Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller yaşamını yitirdi
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller yaşamını yitirdi
Antalya'da çalıştay eserleri sergilendi
Antalya'da çalıştay eserleri sergilendi
Bürokraside görevden almalar ve atamalar
Bürokraside görevden almalar ve atamalar
Antalyalı esnaftan öğrenciye bedava döner
Antalyalı esnaftan öğrenciye bedava döner
5 Mayıs 2014 Pazartesi - 10:15

Baykal'la barışmalıyız

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, seçim sonrası ilk defa konuştu. Erkan, bundan sonraki süreçte CHP'nin Deniz Baykal ile barışması gerektiğini belirtirken, seçim döneminde Genel Merkez'in fikirlerini sormadığını, Ankara'ya "Akaydın ile olmayacağını bildirdiklerini", seçimi kaybetmekteki en büyük etkenin de Evcilmen olduğunu söyledi.

Baykal la barışmalıyız
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Son yerel seçimi bize yorumlar mısınız. CHP neden başarısızdı. Ne gibi ha talar yapıldı ?
 
-Bu seçimin sonucu CHP için üzücü. Ülkemiz için üzücü. 2009 yılında Başbakanın suratım morartan bir il olarak, AKP'yi devirip büyükşehiri almıştık. Ben o zamanda ilçe başkanıydım. Bundan mutluluk duydum. Ama ne yazık ki bu seçimde bu olmadı. Ama şunu söyleyeyim 2009'da ki seçim şartlarıyla, yani 5 merkez ilçede bu seçim yapılsaydı yine aynı 2009'daki gibi biz bu seçimi alıyorduk. AKP'nin yaptığı bir planla bütün ilçeleri de bu işin içine katarak bu seçimi aldılar. Ama bizim hatalarımız yok mu, kesinlikle var. Kesinlikle ciddi hatalar yaptık. Ben olaya kurumsal bakıyorum. Bu Genel Merkezimizden başlar ilçe örgütünden il örgütüne kadar uzanır. Burada suçu olmayan tek kişi CHP'nin sade üyesidir. Yani karar merciinde olan herkes suçludur. Ama açık yüreklilikle itiraf edeyim biz Muratpaşa İlçe Örgütü olarak karar merciinde değildik. Ve biz elimizden geldiği kadar eğilim yoklaması yapılması için il başkanımıza ve genel merkeze defalarca yazı yazdık. Hem belediye başkan adaylarımızın, hem de meclis üyesi adaylarımız için ön seçim istedik. Ama Genel Merkez bunun böyle olmayacağını, Belediye başkan adaylarının kendileri tarafından belirleneceğini, bunun için beşli bir komisyon kurduklarını, bu komisyonun adayları belirleyeceğini bize ifade ettiler. Bizim 7 aday adayımız vardı. Ve bu aday adaylarımız Temmuz ayı itibarıyla çok ciddi çalıştılar. Ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Özellikle belediye başkam dışındaki adaylardan 5'i çok ciddi çalışmalar yaptı.
 
Siz Muratpaşa CHP İlçe Başkanısınız. Muratpaşa'nm nabzını tutan da sizsiniz. Kiminle gidilirse bu seçim kazanılır noktasında Genel Merkezdeki o beşli komisyon sizin fikrinizi hiç mi sormadı?
 
Hiç sormadılar. Ama biz durumdan vazife çıkarttık. Ve ilçe yönetimimizle oturduk durumu değerlendirdik, bir rapor hazırladık. Yaklaşık 8-9 ay önce hazırladığımız bu raporu hem il başkanlığına hem de genel merkeze ulaştırdık.
 
Ama şu anda hiç adı geçmeyen dosya vermeyen bu işe talip olmayan bir belediye başkanı seçtiniz. Nasıl gelişti bu olaylar?
 
En başta haksızlıklar başladı. 7 aday adayına rağmen Sultan Yeğen'in aday gösterilmesi ilk yapılan haksızlıktı. Sonrasında Genel Başkanımız tarafından Devrim Kök'le alakalı bir tasarrufu olduğunu öğrendik. Neticede su aktı yolunu buldu.
 
Emeğe saygı, siyasi ahlak konusuna değinecek olursak bu aday adaylarına yapılan haksızlığı nasıl açıklarsınız? Bundan sonraki seçimlerde insanlar aday adayı olma noktasında partiye güvenecekler imi'? Raporunuzda ne vardı? Kazanabileceğiniz bir isim önerdiniz mi? O raporda büyükşehir var mıydı? Orası için kimi önerdiniz?
 
Biz isim önermedik. Biz tabloyu ortaya koyduk. Büyükşehir konusuna gelince büyükşehiri kazanmak çok zordu. Yani 2011 seçimlerine baktığınız zaman 70 bin fark yemiş 15 ilçede mağlubiyete uğramış bir partiyiz. 2009'la kıyaslarsak İl Genel Meclisinde AKP'nin 32 tane, CHP'nin 27 tane meclis üyesi vardı.
 
-Sizin anlattıklarınızdan şunu anlıyorum 'Genel Merkez aday belirlemede isabetli davranamadı' Peki adayları konuşacak olursak bu başarısızlıkta onların payı nedir? Büyükşehir Belediye Başkan adayınız doğru kişimiydi? Ya da kiminle bu seçime gidilse daha şanslı olurdunuz?
 
Mustafa Akaaydın la olmayacağını Genel Merkeze rapor etmiştik Şimdi iş işten geçtikten sonra bunu söylemek ne kadar doğru bilmiyorum. Açıkçası bizim yazdığımız raporda Mustafa Akaydın ile yaptığımız 5 yıllık çalışmayı değerlendirdik. Büyükşehir Belediye başkanımızın Muratpaşa'da ve Büyükşehirde yaptığı yanlışları rapor etmiştik. Büyükşehir Belediye başkanımız hiçbir zaman örgütle çalışmadı ve 2 yıl boyunca eski İl Başkanımızla Özer Ülken ile tokalaşmadığım, örgütle Büyükşehir Belediye başkanımız hiçbir zaman örgütle çalışmadı ve 2 yıl boyunca eski İl Başkanımızla Özer Ülken ile tokalaşmadığım, örgütle koordinasyon kurmadığını ve bunları bir daha yaşamak istemediğimizi belirtmiştik. Süreci yönetemedik, adaylarımızı çok kırdık. Bence yapılanlar doğru değil. Biz bu konuda ilk hatayı Kepezde yaptık. Orada birbirinden değerli 4 aday adayımız vardı. Onların kalbini kırdık. Onların gönlünü almadan başka aday çıkardık Ben bir kurultay delegesiyim. Eğer kurultay yapıldığında bana söz verilirse ben bunları dile getireceğim. Ne yazık ki Muratpaşa'daki 7 adayın emeklerine saygısızlık gösterildi. Sultan Yeğen'in aday gösterilmesi bunun başlangıcıydı. Açıkçası bu olaylardan sonra Ümit Uysal'ın adaylığı partiyi toparladı. Başka biriyle de kazanamazdık. 3 ilçe başkanı Erdal Öner'in adaylığının yanlış olduğunu anlatmak için Genel Merkeze gittik. Bize olmayacak dediler 2 gün sonra aday ilan edildi... Örgütün belirlediği bir başkan adayımız olursa görev süresi boyunca örgütle koordinasyonu olurdu. Ama Genel Merkez böyle takdir etti. En başta haksızlıklar başladı. 7 aday adayına rağmen Sultan Yeğen'in aday gösterilmesi ilk yapılan haksızlıktı. Sonrasında Genel Başkanımız tarafından Devrim Kök'le alakalı bir tasarrufu olduğunu öğrendik. Neticede su aktı yolunu buldu.
 
Sanki CHP'de sizlerin dışında bir güç var. Seçim kaybedilince sizlerin bu süreçte etkinizin olmadığı ortaya çıktı. Antalya siyasetini kim yönetiyordu? Genel Merkezin aday belirleme noktasında Mustafa Akaydın etken miydi? Ya da Akaydın örgütün adına Genel Merkezle iletişim kuruyor muydu?
 
Genel politika şuydu. İlçe belediye başkanlarının belirlenmesinde Büyükşehir belediye başkanının fikri alınabilir. Ama inanın Kepez ve Muratpaşa adayının belirlenmesinde neyin etken olduğunu bende bilmiyorum. Biz Kepez'de Erdal Öner olacak söylentisini duyunca Kepez İlçe Başkanı, Konyaaltı İlçe Başkanı ve ben Genel Merkeze gittik. Bunun çok yanlış olduğunu anlatmaya çalıştık. Bize dediler ki yok böyle bir şey inanmayın. 4 adaydan biri olacak dediler. Biz Ankara'dan geldik aynı hafta cumartesi günü Kepez adayı Erdal Öner açıklaması geldi Genel Merkez'den. Gerçekten zor durumda kaldık. Ve biz bu açıklamayı alkışlamak zorunda kaldık. Çünkü bizler görev adamıyız. Keşke biz ilçe başkanları haklı çıkmasaydık. Çünkü Genel Merkezde bütün gücümüzle anlatmaya çalıştık Erdal Öner'le gidersek oylarımız düşer kaybederiz dedik. Keşke onu aday gösteren kuvvet haklı çıksaydı. Deniz Baykal CHP'de 18 yıl Genel Başkanlık yapmış değerli bir büyüğümüzdür. Böyle değerli bir siyasetçimizi Antalya'da seçim çalışmalarımızda kullanamıyorsak bu bizim hatamızdır. kararlar alsak da taban bizi toparladı. Sade üyelerimiz isabetsiz adaylarımıza rağmen partiye sahip çıktılar, oylarını mümkün olduğunca bölmediler.
 
Bizden daha isabetli davrandılar Bunu diyebilir misiniz?
 
Tabi ki. Tabandan ziyade Muratpaşa halkı. 13 bin üyemiz var. Muratpaşa da 128 bin kişi bize oy verdi. Önceki belediye başkanımız 15 yıl Muratpaşa'da hizmet vermiş. İyi de tanınan bir başkandı. Kendisi şunu zannediyordu 'Ben CHP'nin önündeyim. Benim oyum %40 CHP'nin oyu %20 diyordu. Evcilmen başkan bunu defalarca söylemişti. Güzel şeyler yapmıştı. Ama partinin üstünde miydi? Antalya halkı seçimde bunun cevabını verdi. Sadece bir dönem İl Başkanlığı yapmış bir adaya 128 bin oy verdiler, diğer taraftan 15 yıl belediye başkanlığı yapmış birine 19 bin oy verdiler. Halk kişiye değil partiye endeksli olduğunu gösterdi. Hiç kimse kendini Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin üstünde sanmasın. Büyükşehiri kaybettik çok üzgünüm ama bir örgüt başkanı olarak da CHP tabanının verdiği bu cevaptan dolayı da çok mutluyum.
 
Evcilmen in aldığı oylar partide kalsaydı Büyükşehiri alır mıydınız? Başka bir deyişle Büyükşehiri Süleyman Evcilmen kaybettirdi diyebilir misiniz?
 
Evet Evcilmen başka partiden aday olmasaydı o 19 bin oy bizde kalsaydı Büyükşehiri alırdık. Bu başarısızlıkta tabiî ki payı büyük. CHP İl başkanı Devrim Kök'ün bu başanşızlıktaki payı nedir? Genel Merkez aday belirleme konusunda İl başkanımızı da çok dikkate almadı. Genel Merkez karar verdi İl Başkanımız da kabul etmek zorunda kaldı. 
 
Antalya'da Büyükşehirdeki başarısızlığın faturasının büyük kısmını Evcilmen 'e çıkardınız. Peki Kepez'deki AKP'nin ihraç ettiği bir adayı son anda CHP'ye alıp aday yapılması noktasında ne kadar pay çıkarıyorsunuz?
 
Genel Merkez bize sormuyor. Anketörlere soruyor anketten o çıkmış. O yüzden o aday gösterilmiş.
 
Aday olmayan biri nasıl anketten çıkıyor? Erdal bey CHP li değil. Ya da anketörlere onun ismini kim sorduruyor?
 
İşin o kısmı çok ilginç. Onu bizde bilmiyoruz. Yani biz kandırıldık. 63 bin oy aldığımız Kepez'de 58 bine düştük. 50 bin oy alan MHP 70 bine yükseliyor. 70 bin oyu olan AKP ise 107 bine çıkıyor. Biz AKP'nin tabanından oy alacağız diye yola çıkıyoruz evdeki bulgurdan oluyoruz.
 
Erdal öner adaylığı konusunda Mustafa Akaydın'ın etkin olduğu söylemleri dolaştı, ne diyorsunuz?
 
Etkin olduğuna inanıyorum. Büyükşehir adayı olduğu için ilçe Belediye Başkan adayları konusunda fikri alındı.
 
Antalya CHP'sinde çok önemli bir faktörde Deniz Baykal. Bir zamanlar Antalya için çok büyük şans olan Baykal sanki şu son dönemde yönetimle anlaşamama noktasında olması halk arasında şanssızlık olarak yorumlandı. Çünkü bir bölünmenin tarafındaki isim sayın Baykal. Başarısızlıkta Baykal'ın da payı var mı?
 
Biz örgüt olarak çok hatalar yaptık. Bölünmek bizim en büyük şanssızlığımız. Kendi aramızda takım çalışması yapamadık. Baykal CHP'de 18 yıl Genel Başkanlık yapmış değerli bir büyüğümüzdür. Böyle değerli bir siyasetçimizi Antalya'da seçim çalışmalarımızda kullanamıyorsak bu bizim hatamızdır. 4 Milletvekilimiz ayrı, İl başkanımız ayrı seçim çalışmaları yürüttüğü için halkta şöyle bir soru akla gelmiş olabilir: Yarın bunlar iktidar olsa nasıl olacak?' Tayyip gibi bir rakibimiz varken bizim bunları yapma hakkımız yok. 2 yıl boyunca bizim belediye başkanımız (Mustafa Akaydın), il başkanımızın (Özer Ülken) elini sıkmadıysa bunun suçu halkta değil o el sıkmayandadır.
 
Anladığım kadarıyla sizin Sayın Deniz Baykal'la aranızda bir sorun yok. Siz bazı vilayetlerden daha büyük bir ilçenin başkanısınız. Yani Örgütte hatırı sayılır bir konumunuz var. Siz İl başkanıyla Deniz Baykal'ı barıştıramaz mısınız?
 
Hayır. Bunu çözebilecek tek kişi Sayın Genel Başkanımızdır. Bunu yapmasını çok isterim. Birlikte çalışmak zorundayız. Benim Baykal'la hiçbir sorunum yok, olmaz da. Baykal'ın resmini indirmedim. Hala odamda asılı durur. Adayken de vardı hala asılı durur. Ama ilçeme gelmez. Nedenini bende bilmiyorum. Milletvekillerimiz de gelmez. Defalarca davet ettim.
 
Muratpaşa belediyesini alamasaydınız istifa eder miydiniz?
 
Kesinlikle ederdim. Ama bu şu anlama gelmesin kaybeden ilçe başkanı arkadaşlanm istifa etsinler olarak algılanmasın. Bu benim şahsi görüşüm. Çok başarılı oldum demiyorum.
 
Siyasi hayatınızı nasıl devam ettirmek istiyorsunuz? Tekrar ilçeye aday mısınız? Ya da Milletvekili aday adaylığı düşünüyor musunuz ?
 
6 yıl ilçe başkanlığı çok uzun bir süreç. Yoruldum. Aday olabilecek başka bir arkadaşımıza devretmek istiyorum. Siyasi hayatıma Milletvekilliği aday adayı olarak devam edeceğim. Allah kısmet ederse örgütümde desteklerse şansımı denemek istiyorum.
 
Şükran AKKAYA/Beyaz
 
 

 
Antalya güne depremle uyandı
 
Kaş marina ilçe ekonomisinin can simidi
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
elhem şimşek 8 Mayıs 2014 Perşembe 19:12

enbüyük sorun sız il yönetımı sayın baykaldır

Yorumu oyla      3      3  
halk 6 Mayıs 2014 Salı 16:42

sende bıraz onur varsa baykalı agzına almassın. baykalı ilk satan sensın. senı oralara getıren kısı baykaldır. ayrıca mustafa akaydın senın adayındı ve partinin adayıydı. basın onunde bır ılçe başkanın konuşacakları degıl bunlar haddını bıl. burası eskı uyesı oldugun dyp değil chp

Yorumu oyla      5      3  
Kumluca lı 6 Mayıs 2014 Salı 15:37

Çok güldüm.

Yorumu oyla      5      3  
6 Mayıs 2014 Salı 13:25

ercan erkan hiç mi yüzün kızrmıyor senin yawwww bilmesek görmesek inanacağız.o ilçeyi nasıl yönettiğini ve hatta yönetemediğini herkes biliyor söylüyor ve sen hala konuşuyorsun.sus ve git artık.beceremedim benden bu kadar demekte bir erdemdir.göster bakalım büyüklüğünü milletvekilliğini de düşünüyorsan ANTALYA'dan bir tokatta sen yersin.

Yorumu oyla      6      3  
CHP 6 Mayıs 2014 Salı 11:43

TARLADA VERİM DÜŞÜKLÜĞÜ VAR. NADASA BRAKMA ZMANI DIR.

Yorumu oyla      6      3  
Antalyalı 6 Mayıs 2014 Salı 09:39

Sayın Ercan'ın kendi söylediklerini bile okuyan , içinde bulunduğu çelişkileri anlar. Göreve geldiğinden beri gücün askeri olacaksın,sonrada konuşacaksın.Kendi partililerini bile satmadınmı ? 5 yıl büyükşehir belediye başkanına atıp tutmadınmı? CHP adına ne yaptın.? Oluşturduğun yönetimleri ,seçim listelerini kendin beğeniyormusun.? Lafı uzatmayayım. Önce lafa bakarım lafmı diye , sonra söyleyene bakarım adammı diye. En sevdiğim sözdür. CHP hızla yol alır Muraatpaşada , sen emekli olunca.Dükkanında mutluluklar.

Yorumu oyla      5      3  
MEHMET ALİ UYSAL 6 Mayıs 2014 Salı 08:39

SAYIN İLÇE BAŞKANININ DENİZ BAŞKALLA İLGİLİ SÖYLEDİKLERİNE KATILMIYORUM.BAYKAL MİSYONUNU TAMAMLAMIŞTIR.PARTİDE AĞABEY GİBİ DAVRANMIYOR,BİRLEŞTİRİCİ OLAMIYOR.TEKRAR GENEL BAŞKAN OLMA,LİSTE BAŞINDA MİLLETVEKİLİ SEÇİLEBİLMENİN HESAPLARIYLA HAREKET EDİYOR.AYIP OLUYOR.

Yorumu oyla      6      5  
EREN EREN 6 Mayıs 2014 Salı 07:47

Eğer devrim kök istifa etmez veya görevden alınmazsa ve genel merkezinde milletvekili adayı yapması halinde CHP olarak Antalya'da 3. Oluruz 3 milletvekili göndeririz çünkü sadece partili değil artık devrime sade vatandaşdan sivil topluma kadar kimse İHTİBAR etmiyor bu yazımın dikkate alınmasını arz ederim

Yorumu oyla      4      3  
chpli 5 Mayıs 2014 Pazartesi 23:03

kırmızı kar yağınca sen de milletvekili olursun, ama geridennnnnnn

Yorumu oyla      5      3  
Dönek Ercan 5 Mayıs 2014 Pazartesi 22:30

Ne oldu Ercan erkan ümit uysal senin yaptığın işden çıkarma listesine onay vermediği içinmi ters düştün devrim ve ümüt le şimdide çok çalışcaz 3 çıkarcaz dediğin Yıldıray'a mı yalakalık yapıyon senin iş olmaz işten çıkartmak istediklerin hepsi Baykal'cı

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki resim arasındaki fark
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat'ın CHP'li ...
Oğul Erbakan seçimi kaybetti
Saadet Partisi 5. Olağan Kongresi'nde, Mustafa Kamalak yeniden genel başkan seçildi.
CHP'den AKP'ye geçti
Seçimin üzerinden bir ay geçer geçmez transfer mevsimi de başladı. CHP'den ...
 
YSK’nın yapamadığını CHP yaptı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı ‘Yerel Seçim 2014 Sandık Takip ...
Menderes Türel yapacaklarını anlattı
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 'bizden önceki' diye ...
3-5 meclis üyeliği çok görüldü
Yerel seçime 40 gün kala CHP İl Gençlik Kollan Başkanlığı görevinden alınan ...
 
Çelebi’den Gün Haber’i ziyaret
Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, bir düğün için geldiği ...
CHP Bartın İl Başkanı'ndan şok teklif
Ak Parti'nin din ve tek parti dönemi üzerinden CHP'ye yüklendiğini belirten ...
Anavatan Partisi Lideri simitçide
TURGUT Özal'ın 1983 yılında kurduğu Anavatan Partisi'nin devamı niteliğinde ...
 
Dursun Gündoğdu
Erdoğan gitti vantilatör geldi
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
ÖNLEMEK TEDAVİ ETMEKTEN KOLAY
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Eğitim şart 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Nereye kadar?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva