'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
26 Temmuz 2019 Cuma - 11:36

Antalyalı sanayicilerden müthiş bir öneri

ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu, plastik sektöründe üretim yapan sanayiciler ile ikinci kez bir araya geldi.

Antalyalı sanayicilerden müthiş bir öneri
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sanayicilerin ortak sorunu olan enerji maliyetlerinin düşürülmesi için, Bölge Müdürlüğü öncülüğünde kurulacak bir şirket ile bölgedeki tüm fabrikaların çatı kullanım haklarının alınıp bu alanlarla güneş enerji santrali (GES) kurulması, söz konusu santralin üretici- banka- Antalya OSB üçgeninde imzalanacak bir protokolle, sanayicilerin total kredibilitesini kullanmadan yapılmasının yolları tartışıldı.

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Avrupa'nın en büyük güneş enerji paneli üreticisi CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Volkan Yılmaz da katılarak, GES'lerin sanayi sektörüne sağlayacağı fayda hakkında bilgi verdi. Toplantı sonunda Adopen Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sak, bölge sanayicileri ile deneyim paylaşımında bulundu.

ANTALYA ORGANIZE SANAYI BOLGESI (OSB) YONETIM KURULU, PLASTIK SEKTORUNDE URETIM YAPAN SANAYICILER ILE IKINCI KEZ BIR ARAYA GELDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ÇATILARIN TAMAMI GES İLE KAPLANACAK

Antalya OSB Müdürlüğü öncülüğünde firmaların enerji maliyetlerini büyük oranda düşürecek bir GES işletmesi projesini hayata geçirmek istediklerini belirten Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, “Bölge yönetimi olarak bizler, üretici- banka- Antalya OSB üçgeninde bir protokol yapıp, sanayicilerimizin total kredibilitesini kullanmasına gerek kalmadan, hem sanayicilerimizin hem de ülkemizin hayrına olacak bir projeyi hayata geçirmenin yollarını aramaktayız. Ancak yürürlükteki yasa ve yönetmelikler şu an için OSB'lerin böyle bir uygulamada bulunmasına müsaade etmemektedir. Ancak söz konusu GES'ler ile sanayicimizin enerji maliyetlerini, dolayısıyla da girdi maliyetlerini düşürmek mümkün olabilir. Tüm dünyada enerji darboğazının yaşandığı bir dönemde yenilenebilir kaynakları kullanarak elektrik üretip ülke ekonomimize katkıda bulunmak, sektörün enerji maliyetlerini düşürmek gibi ulvi bir hedefimiz var. Böylesi bir projenin hayata geçmesi halinde sektörün rekabet gücü artabilir, enerjide dışa bağımlılığımızı azalabilir, çevreci bir teknoloji olmasıyla da geleneksel enerji kaynaklarının kullanımını büyük oranda düşürebiliriz" diye konuştu.

ÇATILARA ÖZGÜRLÜK

Bu şekilde yapılacak bir yönetmelik değişikliği ile çatıların özgürleşebileceğini belirten Başkan Bahar, “Böylesi bir oluşumu hayata geçirebilirsek birçok alanda yaşanacak iyileşme ile bir katma değer silsilesi oluşturabiliriz. Son Kaynak Tedarik Tarifesi nedeniyle enerji maliyetlerinin öngörülemediği karanlık bir ortamdan, çevreci ve dışa bağımlılığımızı azaltacak önü aydınlık bu projenin hayata geçirilmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız. Her defasında belirttiğimiz 'Devletin güçlü elini omuzlarımızda hissetmek istiyoruz' talebi ile doğrudan bağlantılı, kamuya ek bir yük getirmeyecek tam aksine kamunun üzerindeki yükleri hafifletecek bir talebimiz var. Antalya OSB sanayicileri el birliği ile bu katma değeri ülkemize kazandırabilir. Yeter ki devletimiz, güçlü elini sanayicisinin omzundan eksik etmesin" diye konuştu.

ANTALYA ORGANIZE SANAYI BOLGESI (OSB) YONETIM KURULU, PLASTIK SEKTORUNDE URETIM YAPAN SANAYICILER ILE IKINCI KEZ BIR ARAYA GELDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
 

 
Ağıldan 15 kuzu hırsızlığına 3 tutuklama
 
Suriyelilerin bayram izdihamı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Akçin Şemsi Soyer. 29 Temmuz 2019 Pazartesi 14:04

Güneş panelleri sıfırdan itibaren Ülkemizde üretilmez ve vatandaşa maddi destek verilmedikçe yaptığınızla kalır bellikişi veya kesim faydalanır.

Yorumu oyla      3      3  
Erdoğan Akgün 28 Temmuz 2019 Pazar 19:15

Büyük bir atılım olur.. Başarılar dilerim.

Yorumu oyla      3      3  
Vedit Balkır 27 Temmuz 2019 Cumartesi 22:11

Harika ve bir o kadarda muazzam bir proje.Buna hayır diyebilecek hiç bir enerji bakanı dünyada yoktur.Hayırlı uğurlu vede örnek olur inşallah.

Yorumu oyla      3      3  
Orhan KAYMAZ 27 Temmuz 2019 Cumartesi 17:32

Antalya’da yaygın şekilde kullanılan “cam balkonların “ camları panel olarak üretilsin ve her apt kendi enerjisini kullansın ama maliyetlerin düşürülmesi lazım!..

Yorumu oyla      3      3  
Soruyorum 27 Temmuz 2019 Cumartesi 10:35

Avrupanın en buyuk gunes enerjı panel uretıcısı denıldı? Pekı neden bu sıstem pahalı? bu sıstemde gunes ısıgını elektrge cevıren alet mı cok pahalı yoksa onu depolama alanımı pahalı? yanı sız bın metre kare panel ureteceksınız 1000 dolar ama 1 metre karelık bır alet de 1000 dolar o zaman sızlerın bu ana elemente yonelmenız gerekmezmı? ulkemızı daha ılerıye tasıyabılmek ıcın herkes kendı evınde uretım yapsın sloganıyla yola cıkılmalıdır ve bu sıstem ucuzlatılmalıdır. 100 mt2 lık eve 100 bın tl ye mal oluyorsa cok gereksızdır ama bu malıyet dusurulmelıdır.

Yorumu oyla      3      3  
Mert Aslan 26 Temmuz 2019 Cuma 22:43

ANTALYA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ PLASTİKÇİLERİ SİZ FİZİKO-KİMYACISINIZ; İYİ BİLİRSİNİZ!!! SERMAYENİZİ SAVURMAYIN. Antalya Şehir Kanalizasyon Arıtma Çamuru piroliz reaktörlerinde gazlaştırılabilir; gaz jenaratörlerde sanayinin ihtiyacı elektrik üretiminde kullanılabilir; reaktör külü aktif karbona ya da gübreye dönüştürülebilir; biyo dizel bile üretilebilir. Belki plastikçiler hammadde de bulabilir.

Yorumu oyla      3      3  
Hasan Yiğit 26 Temmuz 2019 Cuma 20:57

Ben 12 Mayıs da lisanssız elektrik üretimi yönetmenliği çıktıktan sonra sorunlar ile ilgili enerji portalı köşemde bu konular üzerine köşe yazıları yazmaya başladım. Yazılarımdan bir tanesi de OSB lerin yaşadığı sorunları ilgilendiriyordu; 'Yeni Lisanssız Elektrik Yönetmeliği ve OSB’ler'.Mayıs sonu İstanbul da ICCI Fuarında EPDK Elektrik Piyasası Dairesi Daire Başkanı Dr. Refik Tiryaki Bey ile görüşmemde OSB konusunu açtığımda, kısa sürede sorun kalkacak dedi. 2 ay oldu bir şey değişmedi. Yalnız Güneş Enerjisi sektöründe birlik beraberlik olmadığı için mevzuatlar ile ilgili bir şeyler yapılmıyor. Burada düşünülen şeyler güzel, yalnız benim sorum hangi mevzuatla. Bu mevzuatı değiştirebilmek için birlik lazım, ben bunu ufukta göremiyorum. Mail: [email protected]

Yorumu oyla      3      3  
akdeniz 26 Temmuz 2019 Cuma 12:13

Süper.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'nın ünlü şirketi konkordato istedi
Antalya’nın en büyük inşaat firmalarından Ulu İnşaat, konkordato talebinde ...
Türkiye Endüstri 4.0’a ve tam otomasyon çağına hazır mı?
Üretimde insan iş gücünü azaltması beklenen Endüstri 4.0 teknolojinin ...
Trump: AB ticarette bizi "öldürüyor"
ABD Başkanı Donald Trump Avrupa Birliği'nin (AB) küresel piyasalarda ABD ...
 
Senetle Araba Sahibi Olma Rehberi
Başta büyük şehirler olmak üzere ister sıfır kilometre ister ikinci el ...
Antalya TÜRK-İŞ’ten ekstra zam çıkışı
Kısa adı TÜRK-İŞ olan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Antalya ...
Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya, görevden alındı
TÜRKİYE Cumhuriyet Merkez Bankası (TCBM) Başkanı Murat Çetinkaya görevden ...
 
Çandır'dan enflasyon değerlendirmesi
BATI Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) ve Antalya Ticaret Borsası ...
6 ayda 921 milyon dolarlık ihracat
ANTALYA, Burdur ve Isparta illerini kapsayan Batı Akdeniz'den yılın ilk ...
Batı Akdeniz'de cari açık yok
BATI Akdeniz illeri Antalya, Isparta ve Burdur ile Afyonkarahisar, 2019'da ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva