Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
25 Temmuz 2014 Cuma - 09:23

Akdeniz bayrama hazır

BATI Akdeniz Bölgesi'ndeki illerde vatandaşların rahat ve huzurlu şekilde Ramazan Bayramı geçirmesi için hazırlıklar tamamlandı.

Akdeniz bayrama hazır
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da yaşayanların Ramazan Bayramı'nı huzur ve güvenlik içerisinde geçirmesi için alınması gereken önlemler, Vali Sebahattin Öztürk imzasıyla yayımlandı. İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı 25 Temmuz Cuma gününden itibaren sorumluluk bölgeleri itibariyle huzur planlarını uygulamaya koyacak ve emniyet- asayiş önlemlerini 31 Temmuz Perşembe gününe kadar sürdürecek.
 
 HALKA AÇIK YERLER DENETLENECEK
 
 Havalimanı, liman ve terminallerde yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi ve devlet karayolları vatandaşların huzurlu ve güvenli seyahatlerine hazır hale getirilecek. Toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacak. Yine sağlık, nöbetçi eczane ve haberleşme ile elektrik hizmetleri için gerekli hazırlıklar ilgili birimlerce önceden planlanacak ve acil müdahaleler için yeterli ekip ile teçhizatlar bayram süresince hizmete hazır hale getirilecek.
 
 DEVRİYELERİN SAYISI ARTIRILACAK
 
 Antalya Emniyet Müdürlüğü bayram süresince vatandaşların yoğun kullanacağı bölgelerde olası yankesicilik, kapkaç, hırsızlık ve gasp olaylarına karşı yıldırım ekipleri ve güven timlerinden oluşan yaya ve motorize ekipler ile resmi devriyelerin sayısını artıracak. Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelebilecek taşkınlık ve gürültü gibi huzur ve sükuneti bozucu davranışların önlenmesi amacıyla denetimler artırılacak, bayram sürecinde birçok işyerinin kapalı olması ve ziyaret veya tatil amacıyla kişilerin ikametlerinden ayrılacağı göz önünde bulundurularak oluşabilecek hırsızlık olaylarının önlenmesi amacıyla tedbirler alınacak.
 
 DİN İSTİSMARCILARINA SIKI DENETİM
 
 Bayram dolayısıyla vatandaşların dini duygularını istismar ederek fitre ve zekat adı altında yasal olmayan şekilde toplanabilecek her türlü yardım ve bağışın önlenmesi için gerekli çalışmalar yapılacak. Genel güvenlik açısından risk oluşturabilecek şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde gerekli uygulamalar yapılacak, özellikle kuşku uyandıran çanta, paket, poşetlere karşı denetim ve kontroller sıklaştırılacak. Özellikle bayram nedeniyle ailelerinden izinsiz olarak diğer illerden Antalya'ya gelebilecek çocuklar için bayram tatili süresince otogar ve eğlence yerleri gibi alanlarda gerekli tedbirler alınarak, çocukların yoğun olabileceği internet kafe, oyun salonu gibi yerler sık sık kontrol edilecek. Ayrıca, kavşaklarda dilencilik ve satıcılık yaptırılan çocuklarla ilgili denetimler artırılacak.
 
 TRAFİKTE KURAL İHLALİNE DİKKAT EDİLECEK
 
 Karayollarında bayram yoğunluğuyla oluşabilecek kazaların önüne geçilmesi için kavşak, geçit ve güzergahlarda sabit ekipler konuşlandırılacak. Bayram tatili süresince trafik kazalarının önemli bölümünün hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süre ihlalleri gibi nedenlerden meydana geldiği göz önüne alınarak bu ihlallerin önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verilecek, özellikle otobüs terminaline giriş ve çıkış yapan otobüsler sıklıkla kontrol edilecek.
 
 ZABITA BAYRAMDA GÖREVDE
 
 Antalya Büyükşehir Belediyesi, halkın rahat bir bayram geçirebilmesi için gerekli hazırlıkları tamamladı. Bayram süresince Zabıta Dairesi Başkanlığı'nda çalışan personel görevde olacak. Ekipler, bayram öncesi özellikle arefe günü açık yiyecek ve içecek üretimi ile satışını gerçekleştiren işyerlerinde denetimlerini daha da yoğunlaştıracak. Zabıta ekipleri, arefe gününden itibaren bayram süresince Uncalı ve Andızlı mezarlıklarında da halkın, mezarları rahat ziyaret edebilmesi için gereken önlemleri alacak. Vatandaşlar, şikayetlerini 249 50 84 numaralı zabıta merkezine bildirebilecek.
 
 KIRMIZI OTOBÜS, ANTRAY VE NOSTALJİ TRAMVAYI ÜCRETSİZ
 
 Antalya Büyükşehir Belediyesi halkın bayramlaşma geleneğini rahatça yerine getirebilmesini sağlamak adına toplu ulaşımda vatandaşları sevindirecek bir karar aldı. Resmi plakalı 40 adet kırmızı otobüs, Kepezaltı ve Meydan arasında hizmet veren Antray ile Müze ve Eski Mezbaha arasında hizmet veren nostalji tramvayı 3 günlük Ramazan Bayramı boyunca ücretsiz yolcu taşıyacak.
 
 ASAT'TA NÖBETÇİ EKİP
 
 Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü de su ve kanalizasyon hizmetlerinde meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluk karşısında nöbetçi ekip bulunduracak. ASAT yetkilileri, herhangi bir su arızası durumunda vatandaşların ALO ASAT 185 numaralı telefonu 24 saat arayabileceklerini kaydetti.
 
 İTFAİYE GÖREV BAŞINDA
 
 İtfaiye Dairesi Başkanlığı da bayram boyunca görevde olacak. İtfaiye ekipleri, Antalya sınırlarında 36 ayrı grup, 580 personelle 24 saat çalışmalarını sürdürecek. Merkez Grup başta olmak üzere, ilçelerdeki itfaiye ekipleri ve motorize ekipler, olası bir yangına karşı 24 saat hazır olacak. Vatandaşlar, yangın ihbarını ALO İTFAİYE 112 numaralı telefona bildirebilecek.
 
 MEZARLIKLARDA DİN GÖREVLİLERİ HAZIR
 
 Bayram öncesi ve bayramda en çok ziyaret edilen yerler arasında bulunan mezarlıklarda da gerekli önlemler alındı. Andızlı ve Uncalı mezarlıklarında arife günü ve bayramda 16 din görevlisi hazır bekleyecek. Mezarlıklarda vatandaşlara şeker ikram edilecek.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)
BATI AKDENIZ BOLGESI'NDEKI ILLERDE VATANDASLARIN RAHAT VE HUZURLU SEKILDE RAMAZAN BAYRAMI GECIRMESI ICIN HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)


BATI AKDENIZ BOLGESI'NDEKI ILLERDE VATANDASLARIN RAHAT VE HUZURLU SEKILDE RAMAZAN BAYRAMI GECIRMESI ICIN HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)


BATI AKDENIZ BOLGESI'NDEKI ILLERDE VATANDASLARIN RAHAT VE HUZURLU SEKILDE RAMAZAN BAYRAMI GECIRMESI ICIN HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI.(EBRU GUNDES)(FOTO:ANTALYA-DHA)


BATI AKDENIZ BOLGESI'NDEKI ILLERDE VATANDASLARIN RAHAT VE HUZURLU SEKILDE RAMAZAN BAYRAMI GECIRMESI ICIN HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI.(SIBEL CAN)(FOTO:ANTALYA-DHA)
 

 
Emin Çölaşan kaza geçirdi
 
İbradi'da Atatürk anıtı'na bakım
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ben dünyalı 29 Temmuz 2014 Salı 12:43

Haber baslgını actım Çok sasırdım. Konulan fotografla Antalya bayrama mezarlıklarla hazır gıbı olmuş.bayram ölüm çağrısı yapıyor. Dünya istikametinden ahiret istikametine yol bayramlardan geçer..

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Antalya programı
CUMHURBAŞKANLIĞI seçimlerinde 13 siyasi partinin destek kararı açıkladığı ...
Kemer'de sahiller cıvıl cıvıl
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde, hava sıcaklığının nemle birleşmesinden bunalan ...
Valilik görevlisine rüşvet operasyonu
ANTALYA'da uzun süredir kaçak bölümleri nedeniyle soruşturma geçiren ve ...
 
Antalyaspor tesisleri'nde yangın paniği
ANTALYASPOR'un Meltem Mahallesi'nde bulunan Hasan Subaşı Tesisleri'nde saat 11.45'de yangın başladı.
Yüzyılın aşçısı kabak tatlısını ilk kez gördü
BU yıl Avrupa'da 'Yüzyılın Aşçısı' seçilen 3 Yıldızlı Michelin Chef Eckart ...
Yakıcı güneşe ıslak havlulu çözüm
SICAK havanın hakim olduğu Antalya'da, nem oranı düşünce güneşin kavurucu etkisi ortaya çıktı.
 
Keçisini ararken kayalıklardan düşüp öldü
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde kaybolan keçisini arayan 70 yaşındaki Seyfi ...
Emniyet personeline öfke kontrolü semineri
MANAVGAT İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personele yönelik ...
Tekel arazisinin satışı onaylandı
ANTALYA'da özelleştirme kapsamında olan eski Tekel arazisinin satışı, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva