12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
7 Kasım 2023 Salı - 15:26

Antalyalı doktor için eylem vardı

ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne hasta yakını tarafından darbedilen Dr. Gülizar Yıldırım, 10 günlük iş görmezlik raporu aldı. Yıldırım, sağlıkta şiddete tüm sağlık örgütlerinin tepki göstererek caydırıcı cezaların uygulanması gerektiğini vurguladı.

Antalyalı doktor için eylem vardı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da 5 Kasım'da gece saatlerinde Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen 25 günlük bebek ile hasta yakını Acil Servis'e başvurdu. Çocuk acilinde görevli Dr. Gülizar Yıldırım, hasta yakını tarafından darbedildi. Hastane koridorlarında saçından sürüklenen Dr. Gülizar Yıldırım, şikayetçi olarak darp raporu aldı. Dr. Yıldırım'a 10 günlük iş göremezlik raporu verildi.

Dr. Gülizar Yıldırım'ın darbedilmesine meslektaşları ve meslek odalarından tepki geldi. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde Antalya Tabip Odası, Hekim Sen, Genel Sağlık İş Sendikası, Hekim Birliği Sendikası, Sağlık ve SosyalEmekçiler Sendikası ev çok sayıda doktor, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete tepki göstererek basın açıklaması yaptı.

'CAYDIRICI CEZALAR UYGULANMALI'

Hekim Sen Antalya Şube Başkanı Dr. Özgür Çağaç, hiçbir hastanın saldırgan olmaya, fiziksel ve sözlü şiddete hakkı olmadığını belirterek, hekimlerin güvensizlik duygusu içerisinde tükenme noktasına getiren şiddet olaylarında bütüncül politikalar uygulanması gerektiğini vurguladı. Hekimlerin her an şiddete uğrayacağı endişesi ile görev yapmak istemediğini belirten Dr. Çağaç, “Artık yeter. Sağlıkta şiddet ile ilgili caydırıcı yasal düzenlemeler nerede? Daha kaç hekimin, sağlık çalışanlarının saldırıya uğraması, şiddet görmesi bekleniyor? Artık sağlıkta şiddetin önlenebilmesi için etkin ve caydırıcı uygulamaların acil olarak hayata geçirilmesi gerekiyor" dedi.

'YAŞAMAK VE YAŞATMAK İSTİYORUZ'

Antalya Tabip Odası Başkanı Dr. Taha Karaman, sağlıkta şiddetin sorumlusunun sağlık sistemi olduğunu belirterek, 3-5 dakika içerisine sığdırılan randevulardan kaynaklandığını anlattı. Dr. Karaman, “Her ay sayısı katlanarak artan yüzlerce hekim kötü koşullar ve gelecek kaygısıyla ülkesini terk ediyor. Neredeyse hepimiz, çalışma yükümüzün yanında bu sağlık sisteminde ruhsal anlamda zorluklarla da karşılaşıyoruz. Daha geçen hafta üç meslektaşımız intihar etti. Yüzlerce sağlık emekçisi her gün şiddet görüyor. Tüm hekimler ve sağlık emekçileri geçim derdiyle boğuşuyor. Günde en az 100 sözel ve fiziksel şiddetle karşılaştığımız, hekimlerin yüzde 84'ünün en az bir kere şiddete maruz kaldığı çalışma koşullarındayız. Etkili sağlıkta şiddet yasası, güvenli çalışma alanları taleplerimizi yükseltelim. Sağlıkta şiddete karşı her yönüyle mücadelemiz devam edecek. Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz" diye konuştu.

'AMELİYATLAR YAPILAMAYACAK, NAKİLLER OLAMAYACAK'

Akdeniz Üniversitesi Çocuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Akman ise çocuk pediatri uzmanı Dr. Gülizar Yıldırım'ın şiddet görmesine tepki göstererek doktorluk mesleğinin tanımını yaparken göz yaşlarına hakim olamadı. Prof. Dr. Sema Akman, “Doktor burada Yunan hekimin 3 katı çalışıyor. Doktor burada 3 kat çalışırken düşman muamelesi görüyor. Reva mıdır bu? Hasta bizden deva arıyor. Bu olayda 2 kere aynı soru soruldu diye saçından sürükleyip, ölesiye döven kadını nasıl haklı buluyorsunuz? Günde 100 hastaya 5 dakikada 3 soru soruyor. Kararı veriyor ve tedavi edecek reçete yazıyor. Doktora zamanı vermeyen, sana bu zamanı vermeyen kimdir dönüp bak. Neden doktoru suçluyorsunuz" dedi.

ANTALYA EGITIM VE ARASTIRMA HASTANESI'NE HASTA YAKINI TARAFINDAN DARBEDILEN DR. GULIZAR YILDIRIM, 10 GUNLUK IS GORMEZLIK RAPORU ALDI. YILDIRIM, SAGLIKTA SIDDETE TUM SAGLIK ORGUTLERININ TEPKI GOSTEREREK CAYDIRICI CEZALARIN UYGULANMASI GEREKTIGINI VURGULADI. (SEMA AKMAN) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA EGITIM VE ARASTIRMA HASTANESI'NE HASTA YAKINI TARAFINDAN DARBEDILEN DR. GULIZAR YILDIRIM, 10 GUNLUK IS GORMEZLIK RAPORU ALDI. YILDIRIM, SAGLIKTA SIDDETE TUM SAGLIK ORGUTLERININ TEPKI GOSTEREREK CAYDIRICI CEZALARIN UYGULANMASI GEREKTIGINI VURGULADI. (TUNA KARAMAN) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA EGITIM VE ARASTIRMA HASTANESI'NE HASTA YAKINI TARAFINDAN DARBEDILEN DR. GULIZAR YILDIRIM, 10 GUNLUK IS GORMEZLIK RAPORU ALDI. YILDIRIM, SAGLIKTA SIDDETE TUM SAGLIK ORGUTLERININ TEPKI GOSTEREREK CAYDIRICI CEZALARIN UYGULANMASI GEREKTIGINI VURGULADI. (OZGUR CAGAC) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA EGITIM VE ARASTIRMA HASTANESI'NE HASTA YAKINI TARAFINDAN DARBEDILEN DR. GULIZAR YILDIRIM, 10 GUNLUK IS GORMEZLIK RAPORU ALDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA EGITIM VE ARASTIRMA HASTANESI'NE HASTA YAKINI TARAFINDAN DARBEDILEN DR. GULIZAR YILDIRIM, 10 GUNLUK IS GORMEZLIK RAPORU ALDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA EGITIM VE ARASTIRMA HASTANESI'NE HASTA YAKINI TARAFINDAN DARBEDILEN DR. GULIZAR YILDIRIM, 10 GUNLUK IS GORMEZLIK RAPORU ALDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Oğlu öldürülen baba: Bir kavga için insan vurulur mu
 
İsrail'e tepki: Sanatçılar geri çekildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık: 2002'den bugüne 74 bin 704 organ nakli gerçekleşti
SAĞLIK Bakanlığı, organ ve kornea nakli sayılarında umut verici bir artış ...
Bakan Koca: 20 sahra hastanesi kurmak için hazırız
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, "Hem Refah Sınır Kapısı'na yakın bölgede ...
Kanser tedavisinde aşı umut olur mu?
Biontech’in kanser aşısı çalışmasının ilk sonuçlarına göre tedavi uygulanan ...
 
Bakanlık önünde sağlıkta şiddete tepki
ANKARA'da sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı önünde yaptıkları eylemle ...
23 ilaç, SGK'nın geri ödeme listesine alındı
ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ...
Bakan Koca: Aşıya karşı olma durumumuz söz konusu olamaz
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, "Aşı karşıtlığının mantıklı hiçbir yanı ...
 
Akademisyen hekimlerin muayenehaneleri kapatılacak
Sağlıkta başta çalışma şartları ve şiddet nedeniyle yurtdışına göç sürüyor. ...
Bakan Koca: Toplu aşılamaya ihtiyaç olmayan bir dönemdeyiz
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, "Geldiğimiz noktada bir propaganda yürütülüyor. ...
Antalya'da geliştirilen yöntem tüm dünyaya ilham oldu
TÜRKİYE'de 2'nci rahim nakliyle dünyaya gelen Özlenen bebek, 1 yaşına ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva