Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
31 Temmuz 2015 Cuma - 11:28

Boğaçay'ın ilk etap çalışması sona erdi

TÜRKİYE'nin en büyük projelerinden biri olan Boğaçay Projesi'nin birinci etap çalışmaları sona erdi. Dünyanın en ünlü firmaları ve akademisyenleri ile birlikte yürütülen çalışmalar sonrasında ilk rapor tamamlandı.

Boğaçay ın ilk etap çalışması sona erdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan Boğaçay Projesi'nin birinci etap çalışmaları sona erdi. Proje çalışmalarına, ASAT Genel Müdürlüğü kontrolünde, alanında dünyaca üne sahip su mühendislik firmaları ve akademisyenleri danışmanlık yaptı.

Çalışmalar sonrasında geçen hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Planlama Danışmanı Feridun Uyar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, ANTEPE Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Yantaç, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay ve proje yöneticilerinin katıldığı bir toplantı yapılarak, Boğaçay Projesi tüm yönleriyle masaya yatırıldı.

HER YÖNÜ İLE MASAYA YATIRILDI

Toplantıda, Boğaçay nehrinin beslenme havzası sınırları içersinde kalan 927 kilometrekarelik alanın tamamı ele alınarak havza bütünü içersindeki her türlü afet ve altyapı riskine çözüm önerileri getirildi. Havza içersinde olası taşkın koruma, yer altı suyu tuzlanma riski, sedimantasyon (katı madde taşınımı ve birikimi) sorunları detaylı olarak incelendi.

Toplantıda yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde projenin yapılması için öncelikle Boğaçay havzası ve yakın çevresindeki altyapı çalışmaları ile mühendislik çözümlerinin gerçekleştirilmesine karar verildi. Böylelikle havzadaki afet riskleri de tamamen çözülmüş olacak.

EKOLOJİK DENGE DESTEKLENECEK

Toplantıda alınan diğer kararlara göre; havza içersinde Boğaçay nehri ve nehir yatağına bağlı kollar üzerinde taşkın ve sedimentin kontrolü için biriktirme, geciktirme yapıları inşa edilecek. Havzadaki sulak alanların sürdürülebilirliğinin sağlanacağı yeni sulak alanlar teşkil edilerek ekolojik denge desteklenecek. Proje kapsamında kentsel yaşam kalitesini ve turizm alternatiflerini artıracak kamu yatırımlarında kullanılmak üzere yeni kaynaklar elde edilecek.

STK'LARA SUNULACAK

Boğaçayı Taşkın Önleme ve 1. Etap Üst Yapı Avan Projelerinin nihai sunumu en geç eylül ayı içinde tamamlanarak Antalya'da meslek odaları,sivil toplum örgütleri ve kent dinamiklerinin görüşüne sunulacak. Bu toplantılar neticesinde her türlü görüş, öneri, eleştiri ve değerlendirme dikkate alınarak, taşkın önlemeye yönelik nihai proje DSİ yetkililerinin onayına sunulacak.

2016'DA İLK ETAP BAŞLAYACAK

DSİ Genel Müdürlüğü'nün projeyi onaylaması ile birlikte; denizden yaklaşık 2 kilometre karaya doğru olan 1. etap çalışmalarının inşaatına 2016 yılı içersinde başlanması planlanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Boğaçay Projesi'nin 1. etabını görev süresi içinde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

TURKIYE'NIN EN BUYUK PROJELERINDEN BIRI OLAN BOGACAY PROJESI'NIN BIRINCI ETAP CALISMALARI SONA ERDI. DUNYANIN EN UNLU FIRMALARI VE AKADEMISYENLERI ILE BIRLIKTE YURUTULEN CALISMALAR SONRASINDA ILK RAPOR TAMAMLANDI. (MENDERES TUREL) (fOTO:ANTALYA-DHA)

TURKIYE'NIN EN BUYUK PROJELERINDEN BIRI OLAN BOGACAY PROJESI'NIN BIRINCI ETAP CALISMALARI SONA ERDI. DUNYANIN EN UNLU FIRMALARI VE AKADEMISYENLERI ILE BIRLIKTE YURUTULEN CALISMALAR SONRASINDA ILK RAPOR TAMAMLANDI. (fOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) -
 

 
Bu kitapta yazan her şey gerçek oluyor
 
Kediler kürttü
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
turel baskana 7 Ağustos 2015 Cuma 10:07

cok guzel bır proje korkuları bogacay projesı tureli ısmının turkıye sınırlarını aşıp dunyaya ulasması. dunya beledıye baskanları lıstesının en ust tepesıne ulasmasını engellemek.

Yorumu oyla      4      3  
odalar 6 Ağustos 2015 Perşembe 13:48

insan ıdam edılırken bıle dınlıyorlar ama bu sehrın meslek odaları dınlememize ihtiyac yok biz emir verildi bogacay projesını engelleyin. diyorlar halbuki dunyada meslek yapıcı olurlar projelerin eksikligini giderirler. isallah yanlısından dönerler.

Yorumu oyla      4      3  
yalancının mumu 5 Ağustos 2015 Çarşamba 09:49

her gun bogacay projesını oyalamak ıcın yazılar yazılıyor. dusunuyorlar. bız gelecek beledıye secımıne kadar turelın projelerını oyalarsak oda yapamaz bır dahakı secımde yıne bız alırız. engeleyelım oyalayalım.

Yorumu oyla      4      3  
kamer yıldırım 5 Ağustos 2015 Çarşamba 09:46

antalyaeskı beledıye baskanı yerel basında hoca dıyorkı bogacay projesını yaptırmam yanı koronun bası ortaya cıktı. ıstemezuk. ama antalya halkı tum partılere oy verenler bu projeyı desteklıyor. antalyanın dunya marka sehrı olmasını ıstıyor.

Yorumu oyla      4      3  
meslek odaları 4 Ağustos 2015 Salı 13:46

yavu 10 yıldır tas ocakları bogacayı mavettı. ama bir gun burayı maveden ıcınde cıkan kırecler antalyanın ıcme suyuna karısıyor. bu kıreclerde kanser maddesı var acıklama yapmadınız antalya zehır ıcıyor ses etmedınız. ama sızın amacınız bogacay projesını engelemek yoksa antalyayı dusunsugunuz yok turelı ıtıbarsızlastırmak

Yorumu oyla      4      3  
yanındayız 4 Ağustos 2015 Salı 13:43

sayın turel antalyamıza boyle proje kazandırdın ıcın mınettarız. sız meslek odalarına bakmayın onlar herseye karsı yapıcı deyıl bozucular

Yorumu oyla      4      3  
beklenen haber 31 Temmuz 2015 Cuma 22:21

hadi inşallah. bir chpli olarak destekliyorum

Yorumu oyla      9      3  
Aslı Tecer 31 Temmuz 2015 Cuma 15:26

Bravo Türel

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kırmızılı kadın' şimdi levhada
Trafo üzerine resmedilen Gezi Parkı protestolarının simge fotoğraflarından ...
Bilge Keskin'in hayali oyunculuk
ANTALYA'da düzenlenen Miss Eurasia Güzellik Yarışması'nda üçüncü olan ...
Almanya'da 10 Türk sanatçı
ANTALYA Devlet ve Opera Balesi (ANTDOB) 5 solist ve 5 orkestra sanatçısı, ...
 
Doğada sanat çalıştayı
ISPARTA'da bu yıl 5'incisi düzenlenen 'Yenişarbademli Uluslararası Sanat ...
Sıcağa inat sanat
MURATPAŞA İlçesi'nde hizmet veren 3-A Resim Atölyesi, eylül ayında açacağı ...
Muzaffer Gürboğa'dan yeni kitap
ANTALYALI eğitimci- yazar Muzaffer Gürboğa'nın 'Aynalar, Danslar ve Gölgeler' ...
 
Dizi oyuncu Lütfü Altın'dan sanat kafe
'ARKA Sokaklar', 'Ezel', 'Kılıç Günü' gibi 13 dizi filmde rol alan 'kung- ...
Festival konserle başlayacak
DEVLET Opera Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek '22'nci Uluslararası ...
Antalya'yı nem bulutları kapladı
TURİZMİN başkenti Antalya'da nem bulutları güneşi kapadı. Sabah erken ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva