Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
1 Şubat 2015 Pazar - 00:44

Antalya'ya ikinci kadınlar plajı geliyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, iki günlük Doğu Antalya gezisinde, bir kadınlar plajı daha açacaklarını söyledi.

Antalya ya ikinci kadınlar plajı geliyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Menderes Türel, cumartesi günü, bir dizi temel atma töreni için Manavgat, Akseki ve Alanya gezisine çıktı. Türel, Alanya'daki vatandaşlardan gelen istek üzerine, bu ilçeye de bir kadınlar plajı yapmayı planladıklarını açıkladı. Türel, 'Bu plaj, aynı Antalya'daki gibi olacak. Öyle sahili brandalarla ikiye bölüp yapmayacağız. Antalya'daki Sarısu gibi Allah'ın bir lütfu olan ağaçlarla, dereyle ayrılmış özel bir alan gibi bir alan bulup açacağız' dedi. Türel, henüz yer tesbiti yapmadıklarını da bildirdi.

Büyükşehir, Manavgat'a orman kuracak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kentin en önemli turizm ilçelerinden Manavgat'ta 200 bin metrekaresinde ormanın yer aldığı Türkbeleni'nde 50 bin metrekare alanı daha yeşillendirerek yeni bir yaşam alanını yaratacaklarını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kentin en önemli turizm ilçelerinden Manavgat'ta 200 bin metrekaresinde ormanın yer aldığı Türkbeleni'nde 50 bin metrekare alanı daha yeşillendirerek yeni bir yaşam alanını yaratacaklarını söyledi.

Hafta sonu için Manavgat, Akseki ve Alanya ilçelerine çeşitli temel atma programları, açılış ve inceleme gezilerini kapsayan 'Doğu Antalya' turuna çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ilk günün ardından Büyükşehir Belediyesi Manavgat Hizmet Birimi'nde basın toplantısı düzenledi.

'ÖNCELİĞİMİZ HİZMET'

Antalya'nın 19 ilçesinde önemli yatırımları hayata geçirmek için çalıştıklarını belirten Başkan Türel, "Önemli projelerin eserlerini bir mutfak çalışması kısmı vardı. Bu hazırlıklar yapılıyorken tamamlanmadan halkın önüne çıkarılması, servis yapılması genellikle benim şahsen tercih ettiğim bir yöntem değildir" dedi. Manavgat'ta önemli projeleri hayata geçirmenin, başlatıyor olmanın mutluluğu içinde olduğunu dile getiren Menderes Türel, "Hizmet etmek üzere yola çıkmış bir ekibiz. Önceliğimiz siyaset olmadı, hizmet oldu. Zaman zaman karşılığını gördük, zaman zaman göremedik ama bu prensibimizde vazgeçmedik. Bizim önceliğimiz milletimize hizmettir" diye konuştu.

TÜRKBELENİ REKREASYON ALANI

Başkan Türel, ilçe merkezinin en önemli yeşil alanlarından 360 dönümlük Türkbeleni'yle birlikte Şehitlik ve Sorgun parklarının tahsisi için müracaat ettiklerini söyledi. 21 dönümlük Şehitlik Parkı'nın tahsisinin Büyükşehir Belediyesi'ne yapılması halinde CHP'li Manavgat Belediyesi'ne devredeceklerini açıklayan Başkan Türel, "Fakat Türkbeleni kaderine terk edilmiş bir alan. Artık seçimden önce sözünü verdiğimiz Türkbeleni projesini hayata geçirebilir hale geldik" dedi. Alanın tahsisinin 29 Ocak'ta Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapıldığını belirten Başkan Türel, "Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, alanın kiralanması yönünde olurlarıyla tahsisi imzaladı ve bugün bu müjdeyle buraya gelmemizi sağladı" dedi. Proje kapsamında bir tek ağacın kesilmeyeceğini ve 2 bin 500 ağaç dikilmek suretiyle daha da yeşil hale getirileceğini belirten Başkan Türel, "Manavgatlıların yeni bir yaşam merkezi Türkbeleni'nde hayata geçirilecek" dedi. Başkan Türel, Türkbeleni Rekreasyon Alanı'nın açılışını 2016 yılı içinde planladıklarını söyledi.

PROJEDE NELER VAR?

Büyükşehir Belediyesi, ANTEPE ve Tagatelier firmasının ortak çalışması 'Manavgat Türkbeleni Rekreasyon Alanı' projesi 'Manavgat'ın Doğasını Geri Çağırıyoruz' sloganıyla hayata geçirilecek. Proje için Slovenya'dan Lubiana, İtalya'dan Bellinzona'dan örnekler incelendi. Teleferikle çıkışının öngörüldüğü proje kapsamında alana 2 bin 500 fidan dikilecek.

Engelsiz yollar, engelsiz mekanlar sunacak alanda Manavgat Nehri'nin doğal güzelliğini Türkbeleni'nde yaşatmak için alanda 'Belen' göleti oluşturulacak. Seyir terasları ve yürüyüş yollarıyla göletin etrafından yeni bir yaşam alanı kurgulayan projede ayrıca ilçenin denizi, dağları, tarihi ve kent dokusunun seyredilebileceği bir 'Seyir Kulesi' inşa edilecek.
Gençlik merkezi ve gösteri merkezinin de yer alacağı proje kapsamında bir de eğlence parkı yapılacak. Projede 650 araçlık bir otopark da yer alıyor. Toplam 360 bin metrekare alan sahip Türkbeleni'nde 200 bin metrekare mevcut orman dokusu buluyor. Proje kapsamında alan 50 bin metrekare daha ağaçlandırılacak. 35 bin metrekaresi peyzaj alanı olarak projelendirilen çalışma kapsamında 30 bin metrekare alan da açık çim alanları olarak yer alacak. Projede 15 bin metrekare alan meydanlar, spor alanları, seyir terasları, 10 bin metrekare alan eğlence ve oyun alanları, 15 bin metrekare yapısal alanlar, 2 bin metrekare sulak alanlar ve 3 bin metrekare yollar için ayrılacak.

BÜYÜKŞEHİR YAPACAK MANAVGAT'A HEDİYE EDECEK

Başkan Türel, toplantıda sunumu yapılan projenin tartışılarak genişleyeceğini, zenginleşeceğini belirterek, projenin nihai proje olmadığını söyledi. Başkan Türel, "Proje bu haliyle avam projedir. Herkesten katkı bekliyoruz. Tahsisi almadan proje çalışmasını başladık. Bu projeleri elde etmenin projeci belediye olarak başlamanın bir mahsuru da yok. Bu sayede 6 ay kazandık" diye konuştu. Türkbeleni projesinin Manavgatlıların olacağını belirten Başkan Türel, "Yapımını kendimiz üstleneceğiz ve Manavgatlılara hediye edeceğiz" dedi.

YAĞMUR SUYU DRENAJI

Başkan Türel, geçen yılın son döneminde selin etkili olduğu Manavgat'ta, özellikle kent merkezinde çok önemli yağmur suyu drenaj kanalı yetersizliğinin tüm çıplaklığıyla ortaya çıktığını söyledi. Bu konuda tüm ilçeleri kapsayan bir master plan çalışması başlattıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Ama Manavgat'ın durumu öncelikli ve acildi. Özellikle Hisar, Eskihisar ve Aşağıhisar mahallerinde yağmur suyu drenaj hattı yapımına başlıyoruz" dedi. Başkan Türel, çalışmanın yaklaşık 7 milyon 800 bin TL'ye mal olacağını belirterek, "Bu çalışmalar eskiden senelerce sürüyordu şimdi 90 gün içinde tamamlayacağız" dedi. Türel, ilçede ayrıca 63 milyon 20 bin TL'lik kanalizasyon çalışmasının hayata geçirileceğini belirtti.

2070'E KADAR SAHİLDE SU SORUNU OLMAYACAK

Başkan Türel ayrıca, Antalya'da belediye başkanlığının ilk döneminde çalışmaları sayılan Manavgat suyunun kullanım hakkında Antalya Su ve Atık Su (ASAT) Genel Müdürlüğü'ne ilişkin çalışmanın yeniden başlatıldığını söyledi. Başkan Türel, "Manavgat suyu en kaliteli memba suyundan daha kaliteli. Ama maalesef bu su gözümüzün önünden denize akıp gidiyorken sadece bakıyoruz. Artık sadece bakarak eşlik etmeyeceğiz. DSİ'den Manavgat suyunun ASAT'A devrolması için yazı 27 Ocak'ta elimize ulaştı. Bu su Antalya'nın Alanya - Manavgat - Serik sahil bandında 2070 yılına kadar sorunun çözecek bir kapasite" diye konuştu.

161 MİLYON 443 BİN TL'LİK YATIRIM

Başkan Türel, ilçede 2015 ve 2016 yıllarında 161 milyon 443 bin TL'lik altyapı yatırımını gerçekleştireceklerini söyledi. Bunun yeni büyükşehir yasasıyla mümkün olduğunu kaydeden Türel, "İlçe belediye imkanlarıyla 2 yılda bu yatırımı mümkün olmadığını sağır sultan bile bilir. Yasanın çıkarılmasında amaç ilçe, belde ve köylerde bu hizmetlerin yapılabilir olmasıyla ilgiliydi. Tablo ortada rakamlar da yalan söylemez" şeklinde konuştu.

ULAŞIM YATIRIMLARI

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, ilçede trafik sıkışıklığının yaşandığı Migros Kavşağı, Side Kavşağı, Sorgun Kavşağı ve Sanayi Kavşağı'nın üsten geçişli kavşak olarak düzenleneceğini söyledi. Proje çalışmalarını yılsonunda tamamlamayı hedefledikleri belirten Türel, kavşak projelerinin Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 2016 yılı yatırım programına alınacağını belirterek, "Bu 4 kavşakta hiçbir ışıkta beklemeden kesintisiz trafikle en konforlu trafik imkanı sağlanmış olacak" dedi.

CADDELERİN DEVRİ

Başkan Türel, ilçede kanuni zorunluluk olarak 28 caddenin Büyükşehir tarafından alınması gerekiyorken 13 caddenin Büyükşehir Belediyesi'ne meclis kararıyla devredildiğini söyledi. Bu konuda siyasi ayrımcılık iddialarına karşı, her siyasi partiden bir belediyede bu kanuni zorunluluktan doğan devir işlemlerini yaptıklarını anlatan Başkan Türel, "Sadece Alanya ve Manavgat belediyelerinde toplam ilan reklam geliri 2 milyon 200 bin TL. Bizim sadece Manavgat'a yapacağımız temizlik gibi sabit harcama misli misli fazlası. Ak Partili belediye başkanlarımız geliyor bana diyor ki, 'Başkanım bizim bütün caddelerimizi alsana' Neden çünkü yükten kurtulacaklar" diye konuştu. Fakat bunun 'Büyükşehir Belediyesi'nin Alanya'nın, Manavgat'ın gelirlerine göz dikti' şekilde sunmanın 'hakça' olmadığını belirten Başkan Türel, "Bu caddeleri kimse bir yere götürmeyecek, cebine koyamayacak, altına tekerlek koymayacak. Oralarda önemli cadde güzelleştirmesi projeleri için de çalışıyoruz" dedi.

Başkan Türel ayrıca, Oymapınar Barajı'yla birlikte Antalya Valiliği'nce yapılan devir işlemleri sorasında sehven Akseki Belediyesi'ne devredilen Manavgat Barajı'nın yapılan yeni düzenlemeyle Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiğini açıkladı.


 

 
Serik Ziraat Odası seçimi iptal
 
Akdenızde yağmur fırtına ve stres vardı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
denizz 1 Şubat 2015 Pazar 13:44

Aferim başkana.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serik Ziraat Odası seçimi iptal
SERİK Ziraat Odası'nın yarın yapılacak başkanlık seçimi eski oda başkanı ...
Antalya'dan Kobani'ye kardeşlik köprüsü
EMEK Partisi Antalya İl Örgütü, savaştan kaçıp Türkiye'de yaşam mücadelesi ...
Lojmandaki cinayeti vicdan aydınlatacak
ANTALYA'da 2011 yılında staj yaptığı 5 yıldızlı otelin lojmanındaki havuzda ...
 
Dün tahliye oldu bugün öldü
ANTALYA'da dün cezaevinden tahliye olan 38 yaşındaki Mustafa Tatlı, sabah ...
Antalya'da 2 ayrı kazada 2 ölü
ANTALYA'da meydana gelen 2 ayrı trafik kazasında, 2 genç yaşamını yitirdi.
Yılın sanatçısı 'Mimi' rolünde
GEÇEN yıl 'Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde 'Yılın En İyi Kadın Opera ...
 
Podyum, müzik bir arada
ANTALYA'da yaşayan Rus manken Anna Yurlova, karilerine DJ'liği de ekledi.
Zirai ilaçla mücadele metotları Antalya'da belirlendi
TARIMSAL Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM), Bitki Sağlığı ...
Antalya'nın ilk kadın zabıta müdürü
MURATPAŞA Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevine Antalya tarihinde ilk olarak bir kadın atandı.
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva