TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
5 Eylül 2012 Çarşamba - 11:10

Altın Portakal'da yarışacak filmler açıklandı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, 'Mizah, Muhalefet ve Demokrasi' teması ile gerçekleştirilecek 49'uncu Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde toplam 765 bin lira para ödülü dağıtılacağını açıkladı.

Altın Portakal da yarışacak filmler açıklandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 49'uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 6- 12 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. İstanbul Pera Palas Otel'de düzenlenen toplantıda Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin ile AKSAV Genel Müdürü Göksel Kumsal, festivalin bu yılki program içeriği ile festivalde yarışacak filmleri açıkladı.

Mehmet Aktekin, Altın Portakal'ın bu yılki temasının 'Mizah, Muhalefet ve Demokrasi' olduğunu kaydetti. Festivalin yarışma yönetmeliğinde ulusal metrajlı uzun film yarışmasında yurt içindeki başka bir festivalde yarışmama koşulunun yer aldığını aktaran Aktekin, bu koşulun Altın Portakal'ın ülkedeki en önemli film festivali olmasını sağladığını dile getirdi.

Festivalin ulusal uzun metraj film yarışmasındaki jüri yapılanmasında temel bakış açısının filmin sanatsal yaratıcılığının ve sinema eserlerinin değerlendirilmesi olduğunu belirten Aktekin, ulusal uzun metraj film yarışmasında Hülya Avşar'ın jüri başkanlığı yapacağını söyledi. Aktekin, yönetmen Barış Pirhasan, yapımcı Barbara Boyle, senarist Levent Kazak, görüntü yönetmeni Uğur İçbak Uluslararası Eskişehir Film Febstivali Yönetmeni Prof. Dr. Gülseren Güçhan, oyuncu Selçuk Yöntem, Sümer Tilmaç, Ayşegül Aldinç, Pelinsu Pir, sinema yazarı Tunca Arslan, sosyolog Mine Kırıkkanat ile karikatürist Erdil Yaşaroğlu'nun da jüri üyeleri arasında yer aldığını aktardı.

SALMAN'A ÖZEL ÖDÜL

Mehmet Aktekin, dünya sinemasının önemli isimlerinden Macar yönetmen Istvan Szabo'nun da 49'uncu Altın Portakal Film Festivali uluslararası uzun metraj film yarışmasının jüri başkanlığını yapacağını kaydetti. Türk sinemasına katkılarından dolayı yönetmen Duygu Sağıroğlu, yapımcı Necip Sarıcı, usta oyuncular Güler Ökten, Salih Güney ve Meral Zeren'e Antalya Altın Portakal Film Festivali Yaşam Boyu Onur Ödülleri'nin verildiğini aktaran Aktekin, muhalif tiplemeleriyle sinemaya ayrı bir renk katan İlyas Salman'ın özel ödülle onurlandırılacağını belirtti.

765 BİN LİRA PARA ÖDÜLÜ

Aktekin, Türkan Şoray'a Sanatta Sosyal Sorumluluk Ödülü, Işık Yenersu'ya Yıldırım Önal Anı Ödülü, Erol Batıbeki'ne de Sinema Emek Ödülü verileceğini belirtti. 49. Altın Portakal Film Festivali'nde 765 bin lira para ödülü dağıtılacağını belirten Aktekin, 49. Altın Portakal'da ulusal uzun metrajda 11, belgeselde 16, kısa film dalında 21 filmin yarışacağını söyledi.

Mehmet Aktekin, festivalde en iyi film ödülünün 400 bin lira, en iyi ilk film ödülünün 55 bin lira, en iyi yönetmen ödülünün 55 bin lira, en iyi senaryo ödülünün 35 bin lira olduğunu açıkladı.

YARIŞACAK FİLMLER

Aktekin, Çağatay Tosun'un yönetmenliğini yaptığı 'Derin Düşünce', Ahmet Sönmez'in 'Elveda Katya', Dilek Keser ile Ulaş Güneş Kacargil'in 'Evdeki Yabancılar', Hüseyin Tabak'ın 'Güzelliğin 10 Par Etmez', Ersin Kana'nın 'Hile Yolu', Umut Dağ'ın 'Kuma', Ali Aydın'ın 'Küf', Rezzan Tanyeli'nin 'Pazarlığı Hiç Sevmem', Ali Adnan Özgür'ün 'Toprağın Çocukları', Tunç Okan'ın 'Umut Üzümleri' ve Erdem Tepegöz'ün 'Zerre' adlı filmlerinin 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yarışacağını kaydetti.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın, Şırnak'ta şehit olan Antalyalı askerin cenaze törenine katılmasından dolayı toplantıya gelmediği belirtildi. Toplantıya oyuncu Selda Alkor, Yılmaz Atadeniz, Rutkay Aziz de katıldı.

 

 
Velilerin “fişlenme” korkusu
 
Kelepçeli tedavi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Şimdi kararlılık zamanı’
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Beytüşşebap'ta ...
Aspendos Festivali’nde Pekin Operası sahnede
Antalya'da devam eden 19'uncu Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nde ...
Otomobilin kırık parçaları,kaçan sürücüyü yakalattı
Antalya'da yolun karşısına geçen 63 yaşındaki Adem Eral'a çarparak ölümüne ...
 
Bu foto için günlerce pusuya yattı
Fotoğrafla uğraşanlar, insan yapımı bir aracın büyük gök cisimleriyle ...
Antalya’ya ateş düştü
Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde dün gece PKK'lı grubun düzenlediği saldırıda ...
Altın Portakal’da yarışacak kısa film ve belgeseller açıkladı
Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) ...
 
Side Festivalinde ‘Türksoy genç oda orkestrası’ konser verdi
Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde bu yıl 12'ncisi düzenlenen Side Uluslararası ...
Sigara paketinden kamlumbağa çıktı
ANTALYA Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü görevlileri, ...
Kadın sürücünün başı koptu
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde 'ölüm virajı' olarak adlandırılan Cehennem ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva