AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
30 Temmuz 2014 Çarşamba - 22:56

Antalya'ya Bayramda gelen 200 bin kişi

RAMAZAN Bayramı dolayısıyla iç turizmde ciddi hareketlilik yaşanırken, 5 günlük tatil döneminde yaklaşık 200 bin tatilci Antalya'yı tercih etti.

Antalya ya Bayramda gelen 200 bin kişi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


RAMAZAN Bayramı dolayısıyla iç turizmde ciddi hareketlilik yaşanırken, 5 günlük tatil döneminde yaklaşık 200 bin tatilci Antalya'yı tercih etti. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Kurban Bayramı için 'Erken rezervasyon yaptırın' uyarısında bulundu.

AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Ramazan Bayramı'nda Antalya'daki otellerin yüzde 100 doluluğa ulaştığını söyledi. Bayramın iç turizme önemli bir hareketlilik getirdiğini aktaran Yusuf Hacısüleyman, bayramda iç turizmde yaklaşık 200 bin kişinin tatil için Antalya'yı tercih ettiğini dile getirdi. Otellerdeki doluluk nedeniyle yer bulamayan tatilciler olduğunu vurgulayan Yusuf Hacısüleyman, "Antalya her bayramda yüzde 100 doluluğa ulaşıyor ve yer bulunmuyor" dedi.

HEDEF 13 MİLYON TURİST

Antalya'da yüksek sezonda olunması nedeniyle ağustos ayında da doluluk oranlarının yüksek seviyede devam etmesini beklediklerini kaydeden Yusuf Hacısüleyman, 2014 yılını 13 milyon turistle tamamlamayı hedeflediklerini, bu hedefin şu an yüzde 60'ına ulaşıldığını aktardı.

ŞİMDİDEN YER AYIRTIN

Bayram dönemlerinde tatile çıkacakları erken rezervasyon yaptırmaları konusunda uyaran Yusuf Hacısüleyman, tatil planlarının son güne bırakılmamasını istedi. Ekim ayındaki Kurban Bayramı'nda tatil süresinin 1 haftaya çıkarılmasını beklediklerini söyleyen Hacısüleyman, "Sadece turizm ekonomisi açısından değil, insani duygularla da baktığımız zaman ailelerin birbirine kavuşması ve bayramı birlikte idrak etmeleri için tatilin 1 haftaya çıkarılmasında yarar görüyoruz. Kurban Bayramı'nda tatile çıkacaklar da şimdiden rezervasyon yaptırsın. Çünkü ekim ayı yurtdışı turizmi bakımından özel ve güzel bir ay, yer kalmayabilir" diye konuştu.

İLÇELER DE YÜZDE 100 DOLU

Antalya'nın turizm merkezleri Kaş ve bu ilçeye bağlı Kalkan ve Patara'da yer bulamayan tatilciler, plajlarda ya da otomobillerde geceliyor. Kaş Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Aydın, ilçe merkezi ile Kalkan ve Patara'da bulunan toplam 230 otel, pansiyon ve 12 bin yatağın bayramda tümüyle dolduğunu söyledi. Otellerin yanı sıra Kaş, Kalkan ve Patara'daki turizme hizmet veren villaların tamamının dolduğunu dile getiren Aydın, şöyle konuştu:

"Birçok tatilci pansiyon haline getirilen evlerde konaklıyor. Yer bulamayanlar plajlarda ve otomobillerinde geceliyor. Doluluk oranı yüzde 100. Şu anda Kaş ve çevresinde 20 bin yerli ve yabancı turist olduğunu tahmin ediyoruz. Dalış okulları, alternatif turizm yapanlar, Kaş esnafı, tekneciler, herkes çifte bayram yaşıyor. Gündüzleri plajlar insan kaynıyor. Bayram sonrası da bu doluluğun süreceğini tahmin ediyoruz."

ADRASAN VE OLİMPOS

Kumluca İlçesi'ne bağlı Adrasan ve Olimpos tatil beldeleri de üç günlük bayramı tatil fırsatına çeviren yerli turistlerde doldu. Yerli ve yabancı tatilciler gündüzleri denizin keyfini çıkartırken geceleri de kendilerini müziğin ritmine bırakarak eğleniyor. Adrasan ve Olimpos sahillerinde otel ve pansiyonlarda doluluk oranı yüzde 100 seviyesine çıktı.

Adrasan Otel sahibi Mustafa Taşgın, 28 Haziran'da Adrasan'daki orman yangını sonrası ve Ramazan ayı dolayısıyla Temmuz ayında turist sayısında önemli düşüş yaşandığını, son bir hafta içerisinde durgunluğun yerini hareketliliğe bıraktığını söyledi. Olimpos'taki Kadir's Ağaç Evleri'nin sahibi Kadir Kaya da Adrasan genelindeki otel ve pansiyonlarda doluluk oranlarının yüzde 100 seviyesinde olduğunu belirterek, "Yarın itibariyle hotellerdeki yoğunluk yavaş yavaş yerini daha sakin mekanlara bırakacak. Ancak okullar açılana kadar sıkıntı yaşanacağını sanmıyoruz" diye konuştu.

Bu arada Olimpos Antik Kenti'ni bayramın ilk iki günü 8 bin 725 kişi ziyaret ederken, antik kent giriş gişelerinde zaman zaman uzun kuyruklar oluştu. Adrasan ve Olimpos tatil beldesinde faaliyet gösteren turizm işletmecileri, sezonun bu şekilde devam etmesi halinde geçen yılki rakamların yakalanacağını düşünüyor.

ALANYA'DA PLAJLAR TURİST AKININA UĞRADI

Bayram tatiliyle birlikte binlerce yerli turistin akınına uğrayan Alanya'da sıcaktan bunalan tatilciler plajlara akın etti. Hava sıcaklığının 33 derece, nem oranının yüzde 64'ü bulduğu ilçede turistler, Damlataş ve Kleopatra plajlarını doldurdu. Bronzlaşmayı ya da serin denizi tercih eden yerli ve yabancı turistler, plajlarda renkli görüntüler oluşturdu.



Özgür ÖZTÜRK- Ahmet ACAR- Teoman ERİŞ- Ekrem KARAMAN/ANTALYA, (DHA) -
 

 
ABD'ye 7 milyon dolarlık silah sattık
 
Cumhuriyet karıştı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
deniz 31 Temmuz 2014 Perşembe 00:02

maşaallahh maşaallahh nazar değmesin işallahh

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Arzu's Desire' isimli yat yanarak battı
ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde 'Arzu's Desire' isimli 29 metre uzunluğundaki ...
Turist kazası; 1 ölü, 1 yaralı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde piknikten dönen Hollandalı turistlerin içinde ...
33 otel icralık
Banka kredisini ödeyemeyen girişimciler bir bir icralık oluyor. Son bir ...
 
Turizmde 40 bin iptal
Türkiye'ye tatile gelmeyi planlayan 40 bin İsrailli turist, geziden vazgeçti.
Ukrayna savaşı Antalya'ya ulaştı !
Malezya yolcu uçağının Ukrayna'da düşürülmesinin ardından Antalya gibi ...
Rus acente battı turistler Antalya'da perişan oldu
MERKEZİ Rusya'da bulunan Neva Travel adlı seyahat acentesinin ekonomik ...
 
Rixos Premium Tekirova Fiba Grubu'na satıldı
Rixos Grubu, Rixos Premium Tekirova'yı Hüsnü Özyeğin'in sahip olduğu Fiba Grubu'na sattı.
Oteli yaptı açmadan kaçtı
Antalya’da, alternatif turizm alanında faaliyet göstereceği vaadinde bulunarak ...
Mardan Palace Otel için şok karar
KIBRIS Rum yönetiminde idari mahkeme, Antalya’da 1.4 milyar dolara 7 yıldızlı ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva