TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
1 Nisan 2015 Çarşamba - 17:58

Antalya Fotoğraf Günleri başladı

TÜRKİYE Foto Muhabirleri Derneği ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) işbirliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen Antalya'da Uluslararası Basın Fotoğrafı Günleri sergi açılışıyla başladı.

Antalya Fotoğraf Günleri başladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dünyaca ünlü foto muhabirlerinin 840 fotoğrafı Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde sergileniyor.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 133'üncü kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) işbirliğiyle, Türkiye'de ilk kez düzenlenen 'Uluslararası Basın Fotoğrafı Günleri' Cam Pramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı. Dünyanın en önemli basın fotoğrafçıları ile fotoğraf tutkunları etkinlik nedeniyle Antalya'da bir araya geldi. Antalya Uluslararası Basın Fotoğrafı Günleri çerçevesinde Cam Pramit Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki sergide 840 fotoğraf yer alırken, kentin farklı noktalarında açılan sergilerde toplam 1240 fotoğraf, Antalyalıların beğenisine sunuldu. 5 Nisan'a kadar sürecek etkinlik süresince 20 fotoğraf söyleşisi, 4 usta fotoğrafçı söyleşisi, 4 panel, 1 forum ve fotoğraf değerlendirmeleri yapılacak. 

PROTOKOL AÇILIŞTA
Antalya Cam Piramit Fuaye alanında yapılan açılışa Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, CHP Milletvekili Gürkut Acar, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, TFMD Başkanı Rıza Özel, Türkiye'nin ünlü fotoğraf sanatçıları Ara Güler ve Coşkun Aral, belgesel yapımcısı Nebil Özgentürk, National Geographic fotoğrafçısı Reza, dünyanın en ünlü foto muhabirlerinden Christopher Morris, dünyanın önemli kadın foto muhabirlerinden Jodi Bieber, New York Times Fotoğraf Editörü Gaia Tripoli, instagramda dünyaca ünlü ve 1 milyona yakın takipçiye sahip Mustafa Seven, foto muhabirleri Bülent Kılınç, Murat Sezer, Sebati Karakurt, Emre Oktay katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Davut Çetin, "Antalya Fotoğraf Günleri'ne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Antalya'nın da önce kültür ve sanatla gelişeceğine inanan bir odayız. Bu 5 gün, dünya fotoğraf sanatının ve basın fotoğrafçılığının kalbi Antalya'da atacak. Antalya'da fotoğraf dahil tüm sanat dalları zirvede olmalıdır" dedi.

TURKIYE FOTO MUHABIRLERI DERNEGI VE ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) ISBIRLIGIYLE BU YIL ILK KEZ DUZENLENEN ANTALYA'DA ULUSLARARASI BASIN FOTOGRAFI GUNLERI SERGI ACILISIYLA BASLADI. DUNYACA UNLU FOTO MUHABIRLERININ 840 FOTOGRAFI CAM PIRAMIT FUAR VE KONGRE MERKEZI'NDE SERGILENIYOR. (FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

TAŞ OCAKLARI VURGUSU
Foto muhabirlerinin savaş, kitlesel olaylarda, dünyanın ücra köşelerinde çileli işler yaptıklarını kaydeden Çetin, Antalya'nın güzelliklerinin yanısıra, bazı çirkinliklerinin de karelerle foto muhabirleri tarafından gösterilmesinden memnun olacaklarını söyledi. Çetin, “Taş ocaklarının, günısıların kötülüğünü de bize bir kareyle gösterilerse bu kareler sayesinde düzeltilebileceğine inanıyorum. Antalya fotoğrafa, fotoğrafta Antalya'ya çok yakışıyor" diye konuştu.

TFMD Başkanı Rıza Özel, derneğin logosuna dikkat çektiği konuşmasında, "Bu logo objektifiyle tarih yazanları anlatıyor. Bu nedenle burada gördüğünüz bütün fotoğraflar tarihe tanıklık edenlerin, tarihi objektifleriyle yazanların gerçek fotoğraflarıdır" dedi.

ANTALYA İÇİN GURUR VERİCİ
ATSO'nun bu etkinliğinin Antalya adına gurur verici olduğunu belirten Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Antalya'nın birçok uluslararası sanatsal, kültürel etkinliğe ev sahipliği yaptığını ama fotoğraf konusunda bir miktar eksiklik olduğunu söyledi. Yüksel, Antalya'nın fotoğraf için zengin bir kent olduğunu da kaydetti. 

TFMD'nin etkinliği Antalya'ya taşımasından duyduğu mutluluğu belirten Başkan Türel, "Foto muhabirliği zor ve meşakkatli bir durum, buradaki fotoğrafların hiç biri duran fotoğraflar değil, hayatın içerisinden, anı yakalayan, anlatan ve çok büyük anlamlar ifade eden fotoğraflar. Üzerine sayfalarca yazı yazabilirsiniz" ifadelerine yer verdi.
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - 

TURKIYE FOTO MUHABIRLERI DERNEGI VE ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) ISBIRLIGIYLE BU YIL ILK KEZ DUZENLENEN ANTALYA'DA ULUSLARARASI BASIN FOTOGRAFI GUNLERI SERGI ACILISIYLA BASLADI. DUNYACA UNLU FOTO MUHABIRLERININ 840 FOTOGRAFI CAM PIRAMIT FUAR VE KONGRE MERKEZI'NDE SERGILENIYOR.  SERGIYI ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL DE GEZDI.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

TURKIYE FOTO MUHABIRLERI DERNEGI VE ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) ISBIRLIGIYLE BU YIL ILK KEZ DUZENLENEN ANTALYA'DA ULUSLARARASI BASIN FOTOGRAFI GUNLERI SERGI ACILISIYLA BASLADI. DUNYACA UNLU FOTO MUHABIRLERININ 840 FOTOGRAFI CAM PIRAMIT FUAR VE KONGRE MERKEZI'NDE SERGILENIYOR. (FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

 
Öğrenciler kütüphaneyi tanıdı
 
Çalıkuşu: Geleneksel anlayışın yıkılışının simgesiyim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrenciler kütüphaneyi tanıdı
KÜTÜPHANELER Haftası etkinlikleri kapsamında Kemer Hilmiye Serin Kütüphanesi'nde ...
TEMADEVİ mehteranla açıldı
TÜRKİYE Emekli Astsubaylar Derneği Antalya İl Başkanlığı (TEMADEVİ), mehteran gösterisiyle açıldı.
Belediyelerin fuarı CityExpo başladı
ANTALYA'da bu yıl 5'incisi düzenlenen Anfaş City Expo belediye ekipmanları ...
 
'Polisiz' diyerek gurbetçileri dolandırdılar
ANTALYA'da, yurt dışındaki gurbetçileri 'polisiz' diyerek 70 bin euro dolandıran 3 kişi yakalandı.
Şehit savcı Kiraz için Antalya'da tören
İSTANBUL'da şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Antalya ...
Serikli taksicilerin durak tepkisi
ANTALYA'nın Serik İlçesi'ne bağlı 3 mahallede çalışan bir grup ticari ...
 
Antalyalı yazardan 'Zaman Mühürcüsü'
ANTALYALI yazar Senem Tekinkoca'nın yeni romanı 'Zaman Mühürcüsü', bu ...
HDP aday adaylarını tanıttı
HDP Antalya İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıyla partinin milletvekili aday adayları tanıtıldı.
Kaleiçi çiçek açacak
KALEİÇİ Hıdırlık Sokak Kentsel Tasarım Projesi ile Kaleiçi'nde sokaklar çiçek bahçesine dönüşecek.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva