Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
17 Nisan 2015 Cuma - 16:36

Ağrı piliyle ağrıdan kurtuldular

AKDENİZ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi algoloji (ağrı tedavisi) uzmanı Doç. Dr. Mert Akbaş kronik ağrı çeken hastaların, vücutlarına takılan pillerle ağrıdan büyük ölçüde kurtulduğunu söyledi.

Ağrı piliyle ağrıdan kurtuldular
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Akdeniz Şifa Hastanesi'nde düzenlenen basın toplantısına ağrı pili takılan 3 hastasıyla birlikte gelen Doç. Dr. Mert Akbaş, ağrının süresine göre akut ve kronik olarak ikiye ayrıldığını, algolojinin kronik ağrıların tedavisinde devreye girdiğini belirtti. Kronik ağrının çok sayıda probleme yol açtığını vurgulayan Doç. Dr. Akbaş şunları söyledi:

"Halsizlik, bitkinlik, uyku bozuklukları, iştahsızlık, kilo kaybı, kabızlık, psikiyatrik sorunlar, hareketliliğin azalmasına bağlı eklem bozuklukları gibi semptomlar da ortaya çıkar. Ayrıca her yıl kronik ağrıya bağlı olarak 700 milyon iş gücü ve 60 milyar dolar zarar oluşuyor. Bu nedenle algoloji son yıllarda bilinmeye başlandı ve hasta memnuniyeti artıkça daha aranır hale geldi. Ancak hala günümüzde bu yeterli değildir. Bazı doktorlar bile algoloji bölümünün neler yaptığından habersiz." 

GEREKSİZ CERRAHİLERDEN KURTULABİLİRSİNİZ

Vatandaşların geçmeyen kronik ağrıları nedeniyle algoloji bölümüne başvurabileceklerini aktaran Doç. Dr. Mert Akbaş, şöyle devam etti: 

"Kişi kronik, geçmeyen bir bel ağrısı olduğunda direkt bize başvurabilir. Eğer yaptığımız tedaviler ve girişimler yetersiz kalırsa, ya da riskli bir durum varsa gerekli branşa zaten yönlendirilirler. Birçok hastanın tedavilerden yanıt alma şansı oldukça yüksek. Cerrahi tedaviler en son başvurulacak çarelerdir. Böylece hasta uzamış tedavilerden, gereksiz cerrahilerden kurtulabilir. Ağrı çeşidine göre uygulanan tedavileri şöyle sıralayabiliriz; Bel fıtığı, ozon tedavileri, disk içi işlemler, bel, boyun, sırt, kol ve bacak ağrıları için radyofrekans tedavileri, lizis işlemleri, omuz, diz, kalça ağrıları için eklem içi enjeksiyonlar, ozon uygulamaları, yüz, baş ağrıları ve nevrajiler için radyofrekans tedavileri, damar tıkanıklığına bağlı ağrılar için sempatik bloklar ve radyofrekans tedavileri, kanser ağrıları için katater yöntemleri, ileri girişimsel yöntemler olarak da vertebroplasti, epiduroskopi ve spinal kord stimulasyonu (ağrı pili) vardır."

YAŞADIKLARINI ANLATIRKEN AĞLADI

1 yıldır belinde kayma oluşan ve 3 ameliyat geçiren 67 yaşındaki Makbule Süheyl, tekerlekli sandalye ile geldiği hastaneden yürüyerek çıktığını söyledi. Ağrılardan dolayı yürüyemediğini aktaran Makbule Süheyl, "Böyle bir tekniği bilmiyordum. Öğrendiğim an ağrı pili taktırdım. Şimdi kendimi çok iyi hissediyorum" dedi. 

2007 yılında belindeki 3 kemiğin kaymasından dolayı vücuduna platin takıldığını  kaydeden 72 yaşındaki Emine Tülin Yönel de, ameliyattan sonra ağrılarının bir türlü geçmediğini söyledi. Hastanede yapılan tetkikler sonucu kendisine ağrı pili takıldığını belirten Emine Tülin Yönel, şimdi ikinci baharını yaşadığını söyledi. 

41 yaşındaki Mustafa Güler ise sigara tiryakiliği nedeniyle burger hastalığına yakalandığını söyledi. Konuşurken gözyaşlarını tutamayan Güler şunları anlattı:

"Sol ayak baş parmağım damar tıkanıklığı nedeniyle kesildi. Hastalığın şiddeti nedeniyle yüksek dozda ağrı kesiciler kullanıyordum. Gitmediğim hastane kalmadı. Ağrılardan dolayı intihar etmeyi düşünüyordum. Şimdi geceleri rahat uyuyorum, çocuğumla oynayabiliyorum."
Süleyman EKİN / ANTALYA, (DHA) - 

AKDENIZ UNIVERSITESI TIP FAKULTESI OGRETIM UYESI ALGOLOJI (AGRI TEDAVISI) UZMANI DOC. DR. MERT AKBAS , KRONIK AGRI CEKEN HASTALARIN, VUCUTLARINA TAKILAN PILLERLE AGRIDAN BUYUK OLCUDE KURTULDUGUNU KAYDETTI.(EMINE TULIN YONET)(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI TIP FAKULTESI OGRETIM UYESI ALGOLOJI (AGRI TEDAVISI) UZMANI DOC. DR. MERT AKBAS , KRONIK AGRI CEKEN HASTALARIN, VUCUTLARINA TAKILAN PILLERLE AGRIDAN BUYUK OLCUDE KURTULDUGUNU KAYDETTI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

 
Askeri bölgeyi fotoğraflayanların sırrı çözüldü
 
Türkiye'de 5 bin 450 kişi hemofili hastası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den kalp sağlığı söyleşisi
Büyükşehir Belediyesi, Memorial Hastanesi işbirliği ile Kalp Haftası’nda ...
Müezzinoğlu: Sağlıkta sorunlar, dükkanı kapattığımız gün biter
SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sorunlardan yakınan özel hastane temsilcilerine, ...
Önce eşi, sonra oğlu hayata bağladı
ANTALYA'da Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde 11 yıl önce eşi ...
 
Ölümlerin yüzde 42'si kalp ve damar hastalıklarından
MEMORİAL Antalya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü'nden Opr. Dr. ...
Böbreklerini bağışlayıp sevdiklerini yaşattılar
ANTALYA'da Eraslan çifti ile Cengiz kardeşler, Akdeniz Üniversitesi Organ ...
Finike'de ikinci kadın doğum uzmanı göreve başladı
FİNİKE Devlet Hastanesi'ne atanan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. ...
 
Antalya'da Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Kongresi sürüyor
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde düzenlenen 9'uncu Ulusal Çocuk Enfeksiyon ...
İple gelen güzellik
MEMORİAL Antalya Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden Uz. Dr. Lütfiye Çoban, ...
Antalyalı doktorların başarısı
ANTALYA'da bir hastanın delik kalbi kapatılırken, aynı anda akciğerlerden ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva