4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
3 Mayıs 2015 Pazar - 17:19

Bu kavga bitmez

Antalya Alış-Veriş Merkezi Shemall'da yaşanan bir olay yüzünden, taraflar hala tartışmaya devam ediyor. 23 Nisan'da yaşanan bu olayda bir müzik grubu, 'Gürültü' gerekçesiyle kanserlerinin engellendiğini belirterek AVM yönetiminden şikayetçi olmuştu. O grup yeni açıklama yaptı. İşte o açıklama:

Bu kavga bitmez
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

23 Nisan Perşembe günü Shemall AVM’de yaşanan olay ve 28 Nisan Salı günü AVM yönetiminin olayla ilgili yaptığı açıklamalarının ardından Yaşam Akademi Derneği Yönetim Kurulu olarak bu açıklamayı yapmanın zorunluluğunu hissettik. Bahsi geçen olay şu şekilde gerçekleşmiştir;

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Shemall Avm'nin daveti üzerine sahne alan Lokomotif Band Ritim Grubu henüz ikinci şarkıyı çalarken AVM yetkilileri tarafından şikayet olduğu ve konseri sona erdirmemiz gerektiği yönünde uyarılmıştır. Şikayete gelen kişi dernek gönüllümüz Şeniz Katal’a gelerek konserin sona erdirilmesini istemiştir. Bunun üzerine Şeniz Katal konuyu Ferudun Mete’ye iletmiş, ardından Yaşam Akademi Derneği Onursal Başkanı ve Lokomotif Band Ritim Grubu’nun eğitmeni Ferudun Mete mikrofonu alarak konseri izleyen seyircilere olayla ilgili 2 dakika kadar süren bir açıklama yapmıştır. Konuşmasının sonunda bir şarkı daha söyleyip konseri bitireceğini anons etmesine rağmen  başka bir yetkili konser alanına gelerek el işareti ile "nezaketsizce" sesi kapatmamızı işaret etmiştir. Son şarkı olduğunun belirtilmesine ve çocuklara engel olduğunun altının çizilmesine rağmen yetkilinin cevabı ‘Evet,öyle oluyor’ şeklinde olmuştur. Ardından Ferudun Mete, haklı olarak bu durumun özellikle çocukların psikolojilerini çok olumsuz etkilediğini düşünerek konseri bitirmiştir.  Olayın ardından Lokomotif Band Ritim Grubu üyeleri ve  veliler sakin bir şekilde ekipmanları toplayıp Shemall AVM’den ayrılmıştır. Bu sırada hiçbir dernek üyemiz, hiçbir velimiz ve müzisyenimiz son derece üzgün olmalarına rağmen yöneticilere karşı saygısız bir tavır sergilememiştir. Ancak olay anında AVM’de bulunan bizim dışımızdaki bazı insanlar yönecilere yoğun bir tepki göstermiştir ve bizim haklarımızı korumak istemişlerdir. Olayın ardından AVM Yönetimi defalarca  kez bizi aramıştır. Yoğun programımıza rağmen kendilerine 27 Nisan Pazartesi günü saat 12’de randevu vermemize rağmen AVM Yönetiminden hiç kimse toplantıya katılmamış ve nedenini anlayamadığımız bir şekilde 28 Nisan Salı günü o talihsiz açıklamayı yapmıştır. ”

Shemall AVM Yönetimi 28 Nisan günü kamuoyuna yaptığı açıklamada Yaşam Akademi Derneği ve Lokomotif Band Grubunun basına taraflı ve yanlış haber servisinde bulunduğunu belirtmiştir. Ancak yapılan açıklama en hafif tabirle bir talihsizliktir. Bahsi geçen olay yukarıda anlatıldığı gibi gerçekleşmiştir. Ayrıca Yaşam Akademi Derneği Ailesi olarak hiçbir basın kuruluşuna konu ile ilgili haberimizin yapılması konusunda bir talepte bulunmadık. Sadece Sosyal Medya hesaplarımızda bizi takip eden kişilerle yaşanan bu tatsız olayı paylaştık. Sonrasında yaşanan gelişmeler bizim kontrolümüz dışında gelişmiştir. Özellikle söylemek isteriz ki ‘Basına yanlış servis edilen haberler’ suçlamasını kesinlikle kabul etmediğimizin bilinmesini istiyoriz.

Ferudun Mete liderliğinde 2012 yılından bu yana faaliyet gösteren derneğimiz bugüne kadar sayısız konser vermiş ve basında en güzel şekilde yer almıştır.  Bu haberler bizim en önemli referanslarımızdır. Yaşam Akademi Derneği bu tür çirkin olaylarla prim yapacak bir kuruluş değildir ve herhangi bir kar amacı gütmemektedir. Bu olaydan prim yapmak aklımızın ucundan bile geçmemiş aksine bizleri oldukça üzmüştür.

Shemall AVM Yönetimi yapmış olduğu açıklamada bir yanlış anlaşılma olduğunu ve kendilerinin sadece sesi kısmaları ricasında bulunduklarını iddia etmiştir. Varsayalım ki bizler sesi kısmamızı söyleyen yetkilileri yanlış anlayıp konseri yarıda kesme kararı aldık. Yanımıza gelen yetkilinin ikazından sonra Ferudun Mete, mikrofonda dakikalarca konuşma yaparken, dernek başkanımız konseri bitirmek zorunda olduğumuzu anons ederken neden hiçbir yetkili yanlış anlaşılma olduğunu söyleyip konsere devam etmemizi istemedi? 

Ayrıca şu soruların cevaplarının da verilmesini AVM Yönetiminden özellikle rica ediyoruz!

1-Neden 3 katlı Avm'de bizleri coşkuyla izleyen ve alkışlayan "halinden memnun" insanlar yerine o sözde müşteri şikayetini dikkate aldı? İnisiyatif kullanıp genel memnuniyet dikkate alınamaz mıydı?

2-Sürekli etkinliklerin düzenlendiği Shemall AVM’de 19 Nisan tarihinde özel bir kreşin öğrencilerinin 45-50 davul ile yaptıkları "davul show" gösterisinde ses limiti aşılmadı da bizim etkinligimizde mi aşıldı?

Yaşam Akademi Derneği ve Shemall AVM arasında gerçekleşen tatsız olay aynen yukarıda belirtildiği gibi gerçekleşmiştir. Hiçbir kar amacı gütmeyen ve sadece engelli bireylerin hayata kazandırılmasını kendisine amaç edinen derneğimizin böyle bir olayda adının geçmesi bizleri oldukça üzmüştür. En kısa sürede bu yanlışın Shemall AVM tarafından ortadan kaldırılmasını ve gerekenin yapılmasını beklemekteyiz. Kamuoyuna saygılarımızla bildiririz…

Yaşam Akademi Derneği Yönetim Kurulu
                                              
 
 
 

 
AKP'den transfer atağı
 
Kumluca’da başpehlivan Orhan Okulu oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadın Girişimciler Yarışıyor
ATSO koordinatörlüğünde faaliyetlerini yürüten TOBB Antalya Kadın Girişimciler ...
Antalya'da satılık belediye arsaları
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın en değerli bölgelerinden biri ...
Davut Çetin'den ekonomik durgunluk uyarısı
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, turizm ve ...
 
ANET, mezbaha alanını satıyor
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi şirketlerinden ANET A.Ş., Organize Sanayi Bölgesi'ndeki ...
CHP asgari ücreti 1500 TL yapacak
CHP'li Böke’nin ilk sözü iddialı projenin kamuya yük getirmeyeceği...
Eski telefonlar değere bindi
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) askerlere cep telefonu yasağını sonlandırması ...
 
Emekliye zam müjdesi
Bağ- Kur'lular, Temmuz'da seyyanen zamdan yararlanacak bilindiği gibi ...
Saray’da 75 dakika süren kriz
Saray'da verilen ekonomi brifinginin perde arkasında kriz var.
ATSO'da tartışmalı vakıf
ATSO, Kaleiçi Evi ve Sanat Müzesi'ni de işletecek ve bünyesinde bir üniversite ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva