TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
19 Aralık 2014 Cuma - 17:11

Alman çift cinayetinin sanıkları birbirini suçladı

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde geçen Ağustos ayında Alman çift 65 yaşındaki Peter Horvath ve 50 yaşındaki Kerstin Horvath'ın öldürülmesiyle ilgili tutuklu yargılanan sanıklar Tarkan Cengiz ve Murat Çetin, ilk duruşmada suçu birbirlerinin üzerine attı.

Alman çift cinayetinin sanıkları birbirini suçladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Tatil için geldikleri Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'ndeki Euro 5 Sitesi'nde daire kiralayan Peter ve eşi Kerstin Horvath'ın öldürülmesiyle ilgili davanın tutuklu sanıkları 37 yaşındaki Tarkan Cengiz ile 32 yaşındaki Murat Çetin, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.
 
'Nitelikli adam öldürmek' suçundan ayrı ayrı 2'şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası, 'nitelikli silahlı yağma' suçundan 15'er yıl hapis cezası, maktullere ait kredi kartlarını izinsiz kullanmaktan Murat Çetin hakkında 12 yıl, Tarkan Cengiz hakkında ise 6 yıl hapis cezası istenen davanın duruşmasında söz alan sanıklardan Murat Çetin, cinayeti Tarkan Cengiz'in işlediğini iddia etti. Çetin, "Ölen Alman çifti daha önceden tanıyordum. Evlerine gittiğimizde içerden sesler duydum. Odaya gittiğimde Tarkan, Alman kadını bazanın altına koymaya çalışıyordu. Ben de yardım ettim. Ama ben kimseyi öldürmedim. Evden nasıl çıktığımızı hatırlamıyorum. Daha sonra Tarkan'ın Alanya'daki evine döndük ve akşam saatlerinde Alman çifte ait 2 kredi kartından para çekmeye gittik. Çektiğim paranın tamamını Tarkan'a verdim. Kredi kartları ise bende kaldı. Cinayeti, Tarkan işledi" dedi.
 
'SUÇLA BİR ALAKAM YOK'
 
Sanıklardan Tarkan Cengiz ise 5 sayfalık yazılı savunmada, üzerine atılı suçu kabul etmediğini, cinayeti işlediğini öne sürdüğü Murat Çetin'in, suçu kendi üzerine atmaya çalıştığını belirtti. Cengiz, kendisinin maddi sıkıntı içinde olduğunu bilen Murat Çetin'in bu sorunu çözeceğini söylemesi üzerine, birlikte Alman çiftin evine gittiklerini anlattı. Alman çiftin evine girmediğini belirten Tarkan Cengiz, "Ben birinci katta Murat'ı bekledim. Murat bir süre sonra elinde çantayla geldi ve elindeki kıyafetleri giymemi söyledi. Hırsızlık yaptığını düşündüm ve kıyafetleri giyerek olay yerinden uzaklaştık. Akşam saatlerinde Alman çifte ait kartlardan para çekmeye gittik. Ben Murat'tan 900 Euro aldım, karşılığında 1000 Euro'luk senet imzaladık. Daha sonra uzun süre ev kirasını ödeyemediğim için evimdeki eşyaları apar topar toplayarak Tekirdağ'a gittim. Murat beni işin içine sokmaya çalışıyor. Murat'ın çifti öldürdüğünden bile haberim yoktu" diye konuştu.
 
Mahkeme başkanının, eski eşine ait Tekirdağ'daki evde polis tarafından yapılan aramada, üzerinde 'Aşkıma' yazılı kutuda çok sayıda altın ve ziynet eşyası ele geçirildiğini hatırlatması üzerine Cengiz, "Yok öyle birşey, benimle ilgisi yok" karşılığını verdi.
 
Mahkeme heyeti Murat Çetin ve Tarkan Cengiz'in tutukluluk halinin devamına karar verirken, Murat Çetin'in baro tarafından atanan avukatının ek savunma hazırlama talebi doğrultusunda duruşmayı 22 Aralık Pazartesi gününe erteledi.
 
OLAYIN GEÇMİŞİ
 
Mahmutlar Mahallesi'ndeki Euro 5 Sitesi'nde daire kiralayan Peter ve eşi Kerstin Horvath'tan uzun süre haber alamayan Almanya'daki yakınları, durumu Türkiye'deki emniyet birimlerine bildirdi. 21 Ağustos Perşembe günü verilen adrese giden ekipler, 12 katlı apartmanın 10'uncu katındaki 40 nolu daireyi çilingire açtırdı. Evde yapılan aramada, çiftin cesetleri ayrı odalarda, yatak bazaları içinde bulundu. El ve ayaklarından iple bağlanmış, ağızları koli bandıyla kapatılmış çiftin, başlarına aldıkları darbe sonucu öldükleri tespit edildi. Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, şüphelilerin cinayetten sabıkalı Tarkan Cengiz ve başka bir suçtan sabıkalı Murat Çelik olduğunu belirledi. İki şüpheli kısa sürede yakalanarak tutuklandı.




Görkem ÇANCI/ALANYA (Antalya), (DHA)

 
CHP'de vekil kotası hesapları
 
Tahtalı dağı'na 222 bin ziyaretçi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serik sydv'den yaşlı bakım projesi
SERİK Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ...
Büyükşehir yaraları sarıyor
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, iki hafta önce yaşanan şiddetli yağışta evini su ...
Velilerden şura kararlarına protesto
ANTALYA'da gerçekleştirilen 19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda alınan tavsiye ...
 
Muratpaşa 5 bin kişilik kadın korosu kuracak
MURATPAŞA Belediyesi, 5 bin kişilik Türkiye'nin en kalabalık kadın korosunu ...
Fakirleşen ruslar antalya'daki evlerini satmaya başladı
ÜLKELERİNDEKİ krizden etkilenen borçlu Ruslar, bunu ödeyebilmek için Antalya'daki ...
Otel odasında ölü bulundu
ANTALYA'da inşaatlarda çalışan 44 yaşındaki Veysel Yılmaz, kaldığı otelin odasında ölü bulundu.
 
Öğrencilerden anlamlı kampanya
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde ortaokul öğrencileri Buse Unvan ve Şilan ...
İşte polisin yeni ekip otoları
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü'ne 11 yeni araç tahsis edildi. Bölge ve şehir ...
Başkan çalık vatandaşla buluştu
SERİK Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Belek Mahallesi'nde vatandaşla bir ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva