Baş pehlivan Okutucu,memleketi Kumlucaya Muratpaşa belediyesinin sponsorluğunda, Muratpaşa belediyesinin aracıyla Kumlucaya varınca,Kumluca nin AKP'li belediye başkanı Muratpaşa belediyesinin aracıyla halkı selamladımı?.. Kumluca kent meydanında,Muratpaşa belediyesinin güreşçisi,AKP li beledye başkanının uzun konuşma yapmasıyla insiyatif AKP'li belediye başkanının eline geçmesini doğru buluyormusunuz? Kumlucada,Muratpaşa belediye başkan yardımcısı,AKP'li belediye başkanı konuşurken neyi,nerey, temsil ediyordu?.. 8-Hem yerel seçimlerde,hemde genel seçimlerde alınan seçim sonuçlarına göre oyların sürekli düşüyor olması,halk nezdinde belediyenin başarılı olduğunun göstergesimidir?.. 9-Eleştirileri sayın başkanın soğukkanlılkla karşılaması gerekirken,bu telaşı nedir?. Korkunun ecele faydasının olmadığı gerçeğinden hareketle,Muratpaşa belediyesi yeme,içme,gezme,alkışlama işlerini bırakıp hizmet yarışını ciddiyetle halka yansıtmalıdır.

Yorumu oyla      8      3  
Sebahattin Ali 3 Ağustos 2015 Pazartesi 22:52

Aynı şeyleri bende yazmıştım Samsun için, bir çok belediyede masalar kuruldu, İstambul güzel çalışıyor, Eskişehir keza ve Muratpaşa'da öyleymiş ama Samsun kullanamadı... Bu habere ben iki açıdan bakmak istiyorum. Birincisi kitabın yazarı lansmanını yaptırmış -ki- sonucu hem sayın Uysal'a hem sayın Orhan'a zarar verir o yüzden uzak bir ihtimal ki doğru olsa kitabı başkası yazmış olmalı denebilir bu beklenemeyen bir ihtimal..... İkincisi Uysal baya bir göze batmış olmalı son dönem yaptıkları ve söylemleri onu genel siyasete hızla giden biri olarak gösteriyor. Site Sayın Baykal'a yakın bir site olunca, haber danışıklı döğüş sipariş haber gibi duruyor.

Yorumu oyla      3      6  
Sokak 3 Ağustos 2015 Pazartesi 22:04

Ne kadar ilginç, küçücük bir eleştiriye bile bu kadar büyük tepki veriyorsunuz, yazık yazık.. Ne yani yapılanı ya da yapılmayanı eleştirmeyecek miyiz? Bu ne tahammülsüzlük!.. Biz başkanın il başkanlığı döneminde bekir kumbul'a kök söktürdüğünü de biliyoruz. Hatta bekir bey'in tekrar aday olamamasında bu eleştirilerin büyük payı olduğu SIR değil. Lütfen biraz tahammül, lütfen!

Yorumu oyla      5      3  
Yorumcu 3 Ağustos 2015 Pazartesi 21:39

Ya zaten kel ise... Bakın iyisini başınızı iki elinizin arasına alın ve düşünün... Batıyorsunuzzz... Yalan mı?!

Yorumu oyla      5      3  
Lawyer 3 Ağustos 2015 Pazartesi 18:50

Editör bey söylemedi demeyin haberin dha dan çıkması sizi kurtarmaz..Attığınız başlıktan da yayınladığınız hakaret içerikli yorumdan da sorumlusunuz..Dua edin şikayet etmesinler ya da tazminat istemesinler..Düzenli bir okurunuz olarak yazma gereği duydum. Bu yorumUmu yayınlamak zorunda değilsiniz, size yazdım Selamlar

Yorumu oyla      3      6  
EDİTÖRÜN NOTU 3 Ağustos 2015 Pazartesi 17:31

Sayın okurlar... Bazı yorum sahipleri bilgi sahibi olmadan maşallah yorum yapmaya çok meraklı... Haberi okuyun sonra yorum yapın... Bu haber DHA'nın yani Doğan Haber Ajansı'nın haberi... Haber içeriğinin Gün Haber ile ilgisi ve alakası yok. Hele hele yazarımız Dursun Gündoğdu ile hiç mi hiç ilgisi yok. DHA'nın geçtiği bu haber Gün Haber ile birlikte onlarca haber sitesi ve gazetelerde de yayınlandı. Nedir bu Gün Haber'i karalama telaşı anlamak mümkün değil... Önce okuyun, öğrenin sonra yorum yapın...

Yorumu oyla      8      3  
kaş sinneli 3 Ağustos 2015 Pazartesi 16:46

yazıyı kalem alanın bilgi eksikliği derin SOL siyaset içinde bulunan her BİREY 'İN kitap yazacak birikimi vardır. Bir kitabı Model gösterip karalama çabası bilmemenin yazı sahiplerini anlamamanın eksikliğinden olsa . BU PAYLAŞIM VE METNİN YAZLIMI ART NİYETLİ. SAMİMİ TUTARLI DEĞİL. YAKLIŞIK 25 YILDIR SOSYAL DEMOKRAT PRATİK SİYASETİN İÇİNDE BULUNAN BİR İNSANI ANLAYAMAMA EKSİKLİĞİ. Dursun Gündoğdu yoldaşı Türel ile iyi ilişkilerinin devamı hatrına aleyhte yazıları paylaşmayı sürdürüyor. çaresizlik böyle birşey olsa .

Yorumu oyla      4      7  
Lawyer 3 Ağustos 2015 Pazartesi 13:32

Başkana yönelik hakaretleri bile yayınladığına göre site yöneticileri tazminatı da savcılığı da göze aldılar demekki..Neden bu kadar kızgınlar merak ettim doğrusu.

Yorumu oyla      3      6  
Doç.Dr.Can Kürker- Bakteriolog 2 Ağustos 2015 Pazar 23:11

Gerçekten anlamakta zorlanıyorum! Sizin karalamaya çalıştığınız projelerden sorunsuz faydalanıyoruz. Turunç Masaya ne zaman başvurduysam hızla dönüş aldım. Başka kurum, bürokrasi demeden tüm sorunlarımızı çözüyorlar. Sosyal hizmetlerde evlere kadar hizmet veriyorlar, gelin Melteme bir bakın arabanızla bi Soğuksu'dan geçin! Çöp konteynerleri yer altına alınıyor. Siz neyin derdindesiniz? Ne istedeniz de alamadınız! Hangi hukuksuz işinize ortak edemediniz belediyeyi! Haber mi bu! Seçip beğenip koyduğunuz yorumlarla hangi algıyı yaratmaya çalışıyorsunuz? Mesnetsiz, vicdansız yorumlarınız gerçeği kapatmaya yetmiyor ama gerçek şu ki Muratpaşa'da yaşamaktan keyif alıyoruz. Belediyemizi seviyoruz. Başkanımızı ve tüm ekibini kimse tebrik ediyorum! Allah hepsinden razı olsun.

Yorumu oyla      5      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de 'peşrev' zamanı
CHP Antalya örgütlerinde kongre heyecanı 28 Temmuz Salı günü ilçe başkanlıklarında ...
Bahçeli'den AKP'ye; Kuran'a el basın koalisyona varım
Kırmızı çizgilerini tekrar vurgulayan MHP lideri Devlet Bahçeli’den Erdoğan ...
Erdoğan'dan Demirtaş'a ağır sözler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'nin eşbaşkanı olan Selahattin Demirtaş için çok ağır sözler sarf etti.
 
Antalya ak gençler tekrar seçime hazır
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya İl Gençlik Kolları geçen ...
HDP'den dokunulmazlık resti
HDP, 80 milletvekili ile başvuru yapıp dokunulmazlıklarının kaldırılmasını isteyecek.
HDP nereden, kimden oy aldı ?
HDP, yaptırdığı iki anketle kendi seçmenini mercek altına aldı
 
YSK; seçimi daha da erkene alabiliriz
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, erken seçimle ilgili açıklamalarda ...
Rıza Sümer; 'Bir doğuda bir batıda'
Mahalle ziyaretlerini sürdüren Rıza Sümer, Konyaaltı ilçesindeki mahalleleri ...
CHP, Meclis'i olağanüstü toplantıya çağıracak
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, terör olayları nedeniyle Meclis Araştırma ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva