Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
1 Eylül 2014 Pazartesi - 14:59

7 ayda 35 kilo verdi

ANTALYA'da aşırı kilosu nedeniyle özel bir hastanenin Kilo Kontrol Merkezi'ne başvuran 44 yaşındaki Esra Yıldırım, mide küçültme ameliyatı sonrası 7 ayda 123 kilodan 88 kiloya indi.

7 ayda 35 kilo verdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

7 ay önce Memorial Antalya Hastanesi Kilo Kontrol Merkezi'ne başvuran Esra Yıldırım, obezite ameliyatı için uygun bulundu. Mide küçültme ameliyatı sonrası 123 kilodan 88 kiloya inerek 7 ayda 35 kilo veren Yıldırım'ın, kalp ritim bozukluğu, diz-eklem ağrıları gibi obezitenin yol açtığı hastalıkları da tedavi edildi.
 
Ameliyata karar vermesinde yaşadığı sağlık sorunlarının önemli bir etkisi olduğunu anlatan Yıldırım, "Kendimi bildim bileli kilolu biriydim. Yaptığım diyetler sonucu verdiğim kiloları fazlasıyla geri alıyordum. Rejim yapmaktan yorulmuştum. Fazla kiloların yarattığı estetik kaygılar bir yana, her ay birkaç kez hastanelerin acil servisine başvurmak zorunda kalıyordum. Kalp ritim bozukluğum vardı. Yürümekte zorlanıyordum. Geceleri kramplarla uyanıyordum. Dizlerimde korkunç ağrılar vardı" dedi.
 
Esra Yıldırım ameliyat sonrasında ilk 1 ay 10 kilo, 2'nci ayda da 10 kilo verdiğini söyleyerek, ameliyatın en iyi tarafının insanın aklının yemekte kalmaması olduğunun altını çizdi. Yıldırım, "Rejimde olan kişiler yemek yiyemediği zaman kahreder. Ancak ameliyat sonrası küçük porsiyonlarla doyabildiğiniz için canınız bir şey çekmiyor. İsteyip de yiyemediğiniz hiçbir durum yaşamıyorsunuz. Hiçbir şeye küsmüyorsunuz" diye konuştu.
 
Obezite ameliyatı ile yeniden doğduğunu belirten Yıldırım, "56 bedenden 44 bedene indim. Hayatımda ilk defa bu yaz bikini giydim. Fotoğraflarda hep geride durup saklanırken şimdi büyük özgüvenle poz veriyorum. Sağlıklı biriyim. 2 kızım için daha uzun yıllar yaşamak istiyorum" dedi.
ASIRI KILOSU NEDENIYLE MEMORIAL ANTALYA HASTANESI KILO KONTROL MERKEZI'NE BASVURAN ESRA YILDIRIM, MIDE KUCULTME AMELIYATI SONRASI 7 AYDA 123 KILODAN 88 KILOYA INDI. (ESKI HALI)  (fOTO:ANTALYA-DHA)
 
HAYATİ RİSKİ VARDI
 
Memorial Antalya Hastanesi Kilo Kontrol Merkezi sorumlusu Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökhan Yazıcıoğlu, Esra Yıldırım'ın obezite tedavisinde öncelikle tetkikler yapıldığını, kilo sorununun kaynağının araştırıldığını anlattı. Obezite sınıflandırmasında kullanılan Beden Kitle Endeksi'nin Yıldırım için 48 olduğunu belirten Uz. Dr. Yazıcıoğlu, "Bu değer 'Morbid Obezite' denilen ve ciddi kalıcı sağlık sorunlarına ve hatta hayatı tehdit eden durumlara yol açan bir seviyedir. Bu nedenle ameliyat kararı aldık" açıklaması yaptı.
ASIRI KILOSU NEDENIYLE MEMORIAL ANTALYA HASTANESI KILO KONTROL MERKEZI'NE BASVURAN ESRA YILDIRIM, MIDE KUCULTME AMELIYATI SONRASI 7 AYDA 123 KILODAN 88 KILOYA INDI.  (fOTO:ANTALYA-DHA)
 
Memorial Sağlık Grubu Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan ise obezitenin, özellikle morbid obezitenin birçok hastalık ve erken ölüm için güçlü bir risk faktörü olduğunu, obezite sınırını aşmış bir kişinin yaşam beklentisinin azaldığını söyledi. Prof. Dr. Gürkan ameliyatın türü hakkında da bilgi vererek, "Esra Hanım'a obezite cerrahisinde en etkin yöntem olan laparoskopik (kapalı yöntem) sleeve gastrektomi (tüp mide) operasyonu yaptık" dedi.

ANTALYA, (DHA)
ASIRI KILOSU NEDENIYLE MEMORIAL ANTALYA HASTANESI KILO KONTROL MERKEZI'NE BASVURAN ESRA YILDIRIM, MIDE KUCULTME AMELIYATI SONRASI 7 AYDA 123 KILODAN 88 KILOYA INDI. (BERNA ERTUG - GOKHAN YAZICIOGLU - ESRA YILDIRIM- - ALIHAN GURKAN)  (fOTO:ANTALYA-DHA)

 
Türkiye'de sadece Antalya'da
 
Altınkiraz'ın başpehlivanı yeşilyeşil
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muayene ücretine rekor zam
Sosyal güvencesi olmayanlar, prim borcunu ödemeyenler, milletvekilleri ...
112 gelmedi özel hastanenin ambulansı ile gitti
Antalya'da karnının iki yerinden bıçaklanan genç için çağrılan 112 istasyonunun ...
Utanma ölürsün
CİNSEL gücü artırıcı ilaçları eczanelerden almaya utananların, online ...
 
Emre 5 bedende can oldu
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasının ardından ...
Esnerken çenesi çıktı
ANTALYA'da 42 yaşındaki Canan Olgun'un esnerken çıkan çenesi, 15 dakika ...
Antalya'ya şehir hastanesi
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın 2013 yılında ilkinin temelini attığında ...
 
Artık kredi kartı ile ilaç alınamayacak!
'Tahsilatçı değiliz' diyen eczacılar kredi kartını kaldırmaya hazırlanıyor.
Ne kılmış ama...
ANTALYA'da başkasına ait kimlik bilgileriyle özel bir hastanede kıl dönmesi ...
Sahtekarlar teşhir edildi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 45 gıda işletmesinin 51 parti üründe ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva