7. Antalya Akra Caz Festivali başlıyor
7. Antalya Akra Caz Festivali başlıyor
Pilates, yoga ve zumbayla sağlıklı kalıyorlar
Pilates, yoga ve zumbayla sağlıklı kalıyorlar
Çocuklar kum zambakları ve carettalarla buluştu
Çocuklar kum zambakları ve carettalarla buluştu
Bankanın elektrik panosunda yangın
Bankanın elektrik panosunda yangın
7 Temmuz 2014 Pazartesi - 17:44

Başbakanlık'tan Adrasan'a 500 bin tl

ANTALYA'da 125 hektar ormanın kül olduğu Adrasan'da incelemelerde bulunan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, bölgede yangının izlerini silmek için ilk etapta Başbakanlık'ın ilgili fonundan 500 bin TL gönderileceğini açıkladı.

Başbakanlık tan Adrasan a 500 bin tl
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AB Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'da 28 Haziran Cumartesi günü çıkan yangında 125 hektar orman varlığını kaybeden Kumluca İlçesi'ne bağılı turizm bölgesi Adrasan'da incelemelerde bulundu. Beraberinde Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul'la öğle saatlerinde polis helikopteriyle Adrasan'a gelen Bakan Çavuşoğlu, önce havadan yanan orman alanı üzerinde tur attı, sonrasında karadan yangının ilk başladığı noktaya gitti. Burada Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk'ten yangının nasıl başladığı ve yayıldığına ilişkin bilgi alan Bakan Çavuşoğlu, daha sonra yangından zarar gören turistik tesislerde incelemelerde bulundu.
 
BAŞKAN TÜREL'E SİTEM
 
Bakan Çavuşoğlu, yangından zarar gören ailelerle de ilgilendi, sorunlarını dinledi. Yangında pansiyonu zarar gören Hatice Yorgancı, gözleri dolarak yaşadıklarını anlattı, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ve yetkililere sitem etti. Yorgancı, "Yetkililer buraya geldi, fotoğraf çektirip gittiler. Menderes Bey ben sizi ertesi gün gelir diye beklemiştim. Kalbimiz bir diyerekten öyle beklemiştim. Hiçbir ihtiyacım karşılanmadı. Beni yurtdışından turistler arıyor, 'Biz destek olmaya geliyoruz' diyorlar" diye konuştu.
 
'SENİN CANIN SAĞ, GERİ KALAN TELAFİ EDİLİR'
 
Bakan Çavuşoğlu, Hatice Yorgancı'nın sitemli sözlerine "Sizin ihtiyaçlarınızı tek tek görüp, yaraları sarmak için buradayız. Senin can sağ, geri kalan telafi edilir" diye karşılık verdi. Belediye Başkanı Türel ise fotoğraf çektirmek için bölgede olmadıklarını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi olarak bütün altyapı çalışmalarını yürüttük, takip ettik. Biz sizin yanınızdayız, her zaman destek olacağız. Burada yaraların sarılması devletin görevidir" dedi.
 
İncelemeleri tamamlayan Bakan Çavuşoğlu, Akdeniz Üniversitesi'nin Adrasan'da bulunan Avrupa Akdeniz Gençlik Eğitim ve Dinlenme Tesisi'nde bölge halkıyla bir araya geldi.
 
NE İHMAL VAR, NE DE İMARA AÇILACAK
 
AB Bakanı Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada, yangına müdahalede ihmal olasılığını kesin dille reddetti. Çavuşoğlu, yangın başladıktan 12'nci dakikada karadan, 18'inci dakikada ise havadan müdahale edildiğini belirtti. Her yangın sonrası çeşitli spekülasyonların gündeme geldiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, yanan alanların imara, ranta açılacağı iddialarını ise yalanladı, Anayasal olarak da bunun mümkün olmayacağını dile getirdi. Mevlüt Çavuşoğlu, "Özellikle sosyal medyada dedikodu üretiliyor. Bu mümkün değil. Sadece burası için değil, herhangi bir yerde orman yangını olduğu zaman Anayasa'nın 169'uncu maddesi çok katıdır, orası sadece ağaçlandırılır. Birileri istese de yapamaz. Hele hele bu bölgede hiç yapılmaz" diye konuştu. Yanan alanlarda ağaçlandırma stratejisinin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından belirlendiğini aktaran Bakan Çavuşoğlu, "Bazı yerlerde sekiler oluşturulacak. Bazı yerlerde havadan tohumlama yapılacak. En geç Aralık ayı itibariyle yanan ağaçlar kalkmış olacak, dikilmesi gereken ağaçlar ve tohumlama yapılacak" dedi.
 
'YARALAR SARILACAK'
 
Bakan Çavuşoğlu, 125 hektar orman alanının kül olduğu yangından elde sevinecek tek şeyin can kaybı yaşanmaması olduğunu söyledi. Devletin, böyle durumda vatandaşın uğradığı zararı karşılamak durumunda olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, "Devletimiz vatandaşın yarasını saracak imkanlara da sahiptir. Vatandaşımızın uğradığı maddi zararın tazmin edilmesinde devlet sorumluluk sahibidir. Etmelidir de" diye konuştu.
 
'İLAVE KAYNAK DA SAĞLANIR'
 
Bu noktada Başbakanlık'ın ilgili bir fonu bulunduğunu aktaran Bakan Çavuşoğlu, Başbakanlık Müsteşarlığı'ndan alınan son bilgiye göre maddi yardıma ilişkin resmi yazının hazırlandığını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a imzaya sunulacağını kaydetti. Bölgeye ilk etapta 500 bin TL para gönderileceğini ve zararın belli bir kısmını tazmin edeceklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, "İlave ihtiyaç olursa, Valilik talepte bulunursa, ilave kaynak aktarılması için de bir kardeşiniz olarak elimizden geleni yaparız" dedi.
 
ADRASAN'DA TURİZM DEVAM EDİYOR
 
Toplantıda Antalya Valisi Öztürk de Adrasan'ın 5 bin yatak kapasitesiyle hizmete devam etmekte olduğunu söyledi. Vali Öztürk, "Orman yangınının içerisinde 4 işletme var. Onun dışındakiler sapasağlam ayakta. Adrasan da insanların hayalinde dünyasında yer almaya devam edecektir" dedi.
Emre BAYLAN / ANTALYA, (DHA)

 
Su ve mama istasyonları hayata bağlıyor
 
İlk 1000'de 153 öğrenci
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Su ve mama istasyonları hayata bağlıyor
Konyaaltı Belediyesi, hissedilir hava sıcaklığının 50 dereceye ulaştığı ...
GAZİPAŞA'DA pideye zam yok
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 250 gramlık pidenin fiyatını ...
Atlı Jandarma sahilde göreve başladı
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde, turizm bölgesi Beldibi ve Phaselis Antik ...
 
Bulanık havada berrak zihin
Her şeyi net görmeye alışmış olan insan gözü ve beyni, net göremediği ...
Çakallar
Hayatları boyunca hiç bir işte başarılı olamamış kediler, kendisine bir ...
Erbil'in Antalyalı sevgilisi
Mehmet Ali Erbil 23 yaşındaki yeni sevgilisi Cansu’yla gece gezmesinde görüntülendi.
 
Ali Eriş'ten zehir zemberek bir açıklama
Abdal Musa'da, Menderes Türel'in protesto edilmesiyle başlayan tartışmalar ...
89 okul daha geliyor
ANTALYA'da devlet ve hayırseverlerin işbirliğiyle eğitime yönelik fiziki ...
Bar cinayetinin şüphelisi yakalandı
ANTALYA'nın Muratpaşa ilçesinde barda çıkan kavgada, bir kişiyi öldürüp ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva