Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
28 Şubat davası sanıkları affedildi
28 Şubat davası sanıkları affedildi
23 Kasım 2018 Cuma - 11:14

Antalya'da bu fotoğrafı konuşuyor

Antalya’da bazı vatandaşların paylaştığı bir fotoğraf büyük ilgi ve tepki çekti. Fotoğraf, ‘Radarda son nokta yer yüzüncü yıl’ not düşüldü. SON DAKİKA... Haberimiz yayınlandıktan hemen sonra emniyet bir açıklama yaptı.

Antalya da bu fotoğrafı konuşuyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada, seçim nedeniyle trafik cezalarının yılbaşına kadar yoğun olarak uygulanacağı ve seçim yaklaşırken de ceza kesilmeyeceğine ilişkin bazı iddialar dolaşmıştı.  

Bu iddialar üzerine İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Son günlerde bazı sosyal medya platformlarında yer alan kamuoyunu yanıltıcı ve vatandaşlarımızın trafikteki güvenliğini sağlamaya yönelik denetimlerin güvenilirliğini zedelemeyi amaçlayan 'trafik güvenliğini sağlamak ve trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarını azaltmak için yapılan trafik denetimlerinin ve bu denetimlerde sürücülerin kural ihlallerinden dolayı düzenlenen trafik idari para cezalarının 2018 yılı sonuna kadar çok yoğun olarak uygulanacağı, yeni yılın üç aylık döneminde ise uygulanmayacağı' şeklindeki paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır."

PEKİ BU NE?

Facebook’ta binlerce kez paylaşılan ve Antalya’nın 100. Yıl Caddesi’ndeki bir köprüdeki bu fotoğraf, sosyal medyada çok konuşuldu. Bu fotoğrafı paylaşan kişi, ‘Radarda son nokta yer yüzüncü yıl’ notunu düşerken, biri kadın iki kişinin polis, belediye veya karayolları çalışanı olup olmadığı kesinlik kazanmadı.

Fotoğraftaki erkek görevli elinde bulunan ve kameraya benzer bir cihazla kayıt yaparken, kadın görevli not tutuyor. Bu fotoğrafı görenler, ‘Görevli kişinin elindeki ya seyyar radar cihazı veya seyir halindeki araç sürücülerinin kemer takıp takmadığını kontrol edip kayıt altına alan bir cihaz” yorumunu yapıyorlar.

Bazı kişiler de, bu kişilerin karayolları veya belediye görevlisi olduğunu, yolun fiziki yapısı veya geçen araç sayısı ile ilgili bilgi topladıklarını ileri sürüyorlar.

BAKAN KESİN DİLLE, ‘TUZAK YOK’ DEMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz yıl bir açıklamasında, "Bizim devlet olarak vatandaşla aramızda bir güven tesis etmemiz lazım. Bu konuda 'tuzak radar' olarak ifade edilen uygulamayı kaldırdık" demişti.

Ve, konuşmasını şöyle sürdürmüştü Soylu;

"En önemli meselelerden bir tanesi bizim devlet olarak vatandaşla aramızda bir güven tesis etmemiz lazım. Biz hepimiz araç sürdük. Radarın olduğu yer ezbere bilinir, karşı taraftan da flaşörlerle sürücüler birbirine gerekli sinyalleri ve uyarıları yaparlar, orada biraz yavaşlarsınız, mesafeyi diğer tarafta 120 ile gidiyorsanız 150’ye çıkararak oradaki açığı kapatırsınız. Böyle bir tablomuz var. Bunu hepimiz biliyoruz. Bu konuda 'tuzak radar' olarak i?fade edi?len uygulamayı kaldırdığımızı ifade etmek istiyorum. Böyle bir uygulama yapmayacağız. Bir taraftan şurada radar vardır diye uyarılarımızı koyacağız. Bir ağacın altına saklanmış, bir kavşağın sağına saklanmış herhangi bir tuzak radar uygulaması olmayacağını, olmadığını, olmaması lazım geldiğini arkadaşlarımızla sürekli olarak konuşuyoruz."

SON DAKİKA::::::

Bu haberimizin yayınlanmasından hemen sonra Antalya Emniyet Müdürlüğü GÜN HABER'e bir açıklama yaparak, söz konusu fotoğrafta yer alan görevlilerin polis olmadığını, karayolları veya belediye çalışanı olabileceğini açıkladı. Emniyet yetkilisi, tuzak radar kurmadıklarını da söyledi.

ANTALYA EMNİYET'TEN YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

"Bazı basın yayın organlarında; “Antalya’da bu fotoğrafı konuşuyor” başlığıyla yayınlanan haberde, sosyal medyada vatandaşların paylaştığı “Radarda son nokta yer yüzüncü yıl” başlığıyla fotoğrafın ve fotoğrafa yapılan yorumların paylaşıldığı, biri kadın iki kişinin polis, belediye veya karayolları çalışanı olup olmadığı, erkek görevlinin kameraya benzer bir cihazla kayıt yaparken kadın görevlinin not tuttuğu, seyir halindeki araç sürücülerinin kemer takıp takmadığının kontrol edilip kayıt altına alan bir cihaz olduğu hakkında iddialarının yer aldığı görülmüştür.

İçişleri Bakanlığımızca “Trafik Kazalarını Önleme Planı” çerçevesinde hazırlanan 100 Günlük Eylem Planı kapsamında, Antalya Emniyet Müdürlüğü olarak trafik güvenliği ile ilgili olarak sürücülerde “algılanan yakalanma riski duygusunun” sürekli ve üst düzeyde tutulabilmesi amacıyla; otoyollarda ve şehirlerarası karayollarında gözlenen “sağ şeritte veya bankette uygunsuz durumlarda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme-makas atma, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklamak/park etmek” gibi ihlallerin önlenmesine yönelik olarak Havadan ve Karadan Özel Trafik Denetimlerimiz yapılmaktadır.

Yapılan bu çalışmalarımızda amacımız; tuzak kurup ceza yazmak değil, vatandaşlarımız üzerinde denetlenme ve yakalanma riski algısını artırarak trafik kural ve ihlallerinin en aza indirgenmesi ve trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarını azaltmayı sağlamaktır.

Bahse konu haberdeki fotoğrafın Emniyet Müdürlüğümüz çalışmaları ile ilgili hiçbir ilgisi bulunmamakta olup, Antalya Emniyet Müdürlüğü olarak trafikteki güvenliği sağlamaya yönelik yaptığımız çalışmaların ve denetimlerin güvenilirliğini zedeleyen bu tür haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

 

 
CHP'de 3 il ve 15 ilçede eğilim yoklaması
 
Başkan Türel, Ramazan'ın durak isteğini yerine getirdi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
egs 23 Kasım 2018 Cuma 15:28

egs ler çalışmıyor mu. insan gücüne ne gerek

Yorumu oyla      3      3  
burmen 23 Kasım 2018 Cuma 14:46

yıllar önce yayınlanan bir fotoğrafın tekrar ortaya cıkması manidar... fotoğraftaki hanımefendinin babası çıkıp hocasıyla tez çalışması yapıyorlar diye açıklama yapmıştı.... biraz balık hafızalıyız sanırım.... ne dersiniz....

Yorumu oyla      3      3  
Ahmet 23 Kasım 2018 Cuma 13:19

Hırsız gibi. Bunlar kim ? Ya Polis, Yada Büyüksehir, Herkes vatandasi tuzaga dusurmek pesinde Sehrin yer yerini tuzak kameralar ile donattilar. Mart secimlerinden sonra soyguna baslayacaklar.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de 3 il ve 15 ilçede eğilim yoklaması
Yerel seçimler için ilk grupta 105, ikinci grupta 147 aday açıklayan CHP’de ...
Antalya'da peruklu hırsızlar yakalandı
ANTALYA'da tanınmamak için peruk takarak lüks semtlerde hırsızlık yapan ...
Görme engelli öğretmenin yurt dışı hayali
ANTALYA'da doğuştan görme engelli Türkçe öğretmeni Mehmet Kahramanoğulları ...
 
Antalya'da korkunç kaza; ölü ve yaralılar var
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde portakal toplamaya giden Suriyeli aileleri ...
Kılıçdaroğlu pişmiş aşa su kattı...
Dursun GÜNDOĞDU yazdı
Cömertoğlu ailesi okul protokolu imzaladı
ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Efekan Küçükaslan ve annesi Nergiz Cömertoğlu ...
 
İşte kulislerdeki Antalya başkan adayları
TÜRKİYE'nin nüfusu bakımından en büyük beşinci ili Antalya'da seçim öncesi ...
Yol kenarında erkek cesedi bulundu
ANTALYA'da oturan Nadir Parkoy'un (60) yol kenarında cesedi bulundu.
Serik onu arıyor...
ANTALYA'nın Serik ilçesinde oturan Meryem Kalburcu, kızı Sevda Ertürk'ten ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva