Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
1 Ekim 2014 Çarşamba - 12:55

Bakanlık'tan Alevi aileye şok

Çocukları istekleri dışında imam hatibe yerleştirilen Alevi aileye Bakanlık okul müdürlüğü üzerinden “Okuturlarsa okutsunlar, okutmazlarsa açık liseden devam etsinler” yanıtını verdi.

Bakanlık tan Alevi aileye şok
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Çocukları istekleri dışında imam hatibe yerleştirilen Alevi aileye Bakanlık okul müdürlüğü üzerinden “Okuturlarsa okutsunlar, okutmazlarsa açık liseden devam etsinler” yanıtını verdi. "Hiç kimseye kendi isteği dışında bir dinin, bir mezhebin eğitimi verilemez" diyen Eğitim Sen 5 No'lu Şube Başkanı Mehmet Aydoğan ise konuyu yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında istemediği halde evlerinden kilometrelerce uzaklıktaki okullara ya da tercih etmediği halde imam hatip lisesine yerleştirilen öğrencilerin mağduriyeti henüz giderilebilmiş değil.

Birgün’den Çağla Ağırgöl’ün haberine göre, bu mağdurlardan biri de Gülse Doğan Baş. Aleviinancına sahip olduklarını, çocuğunun tercih etmediği halde imam hatip lisesine yerleştirildiğine dikkat çeken anne Arife Tek, itiraz dilekçesine rağmen nakil işlemiyle mağduriyetlerinin düzeltilmemesine isyan etti.

Gülse Doğan Baş'ın Okmeydanı Fırat Soylu İlköğretim Okulu'ndan mezun olduğunu söyleyen Anne Arife Tek, çocuğunun 275 puan aldığını ve puanı düşük okulları tercih etmesine rağmen istediği okula yerleşemediğini belirtti. Anne Tek, tercih listesinde yazmamasına karşın çocuğunun Şişli Yunus Emre İmam Hatip Lisesi'ne yerleştirildiğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM) Alo 147'yi aradığını belirten Tek, "Alevi olduğumu ve çocuğumu imam hatip lisesine göndermek istemediğimi söyledim. İtiraz dilekçesi verdim ve yeni tercih yaptım. Dilekçe kabul edildi ancak kabul edilmesi bir şey ifade etmiyor; mağduriyetimiz hâlâ giderilmedi"diye konuştu.

MEB: Okuturlarsa okutsunlar

Çocuğunu Şişli Yunus Emre İmam Hatip Lisesi'nde okutmak istemediğini ve başka bir yere naklini aldırmayı talep ettiğini okul müdürüne ileten Tek, "Okul müdürünün kendisine, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 'Okuturlarsa okutsunlar, okutmazlarsa açık liseden devam etsinler' talimatı geldiğini belirterek, elinden bir şey gelmediğini söylediğini" iddia etti. Yunus Emre İmam Hatip Lisesi'ne gittiğinde kendisi gibi Sünni bir öğrencinin de tercih etmediği halde okula yerleştirildiğini ve mağdur edildiğine dikkat çeken Tek, "Bazı Sünni yurttaşlar da imam hatipte çocuklarını okutmak istemiyor. Öğrenci velisi, 'Oy verdiğimize pişman olduk, zorla imam hatip okullarını dayatıyorlar. Eğitim hakkımız engelleniyor' diyerek tepki gösterdi" diye konuştu.

‘Çocuğumu kurban etmeyeceğim’

Tek, hükümetin İslamcı ve gerici bir nesil yaratmaya çalıştığını söyleyerek, "AKP, eğitim hakkımıza müdahale edemez. Çocuğumun imam hatipte okumasını istemiyorum. Bu benim en doğal hakkım. Çocuğumu onlara kurban etmeyeceğim" dedi. Mağduriyetlerinin giderilmesi için avukatıyla İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe vereceğini söyleyen Tek, sonuç alınmadığı takdirde hukuki yollara başvuracağını kaydetti.

Aydoğan: TEOG kara mizah oldu

Eğitim Sen 5 No'lu Şube Başkanı Mehmet Aydoğan da, AKP'nin gerici ve muhafazakâr politikalarının hız kesmeden devam ettiğine dikkat çekti. Aydoğan, TEOG sisteminin kara mizah haline geldiğini belirterek, "Başka dine mensup öğrenciler imam hatibe, kimi öğrenciler de tercih etmediği halde kilometrelerce uzaklıktaki il ve ilçelere yerleştirilerek mağdur ediliyor. Bu süreci veliler çaresizce izliyor. TEOG sistemi imam hatibe öğrenci bulma kurumuna dönmüş durumda" diye konuştu.

"Alevi yurttaşların çocukları büyük bir insan hakkı ihlaline uğruyor. AİHM kararları hiçe sayılarak öğrenciler zorla imam hatip okullarına gönderiliyor" diyen Aydoğan, "Hiç kimseye kendi isteği dışında bir dinin, bir mezhebin eğitimi verilemez. Bu zulümdür" dedi. Aydoğan, konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

 
Bayram için ek seferler
 
Doların ateşi düşmüyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
anlamadım 1 Ekim 2014 Çarşamba 16:17

ben aleviyim, elhamdülillah müslümanım.namazımıda kılarım, orucumuda tutarım. hz.alinin yolundan gitmeye devam edeceğim. imam hatibe gitsem ne olur, gitmesem ne olur.alevililik dinsizlik oldu da ben mi yanlış yerde yaşıyorum. bu aleviliği kötülemeyi bırakın artık.trt yi açın. anadolunun canları diye bir program var izleyin gerçek alevileri görün, yoksa bu kavgacı zihniyet, islamı kötülüyen zihniyet alevi değil, bölücüdür.

Yorumu oyla      21      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hayat kadınlara güzel!
TÜİK'in açıkladığı son veri, kadınların erkeklere göre kaç yıl daha fazla ...
Ülker'den üniversiteye 24 milyon dolar
Yıldız Holding, Harvard’a 24 milyon dolarlık bağış yaptı. Üniversite bünyesinde ...
Sezen Aksu: Koymuşum RTÜK'üne
Sezen Aksu başörtüsü kararına ilişkin olarak 'Bizi örteceğinize kendi ...
 
Konya'da 'Poşetli dede' hayatını kaybetti
Konya'da sokaklarda yaşayan ve halk arasında ’Garip’ veya ’Poşetli dede’ ...
Transparan kıyafetle bulunan avukatın ölümündeki sır aydınlandı
İstanbul'da bir otel odasında cansız bulunup dosyası ‘ölümü şüpheli’ denilerek ...
İğneden ipliğe zam yağmuru
Hem 2014 bütçesinde hazirandan itibaren görülen kötüleşmenin giderilmesi ...
 
Üç polis şehit
Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan polis noktasına roket ve uzun namlulu ...
Kurban Bayramı tatili uzadı
3 Ekim arefe günü kamu personeli tam gün izinli sayılacak.
Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı ?
Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı ? Ekim ayının başına denk gelen ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva