Alanya'da otel lojmanında yangın
Alanya'da otel lojmanında yangın
Antalya'da balıkçılardan tekneli kortej
Antalya'da balıkçılardan tekneli kortej
Aspendos'ta gençlik ve spor gösterisi
Aspendos'ta gençlik ve spor gösterisi
Manavgat Irmağı'nda su gösterisi
Manavgat Irmağı'nda su gösterisi
11 Mayıs 2023 Perşembe - 10:18

Antalya'da deniz manzaralı dairenin yıllık kirası dudak uçuklattı!

ANTALYA'nın Konyaaltı ilçesinde deniz manzaralı lüks daire için aylık 255 bin lira kira, Lara bölgesinde ise aylık 125 bin lira kira isteniyor. Depozito bedeli de dahil edildiğinde; Konyaaltı'nda daire kiralama bedeli yıllık 3,5 milyon lirayı aşarken, bu rakam Lara'da 1,5 milyon lirayı buluyor.

Antalya da deniz manzaralı dairenin yıllık kirası dudak uçuklattı!
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ukraynalılar ve Ruslar, geçen yıl şubatta başlayan savaştan kaçıp, daha güvenilir buldukları Türkiye'ye gelerek, sıklıkla tatil yaptıkları Antalya'ya sığındı. Aileleri ile gelen yabancıların bir kısmı, yakınlarının yanına yerleşti. Geliri yüksek olanlar ise ya gayrimenkul satın aldı ya da kiraladı. Gayrimenkul hareketliliği yaşanan kentte hem kiralar hem satın alma fiyatları arttı. Deniz kenarındaki bazı lüks dairelerin aylık kirası, 250 bin lirayı aştı. Emlak ilanlarında denize sıfır ya da yakın mesafede konumlanan dairelerin lüks döşendiği de göze çarptı.

EN PAHALI KONUT KONYAALTI İLÇESİNDE

Muratpaşa ilçesi Lara bölgesinde geçen yıl 4+1 lüks daire için aylık 130 bin lira kira ile 260 bin lira depozito bedeli istenirken, Konyaaltı'nda 3+1 lüks daire için aylık 125 bin lira kira ile 125 bin lira depozito bedeli talep edildi. İlanlarda, daireler için 1 yıllık kira ücretinin peşin istendiği vurgulandı. Geçen 7 ayda da kentteki lüks konut fiyatlarında artış olduğu gözlendi.

İnternetteki ilan sitelerinde; en yüksek kiralık konut, Konyaaltı ilçesinde yer aldı. Sahildeki 4+1 lüks daire için aylık 255 bin lira kira ile 500 bin lira depozito bedeli istendi. Muratpaşa ilçesi Lara bölgesindeki 3+2 lüks daire içinse aylık 125 bin lira kira ile 20 bin lira depozito bedeli talep edildi. Konyaaltı'nda daire kiralama bedeli 3,5 milyon lirayı aşarken, bu rakam Lara'da 1,5 milyon lirayı buldu.

'AKŞAMDAN SABAHA FİYATLAR ARTTI'

Antalya Emlakçılar Oto Galericiler ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, 2 yıl önce turizm kenti Antalya'nın uygun ve ucuz bir şehir olduğunu hatırlattı. Rusya-Ukrayna savaşı sonrası kentin çok sayıda göç aldığına dikkati çeken Çağlar, "Antalya'ya yerleşen yabancılar, kendi içlerinde fiyatları artırdı. Bizim ev sahiplerimiz de bunlara bakarak fiyatları artırdı. Bugün enflasyona göre, fiyat artmadı. Akşamdan sabaha kadar fiyatlar artmaya başladı. Kendi kafalarına göre fiyat artırdılar. Televizyonlarda 1 gün faiz indirimine gidildiği zaman; akşam 10 bin lira yazan kira, sabah 15 bin lira oldu. 1 milyon yazan evin fiyatı 1,5 milyon oldu. Bunlar, bazı internet sitelerinden örnek alarak fiyatları otomatik artırdı" dedi.

'BİR EVİ 20 BİNDEN AŞAĞI BULAMIYORUZ'

7-8 binden aşağı kira olmadığını vurgulayan Çağlar, "2 sene önce sahil bandında en iyi evin kirası, 6-7 bin lira civarındaydı. İç kesimlere Kepez bölgesine gidildiğinde ev kiraları 500- 600 liraydı. 1000 lira bile değildi, ama Rusya Ukrayna savaşından sonra çok fazla göç aldık. Bazı fırsatçılar fiyatları artırdı. Yan tarafta oturan Türk vatandaş ise 'Bu evin kirası yüksek, benim evimin kirası niye düşük' derken; fiyat otomatik yükseltildi. Şu an Konyaaltı Sahili'nde oturulacak bir evi 20 binden aşağı bulamıyoruz. Kepez ilçesinde ise 7-8 binden aşağı maalesef. Şu an kiraya oturulacak ev yok" diye konuştu.

Özellikle kiralık ev sıkıntısı yaşandığını anlatan Çağlar, "Antalya'ya memur gelmek istemiyor. Yeni evlenecek arkadaşlarımız arz- talep nedeniyle kiralık ev bulamıyor. Devletimiz, yabancılar ile ilgili oturum izinlerini durdurdu. Çoğalan bir nüfusumuz var. Şu an İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerimizden daha sorunluyuz. Antalya'da hem kiralık hem de satılık çok az ev var" dedi.

'TÜM TAŞINMAZLARA EKSPER YAPILMASI LAZIM'

Emlak piyasasına acilen sınırlama getirilmesi gerektiğini aktaran Çağlar, "Örneğin Kepez bölgesinde bulunduğumuz ofisin rayiç bedeli 200 bin lira ama satış bedeli şu an 4 milyon. Burada hem devletimiz hem milletimiz zarar ediyor. Bir an önce Türkiye'deki tüm taşınmazlara eksper yapılması lazım. Belediyelerdeki gerçek bedelleri yazılması lazım. Tapulardaki harçların yüzde 4'ten yüzde 1'e düşürülmesi lazım. Bunun bir an önce yapılıp, belediyelerdeki rayiç bedeller üzerinden satılıp, enflasyona göre düzenleme getirilmesi lazım. İlan sitelerine köle olmamamız lazım. İnsanlar, ilan sitelerine bakarak fiyatları artırıyor. Bunun önüne geçilmesi lazım" diye konuştu.

ANTALYA'DA DENIZ MANZARALI BIR DAIREDE YASAMAK ISTEYENLERIN, KONYAALTI'NDA 1 YILLIK PESIN ODEME KOSULUYLA AYLIK 255 BIN LIRA KIRA BEDELI, 500 BIN LIRA DEPOZITOYLA TOPLAM 3 MILYON 560 BIN LIRAYI, LARA'DA DENIZ MANZARALI LUKS DAIREDE 1 YILLIK PESIN ODEME KOSULUYLA AYLIK 125 BIN LIRA KIRA BEDELI, 20 BIN LIRA DEPOZITOYLA TOPLAM 1 MILYON 520 BIN LIRAYI GOZDEN CIKARMASI GEREKIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA DENIZ MANZARALI BIR DAIREDE YASAMAK ISTEYENLERIN, KONYAALTI'NDA 1 YILLIK PESIN ODEME KOSULUYLA AYLIK 255 BIN LIRA KIRA BEDELI, 500 BIN LIRA DEPOZITOYLA TOPLAM 3 MILYON 560 BIN LIRAYI, LARA'DA DENIZ MANZARALI LUKS DAIREDE 1 YILLIK PESIN ODEME KOSULUYLA AYLIK 125 BIN LIRA KIRA BEDELI, 20 BIN LIRA DEPOZITOYLA TOPLAM 1 MILYON 520 BIN LIRAYI GOZDEN CIKARMASI GEREKIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA EMLAKCILAR OTO GALERICILER VE IS TAKIPCILERI ODASI BASKANI ISMAIL CAGLAR, KENTTEKI GAYRIMENKUL FIYATLARINI DEGERLENDIRDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
5 ölümlü midibüs kazasına müfettiş incelemesi
 
Koç Üniversitesi Rektörlüğüne tahliye davası
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 12 Mayıs 2023 Cuma 04:53

Eeee,denizi görüyor diye bu kadar pahalı olur mu,velevki oldu,bu ülkede iki tane kontrat yapılıyor ve aşırı derecede vergi kaçağı var.

Yorumu oyla      0      0  
AYDIN ÖZMEN 11 Mayıs 2023 Perşembe 15:11

Acaba vergisini tam ödüyormu, emlakçı komsiyon faturasını tam kesiyormu?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engelliler Haftası'nda farkındalık etkinliği
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenlendi.
Çorabatır:Antalya’nın hep yanında olacağım
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Adayı Sururi Çorabatır, ...
MHP’li Başkan’dan mitinge çağrı
Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, seçim ...
 
'Bay Protokol', ANSİAD'ın konuğu oldu
ANTALYA Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD), 2023 yılı 8. Olağan ...
Türkiye'nin ilk böbrek nakilli hastalarından olan dernek başkanı öldü
TÜRKİYE'nin ilk böbrek nakilli hastalarından olan Akdeniz Böbrek Hastaları ...
AKS'de türkü geçidi
ANTALYA Kültür Sanat (AKS), türkü severleri bir araya getirdi. Konser ...
 
Antalya polisinden kaçakçılık operasyonu
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ...
Ot çalılık yangınında kamyoneti kurtarma çabası
ANTALYA'da çıkan ot çalılık yangınında vatandaş, alanda kalan kamyonetini ...
ATSO'da 3 UR-GE projesi hayata geçiyor
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Gıda, Tarım ve Mobilya Kümesi ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva