Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
19 Nisan 2014 Cumartesi - 09:24

Az pişirme zehirler!

Doç. Dr. Işıl Var, kentin simgesi olan Adana kebabının az pişmesi halinde gıda zehirlenmesine neden olabileceği uyarısında bulundu.

Az pişirme zehirler!
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)- ADANA'daki Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Işıl Var, kentin simgesi olan Adana kebabının az pişmesi halinde gıda zehirlenmesine neden olabileceği uyarısında bulundu.
Adana kebabının sağlık açısından risk oluşturup oluşturmadığına ilişkin araştırma yapan Doç. Dr. Işıl Var, ulaştığı sonuçları açıkladı. Araştırmayı, bu yıl 4'üncüsü Adana'da gerçekleştirilen Geleneksel Gıdalar Sempozyumu'nda bildiri olarak sunulmak üzere yaptıklarını vurgulayan Doç. Dr. Var, "Yaklaşık 50 kebapçıda inceleme yaptık. Örnek olarak aldığımız kebapların bazılarının iyi pişmiş bazılarının az pişmiş olmasına dikkat ettik" dedi.
'DÜRÜM KEBABA DİKKAT'
Kebap tüketen insanların daha çok hijyenik koşullara özen gösterip, 'salaş yerlerde yemeyelim, iyi lokantalarda yersek daha iyi olur' diye düşündüğünü söyleyen Doç. Dr. Işıl Var, şunları kaydetti:
"Kebap etinin pişirilmesiyle ilgili araştırmamızda özellikle tablacı olarak tanımlanan seyyar tezgahlarda satılan kebapları ele aldık. Adana kebabını bu kentte yemek gerekiyor ama herkes seviyor ve her yerde yeniyor. Ama bunun sağlık açısından bir riski var mı, yok mu? Bunu kimse düşünmüyor. Kebabı ister lüks lokantalarda isterse salaş yerlerde tüketin. Önemli olan kebap eti. Risk olarak görülen zaten ettir. Eğer et iyi pişmemişse o güzelim Adana kebabı sizi rahatsız edebiliyor. Bizim yaptığımız çalışmada kebap eti ve ekmek dilimleri örnek olarak alındı. Yaptığımız çalışmada az pişirilen kebapların sağlık açısından riskli olduğunu gördük. Özellikle toplu kebap tüketiminin yoğun olduğu yerlerde kebap hemen müşteriye yetişeceği için az pişirilebiliyor. Açıkta satılan kebap etinin az pişip pişmediğini görebilirsiniz ama dürüm olarak servis edilen kebap etini bilemezsiniz. Et iyi pişmemişse gıda zehirlenmesine yol açan mikroorganizmalar var. Bu nedenle nerede kebap yediğinizin önemi yok. Ama et iyi pişirildiği takdirde risk ortadan kalkıyor. Sadece bu kebapla ilgili değil, et ürünlerinin iyi pişirilmesi gerekir."

 
'Dünya’ya en fazla benzeyen gezegen'
 
'Bakara - Makara hapsi'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
210 adet taş ve 260 gram prostat aynı ameliyatla alındı
79 yaşındaki Ekrem Çelikten, yıllarca vücudunda taşıdığı 210 adet safra ...
Hayatınızdaki küçük değişikliklerle damar sertliğinden korunun
Yanlış beslenme alışkanlıkları, hareketsiz bir yaşam ve genetik yatkınlığa ...
Memorial kalp sağlığı okulu başlıyor
Kalp hastalıkları, tüm dünyada ölüm nedenleri arasında birinci sırada yer alıyor.
 
MEMORIAL GÜZEL YAŞAM KLİNİĞİ SAÇ EKİMİ ÜNİTESİ YENİLENDİ
Türkiye'de 10 yıldır "Güzellik ve estetik" denildiğinde akla ilk gelen ...
Vatandaşlara müjde!
SGK, kapısından giren hastaları gereksiz uygulamalarla canından bezdiren ...
SGK'da önemli değişiklik bugün başlıyor
SGK'da yeni uygulama 1 Nisan 2014 tarihi itibariyle başladı.
 
Kanseri haber veren 7 belirtiye dikkat
“Kanser”, belirtileri hakkında bilinçli olunması ve erken dönemde teşhis ...
Dikkat! Yönetmelik değişti
Sağlık Bakanlığı özel hastane yönetmeliğini değiştirdi. Artık hastalar ...
Gazipaşa'da göz doktoru göreve başladı
GAZİPAŞA Devlet Hastanesi'ne atanan Göz Hastalıkları uzmanı Dr. Mustafa ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva